Category Archives: Weight Loss

8 Tips Untuk Mendapatkan Badan Kurus Dan Langsing Dengan Berkesan

By | December 5, 2017

Anda masih kekal gemuk, walaupun dah mencuba pelbagai tips untuk melangsingkan badan? Ramai yang cakap nak kurus, tapi, tak semuanya serius. Malahan, terdapat juga sesetengahnya, lebih suka mengambil cara mudah. Beli produk nak kuruskan badan di pasaran, tetapi, senaman atau aktiviti fizikal, langsung tak nak buat. Macam mana tu? Hari ini, saya nak berkongsi rahsia… Read More »

10 Tips Diet Untuk Yang Ingin Kurus Dengan Cepat

By | December 4, 2017

      Assalamualaikum semua.. Saya pasti, mesti ramai kawan-kawan kat luar sana, tercari-cari tips yang boleh membantu mereka untuk kurus dengan cepat, mudah, jimat dan yang paling penting, ia berkesan selama-lamanya.. betul tak? Tak nak lah kan, kalau hari ini berat turun, tapi tahu-tahu je bulan depan, berat badan dah naik mencanak-canak? betul kan?… Read More »

Cara Kurus Yang Lebih Berkesan Dengan Vitamin Shaklee

By | November 16, 2017

Memandangkan ramai yang berminat bertanyakan pasal vitamin kurus shaklee ni, meh saya share dengan anda, sebuah testimoni daripada seorang sahabat saya ni. Testimoni ni memang best sangat. Kalau rasa macam tak betul je cara sebelum ni, boleh ubah semula. jangan risau.. selagi keinginan anda tu masih kuat nak kurus, melakukan perubahan yang sedikit, pasti bukan… Read More »

10 Tips Bagaimana Nak Kuruskan Badan Dengan Cepat Tanpa Ubat

By | November 10, 2017

    1. JANGAN BERLAPAR Makanan memberi kita tenaga dan bila kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil, tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar ‘muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak. Pada masa ini, walaupun… Read More »

Keistimewaan Set Pelangsing Shaklee

By | November 9, 2017

Assalamualaikum semua, Pagi ni saya nak share sedikit info berkenaan vitamin kegemaran ramai ni, iaitu set pelangsing.. hehe.. Kalau cerita bab2 kurus.. turun berkilo2.. ramai betul yg excited.. semua sibuk nak tahu, semua sibuk nak tanya.. mkn ape.. .ahah. mcm jual pil kurus je.. rileksss.. tarik nafas.. ni bukan pil kurus.. kang jadi isu hangat lagi… Read More »

Vitamin Asas Untuk Badan Langsing Dan Sihat

By | November 8, 2017

Basically utk diet.. Anda perlu Detoks (Alfalfa/herblax) + Protein (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecitin/Omega Kenapa protein? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin,… Read More »

10 Tips Untuk Langsing Dengan Madu

By | November 7, 2017

    Bismillah.. Anda penggemar madu? Hari ni saya nak share beberapa tips yang dapat membantu mendapatkan tubuh yang langsing dengan madu. Mesti anda suka kan? Hehe.. Jom baca tips di bawah. Semoga bermanfaat. 🙂 1. Madu & Lemon di waktu pagi Mulakan sarapan pagi anda dengan minum segelas air lemon dengan madu. Minuman sihat… Read More »

Senarai Set Pilihan Untuk Menurunkan Berat Badan Termasuk Harga

By | September 7, 2017

Dalam set menurunkan berat badan, terdapat beberapa jenis vitamin yang boleh anda pilih. Berikut adalah senarai vitamin yang terdapat di dalam set kurus.     Di dalam set menurunkan berat badan ini, terdapat beberapa set kecil yang boleh anda pilih, bersesuaian dengan bajet anda sendiri.   (SILA KLIK DI SINI UNTUK MEMBUAT PEMBELIAN SECARA ONLINE… Read More »

VITAMIN PELANGSING BADAN SHAKLEE

By | August 13, 2017

Bismillah.. Assalamualaikum semua.. Masih ramai lagi yang belum bertemu dengan produk yang sesuai untuk menurunkan berat badan? Hari ini, saya nak share satu berita gembira, daripada salah seorang customer slimming set shaklee..  Sangat awesome! Start gunakan Shaklee bermula Februari 2013 (baru lagi la). Dalam tempoh 6 bulan, beliau berjaya turunkan berat sehingga 25kg!! Jom kita… Read More »

Turunkan Berat Badan 1.8 Kg Dalam Masa 2 Minggu

By | August 9, 2017

Bismillah, Sudah pasti ramai yang dah tahu vitamin shaklee yang sangat glamer untuk menguruskan badan. Sebabnya, vitamin untuk kurus ini, adalah antara vitamin yang banyak orang ambil. Bukan sahaja mereka yang nak kurus je ambil, malahan, mereka yang nak maintainkan badan dan yang nak menyingkirkan inci-inci yang tak diperlukan pun ada.. hehee.. Tadaa… Ini adalah… Read More »