SENGGUGUT: Mungkinkah Petanda Kanser? Part II

By | November 30, 2017

  Tahukah anda, kenapa berlakunya senggugut setiap kali period? Senggugut ini berlaku disebabkan oleh pengucupan dinding rahim yang amat kuat. Proses ini bertujuan bagi mengeluarkan ketulan darah haid yang bercampur dengan sedikit tisu daripada selaput endometrium. Darah ini perlu dikeluarkan melalui saluran pangkal rahim. Kebiasaanya, dinding rahim yang dimiliki oleh remaja masih sempit. 🙂 Senggugut… Read More »

SENGGUGUT: Mungkinkah Petanda Kanser? Part I

By | November 29, 2017

  Senggugut adalah perkara biasa yang berlaku pada mana-mana wanita ketika sebelum period atau period hari pertama. Ia adalah berbeza bagi setiap wanita. Bukan itu sahaja, malahan, kadar kesakitan semasa senggugut juga tidak sama. Ada sesetengah wanita cuma mengalami sakit senggugut bahagian pinggang, tetapi masih mampu melakukan kerja. Kadang-kadang, ada sesetengah wanita yang mengalami sakit… Read More »

7 Sebab Kenapa Anda Mesti Minum Air Putih

By | November 28, 2017

    Adakah anda gemar minum air putih atau anda lebih gemar minum air manis atau yang ada perisa? Saya pasti, tidak semua orang suka minum air putih. Malahan, pernah ada seorang sahabat saya berkongsi bahawa, jika beliau minum air putih sahaja dalam satu hari, tanpa ada air manis, ia boleh menyebakan beliau rasa mual.… Read More »

Kenali Tanda Stroke Yang Menjadi Penyakit Pembunuh Ketiga Malaysia

By | November 27, 2017

Apakah Angin Ahmar? Angin ahmar atau strok ialah masalah kesihatan yang disebabkan oleh penyumbatan salur darah dan terganggunya bekalan darah ke bahagian otak. Bahagian otak tersebut tidak lagi menerima oksigen yang mencukupi dan oleh itu, sel-sel otak akan rosak atau mati. Ini boleh menyebabkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak itu tidak berfungsi. Angin… Read More »

TIPS PENYUSUAN: 5 Tips Untuk Tingkatkan Susu Badan Bagi Ibu Muda

By | November 26, 2017

  Kerapkali juga saya mendengar keluhan dari ibu-ibu muda mengenai susu badan terlalu sedikit, sehingga bayi lebih kerap menangis kerana kelaparan. Malahan, ada yang tidak sanggup melihat bayi mereka menangis tak berhenti-henti, terus mengambil keputusan untuk memberi bayi susu formula. Stop! Jika anda pernah terfikir untuk memberi bayi anda dengan susu formula, hanya kerana susu… Read More »

8 Mitos Penyusuan Bayi Yang Perlu Anda Ketahui

By | November 25, 2017

    Menyusukan bayi tidaklah sukar tetapi akan menjadi rumit bila ada pelbagai nasihat yang mengelirukan terutama kepada yang baru pertama kali bergelar ibu. Percaya atau tidak, antara tip kejayaan penyusuan ialah bergantung kekuatan mental ibu itu sendiri.   Hanya ibu yang memahami kesihatan tubuh badannya mampu untuk memberikan yang terbaik. Ini kerana ada kalanya… Read More »

Supplemen Kanak-Kanak: Tips Tingkatkan Daya Tumpuan Anak

By | November 24, 2017

  Sudah ramai ibu-ibu yang saya jumpa, bertanyakan supplemen yang sesuai diambil untuk anak-anak mereka. Malahan, ada anak yang baru berusia 1 tahun lebih..hehe.. Terserlah sifat ibu penyayang..hehe.. Sebenarnya, supplemen atau makanan tambahan bukanlah suatu makanan yang wajib anak anda atau anda sendiri ambil, JIKA anda yakin, anda mampu memberi keluarga anda makanan yang penuh dengan nutrisi… Read More »

Cinch Turut Menjadi Pilihan Lelaki Untuk Tampan Bergaya

By | November 23, 2017

Kalau sebelum ni, saya selalu share, berkaitan wanita je kan. yelah, semua orang tahu, wanita suka cantik. nak kulit cantik. nak kulit lebih cerah. nak kulit lebih tegang. nak anjal sana nak anjal sini. heheehee   Klik DI SINI untuk buat belian    Tapi jangan terkejut, lelaki yang kat luar sana tu pun nak jugak… Read More »

Kenapa Perlu Minum Air Banyak Jika Ambil Supplemen

By | November 22, 2017

KES 1: Serena sering mengadu berasa panas dan dahaga sejak mengambil vitamin-vitamin dalam set breastfeeding Shaklee.   KES 2: Azman mengadu pening, sakit pinggang dan lemah badan sejak mengambil vitamin dalam set Shaklee untuk lelaki.   KES 3: Rini mengadu susu badannya semakin berkurangan sejak mengamalkan vitamin dalam set breastfeeding Shaklee. Setelah diselidiki ketiga-tiga kes… Read More »

Manfaat Alfalfa Yang Perlu Anda Tahu

By | November 21, 2017

  Manfaat Utama Alfalfa Untuk Lelaki & Wanita DETOX keseluruhan badan Rawat allergy, RESDUNG Melegakan KELETIHAN Mencegah sakit JANTUNG, STROK, DARAH TINGGI Mencegah ARTHRITIS Membantu menghapuskan LEMAK Elakkan SEMBELIT, Tingkatkan STAMINA Buang ANGIN dalam badan Meneutralkan ASID dalam badan. Atasi masalah KENCING KOTOR Khusus untuk WANITA, alfalfa complex berperanan sebagai: MILK BOOSTER bagi ibu yang menyusukan.… Read More »