Tag Archives: Awet Muda

Lure Hsu, Wanita Taiwan Yang Terhenti Usia Mencetus Fenomena Di Internet

By | June 23, 2017

Assalamualaikum dan salam jumaat semua. Saja hari ni, akak nak berkongsi mengenai berita hangat mengenai wanita 40-an, bernama Lure Hsu, tetapi memiliki wajah persis remaja yang berusia awal 20-an. Akak sebenarnya terdetik untuk berkongsi mengenai beliau ni, bukannya hanya kerana beliau nampak muda walaupun memang nampak muda pun. hehe.. Tapi, nak lah juga berkongsi dengan… Read More »

KULIT SEMAKIN CERAH & GEBU SERTA TUBUH KEMBALI LANGSING DENGAN VITAMIN CANTIK

By | February 11, 2017

Assalamualaikum, Sedang buat apa tu? Tengah mencari vitamin shaklee untuk kegunaan anda atau pasangan anda ke? Vitamin Shaklee bukan hanya untuk mereka yang ada masalah kesihatan je tau, tapi untuk semua. Jadi, kalau anda sihat, tapi pengambilan diet tak seimbang akibat kerja terlalu banyak, sibuk lah kata kan, itu tandanya anda juga perlukan vitamin ataupun… Read More »

BIMBANG TUA SEBELUM WAKTUNYA?: Khasiat Grape Seed Extract Vitamin E Shaklee

By | November 21, 2016

Assalamualaikum, Grape Seed Extract mengandungi phytonutrien istimewa yang ditemui pada buah anggur yang dinamakan Polyphenols. Pada tahun 1985, Prof Jacques menemui polyphenols yang terdapat di dalam buah anggur dan bijinya mempunyai lebih Oligomere Proanthrocyanidin (OPC) berbanding daripada phytonutrient yang lain.  Keistimewaan itulah yang menjadikan minyak biji anggur cukup popular di negara beriklim sejuk. Ini kerana… Read More »

JERAWAT BATU HILANG SELEPAS AMALKAN VIVIX

By | November 20, 2016

  Assalamualaikum..Hai.. Saya Sarah..berumur 33 tahun. Sebelum ni saya pernah mengalami masalah kulit muka yang agak teruk. Muka saya jenis muka yang berminyak. Jadi, jerawat senang sangat tumbuh dan kadang-kadang bernanah seperti jerawat batu. Boleh dikatakan hari-hari ada je jerawat baru menyebabkan muka saya penuh dengan bekas-bekas jerawat terutama di bahagian pipi. Kulit saya sangat… Read More »

Miliki Kulit Awet Muda Dan Gebu Dengan Vitamin E

By | September 27, 2016

Assalamualaikum, Kita semua sedia maklum bahawa Vitamin E adalah antara vitamin yang banyak di jual di pasaran. Namun, masih tak pasti nak membeli yang mana satu, sebab tak tahu mana yang terbaik? Nak tahu kenapa anda perlu memilih vitamin E Shaklee? Vita-E complex™ mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium… Read More »

Miliki Kulit Cantik & Awet Muda Dengan Vivix

By | September 21, 2016

Assalamualaikum, Percaya tak anda, dengan pengambilan vivix secara konsisten, boleh membuatkan anda nampak muda. Ini adalah kerana, di dalam ramuan vivix, salah satunya adalah polyganum. Polyganum ini bertindak sebagai anti-penuaan. Bahkan ada salah seorang pengedar shaklee, walaupun usia beliau dah 50-an, tetapi bila tengok muka, macam umur 30-an pula. Lagipun, dia memang dah amalkan vivix… Read More »

Kenali Protein ESP Yang Membuatkan Anda Tidak Sabar Memilikinya

By | July 17, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .. Pasti ada yang tertanya-tanya, apa sebenarnya Energizing Soy Protein atau nama glamernya, ESP Shaklee.. ESP Shaklee merupakan satu-satunya produk yang telah dikeluarkan oleh Shaklee, yang merupakan Protein Bukan-GMO yang lengkap dengan semua asid amino perlu. Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya yang terbaik. Ia menyediakan 14 gram protein… Read More »

ESP: Rahsia Kecantikan Kulit Dan Awet Muda Bagi Wanita Awal 30-an

By | June 9, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Kecantikan adalah milik semua.. . pernah dengar kan ayat ni? Dulu ayat ni sangat sinonim dalam mana-mana iklan kecantikan dalam tv. tapi sekarang, macam kurang pula di gunakan.. heehee.. Kalau suami tengok muka bini lawa, jangan terkejut, kalau suami dulu buat tak kisah, tapi tiba-tiba menjadi sangat cemburu. hehee. Wajah… Read More »

Rahsia Kecantikan & Keremajaan Kulit Dengan Vitamin Semulajadi

By | May 29, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua …, Vitamin Kulit Cantik – Rahsia Lebih Gebu, Licin & Cerah “Kak…Kalau nak kulit cantik nak makan apa ek? Ada tak vitamin kulit cantik?” Nah, itu lah soalan yang selalu saya terima. Mungkin kerana melihatkan kulit saya yang licin, gebu dan lagi tidak bertompok-tompok bekas jerawat atau jeragat membuatkan ramai… Read More »

Rahsia Keremajaan Kulit Dengan Amalkan EPO

By | May 25, 2016

Adakah anda pernah mendengar EPO atau Evening Primrose Oil? Kebanyakkan GLA yang tersedia di pasaran, di hasilkan dari EPO. Berbeza dengan GLA Shaklee, ia diekstrak dari Borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak… Read More »