KULIT CANTIK TIDAK KEKAL SELAMANYA

By | October 5, 2017

    Sya tak pernah mengalami masalah kulit sejak dari sekolah sampai lah diploma. Kulit licin bersih saja. Kalau ada masalah pon hanya setakat sunburn sebab banyak berjemur! Almaklum waktu sekolah aktif kawad lah, sukan lah, apa lah. Sunburn tu normal. Tapi jerawat memang takda! . Disangkakan kulit cantik tu kekal selamanya tapi semuanyaaa hanya… Read More »

FIRST AID UNTUK RUAM KALIGATA

By | October 4, 2017

  Assalamualaikum. Saya Nurhafizah ibu kepada dua cahaya mata dan kini seorang surirumah .Saya ingin konsikan pengalaman anak saya Afia Hani Sofia ketika mengalami ruam kaligata yang selalu terjadi pada kanak-kanak atau orang dewasa secara tidak sedar . . Seperti yang kite tahu ruam kaligata ini terjadi dari banyak faktor iaitu pemakanan, keadaan sekeliling cuaca,… Read More »

MASALAH HAID TIDAK TERATUR HILANG DAN BERJAYA HAMIL AWAL SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE SECARA KONSISTEN

By | October 2, 2017

  Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Saya Elyanie Binti Che Ros dan berusia 26 tahun. Saya sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak yang berusia 1tahun 9 bulan yang diberi nama Ahmad Aryan Razin. Hari nie Yanie akan sharekan masalah yang Yanie hadapi dan akhirnya kemanisan yang Yanie dapat bila bertemu Shaklee 😘 . Sebenarnya kata-kata en suami… Read More »

Kesan Jerawat Dan Parut Semakin Pudar

By | October 1, 2017

  Jerawat tumbuh sejar dari remaja, dari 2002 first time datang kat Taiping, tak tahan dengan cuaca panas, muka teruk di penuhi jerawat. Masa tu tangan geram dan gatal nak picit setiap kali jerawat nanah keluar. . Sudahnya, bekas kawah tu dan parut hitam kekal la sampai 2011 kenal produk Shaklee ni. Tujuan utama untuk… Read More »

KULIT MAKIN SIHAT DAN TIDAK KUSAM LAGI SEJAK AMAL VITAMIN

By | September 30, 2017

  Saya Che Ku Nor Hidayah Che Ku Long. Kehidupan saya mula berubah setelah ambil vitamin Shaklee. Dulu kulit muka saya gelap, kusam, dan sunburn. Pernah juga beli produk skincare, tapi muka je putih, tangan masih gelap. Malangnya, bila saya berhenti pakai produk tu, kulit muka mula kusam dan timbul jerawat halus. . Macam-macam cara… Read More »

MASALAH ECZEMA DAN ASMA BERKURANGAN SELEPAS AMALKAN VITAMIN

By | September 29, 2017

  Bismillahirrahmanirrahim. Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. . Saya Fadzilah binti Haji Ismail. Ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya bersama shaklee dari tahun 2012. So sejak kenal shaklee banyak sangat perubahan dalam kehidupan peribadi saya. Tapi kat sini saya nak share satu. Perubahan ketara lepas amalkan VIVIX SHAKLEE. . Saya ada masalah eczema dari kecil.… Read More »

Bacaan HB Semasa Hamil Kekal Cantik Sepanjang Kehamilan

By | September 28, 2017

  Saya Farah dari Bangi. Mengandung umur 37 tahun, Alhamdulillah selamat melahirkan masa umur 38 tahun. Sepanjang tempoh kehamilan ada beberapa masalah:i. darah rendah (HB rendah) ii. berat badan turun 3 Kg Trimester pertama ambil B-Complex dan ESP sahaja. Bila darah asyik rendah dan berat turun 3 Kg masa kandungan 5 bulan (awal bulan puasa).… Read More »

DERITA MIGRAIN SEJAK UMUR 18 TAHUN KINI TIADA LAGI

By | September 27, 2017

  Assalamulaikum. Saya Nurul Atikah berumur 29 tahun dan sudah berkahwin. Disini saya nak kongsikan sikit pengalaman saya macam mana bermulanya sakit kepala atau migrain yang teruk. Saya bermula sakit kepala atau migrain ketika berusia 18 tahun. Ketika itu minggu akhir suai kenal pelajar baru di Politeknik Merlimau Melaka. Malam sebelum habis program kepala saya… Read More »

Sakit Tumit Kaki, Kejang Kaki Dan Lenguh-Lenguh Badan Semakin Berkurangan. Ini Caranya..

By | September 27, 2017

  Bismillahirrahmanirrahim…Assalamualaikum W.B.T Hai semua, saya Zainah Mukhtar. Kali ni saya nak share pengalaman saya sendiri yang dah mengamalkan supplemen Shaklee sejak tahun 2014 . Supplemen pertama yang buat saya jatuh cinta dengan produk Shaklee adalah Ostematrix. Ostematrix ini adalah supplemen kalsium. Saya makan Ostematrix untuk masalah sakit tumit kaki dan lenguh-lenguh badan. Buat pengetahuan… Read More »