Tag Archives: kencing manis

Testimoni: Bacaan Gula Turun Selepas Amalkan Vivix

By | December 23, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,   Semua tahu kan, penyakit kencing manis ni boleh mengundang banyak bahaya kepada kesihatan. Sebab, ia boleh sahaja mengundang kepada pelbagai jenis penyakit bahaya yang lain seperti kerosakan buah pinggang, katarak, kebutaan dan penyakit kardiovaskular serta stroke. Justeru itu, semakin ramai yang mencari penawar yang dapat membantu menurunkan bacaan gula… Read More »

KADAR KENCING MANIS MENURUN SELEPAS 2 MINGGU AMALKAN VIVIX

By | October 29, 2016

  Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.. Penyakit kencing manis ni, antara penyakit tidak berjangkit yang paling popular, selain penyakit jantung. Kalau dulu, biasa dengar sakit kencing manis ni, di kalangan orang tua-tua je.. Sekarang ni, kanak-kanak pun ada yang terkena dengan penyakit ni. ish..ish.. bahaya kan. Kalau ada penawar yang dapat membantu menurunkan bacaan gula… Read More »

Kepentingan Indeks Glisemik Rendah Untuk Pesakit Kencing Manis

By | June 21, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Salam ramadhan buat semua muslim di seluruh dunia… 🙂 Berbicara mengenai indeks glisemik, ataupun GI, ia merupakan antara skala penting dalam membantu mengawal kadar gula dalam darah bagi pesakit kencing manis. Ini kerana, indeks glisemik yang rendah, adalah lebih selamat untuk mereka. Apakah Indeks Glisemik? Index glisemik: Indeks glisemik adalah… Read More »

20 Tahun Menderita Diabetes, Bacaan Gula Kembali Normal Dengan Vivix

By | April 2, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua… APA perasaan anda bila ayah yang telah mengidap diabetes selama 20 tahun dapat bebaskan diri dari belenggu DIABETES? Bukan sahaja masalah diabetes yang sudah mengganggu, bahkan ia sudah sampai tahap banyak organ rosak sehingga stage 4? RASA MACAM NAK PITAM KAN? ALHAMDULILLAH, sebagai seorang anak, inilah sahaja yang kita mampu buat… Read More »