Ketahui Jika Tubuh Anda Perlukan Supplemen Atau Tidak …

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua … Saya pasti anda sering terfikir bahawa, anda dan tubuh anda tidak memerlukan apa-apa supplemen kerana anda mempunyai alasan yang tersendiri.   Tetapi, pernah tak sekali sekala anda berfikir, kenapa Anda perlukannya?? Saya ingin anda menjawab soalan di bawah dengan sejujurnya.. Dalam pengambilan menu seharian, adakah anda rasa begitu yakin, yang anda telah mendapat khasiat […]

Read more

Bahaya Sodium Laureth Sulfate Untuk Kesihatan

Adakah anda yakin setiap produk yang anda gunakan setiap hari itu selamat dan semulajadi untuk digunakan seisi keluarga? Pernah tak anda membelek-belek bahagian ingredients bagi setiap produk kecantikan atau produk untuk mandi yang anda gunakan setiap hari?     Adakah anda ada menjumpai perkataan ‘Sodium Laureth Sulfate” atau “Sodium Lauryl Sulfate” tersenarai di dalamnya? Setiap hari kita perlu membersihkan badan dengan menggunakan sabun […]

Read more

Komputer Tablet Cetus Sakit Leher?

Rata-rata lelaki di dunia ini gemar pada teknologi. Ini termasuklah memiliki komputer tablet. Bagaimanapun, menurut Dr Jack, pengkaji dari Universiti Harvard, ramai yang meletakkan teknologi ini di atas permukaan rata seperti membaringkannya di atas meja untuk melihat imej pada skrin jelas.     Cara ini menyebabkan anda terpaksa berada dalam postur menunduk. Kesannya, otot leher dan bahu menjadi tegang. Justeru […]

Read more

Ketahui Kenapa Makan Vitamin Tidak Memberi Kesan

Assalamualaikum semua, Fatim yakin, pasti ramai yang dah mengambil vitamin Shaklee, ada yang memberi kesan seperti yang mereka inginkan. Bahkan, mereka mendapat kesan sampingan yang membuatkan mereka gembira sangat. Antaranya ialah, mereka yang ambil set ibu menyusu. Tujuan mereka ambil set ibu menyusu, adalah untuk membantu mengatasi masalah susu merundum. Tapi, kesan sampingan yang mereka dapat pulak adalah berat badan […]

Read more

Awas! Ketahui Masalah Kesihatan Anda Melalui Kuku

Assalamualaikum, Anda sihat hari ini? Anda sedar tak, keadaan kesihatan anda boleh diketahui berdasarkan kuku anda. Adakah anda tahu bahawa kuku dapat menceritakan bagaimana keadaan tubuh badan anda sama ada sihat atau tidak? Masalah yang berlaku kepada hati, paru-paru dan jaunting boleh ditunjukkan oleh kuku. Teruskan membaca untuk mengetahui apakah rahsia yang boleh diceritakan oleh kuku 1. Kuku yang pucat […]

Read more

10 Perkara Jangan Lakukan Di Facebook

Siapa yang tak ada facebook? Rasa-rasanya, dalam Malaysia sahaja, mungkin hampir 90 peratus rakyat Malaysia yang memiliki facebook. Ada yang menggunakan facebook sebagai media untuk peribadi, ada yang guna facebook sebagai media untuk membuat bisnes dan tak kurang, ada yang menggunakan facebook sebagai media untuk menyebar dakwah. Namun, dalam keghairan berkongsi maklumat di dalam facebook, mungkin kita tidak sedar, bahawa […]

Read more

Ketahui Fungsi Bagi Setiap Suplemen Shaklee

Assalamualaikum semua.. Mungkin masih ramai lagi yang tertanya-tanya tentang fungsi sebenar bagi setiap suplemen Shaklee. Ye lah kan, kadang-kadang terdapat satu produk shaklee yang boleh di gunakan untuk banyak masalah kesihatan, seperti vita-lea. Jadi, bagi menjawab persoalan yang ada di minda anda, fatim nak terangkan tentang fungsi pemakanan Shaklee. Namun, apa yang fatim akan kongsikan di bawah ni, adalah fungsinya secara […]

Read more

Kebaikan Berlakunya Healing Crisis Selepas Mengamalkan Suplemen Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. 🙂 Fatim pasti ramai yang tertanya-tanya, kenapa pelbagai effect yang mereka dapat selepas mengamalkan suplemen Shaklee.. Pasti ada yang terdetik di dalam hati, ish3.. “Menyesal pulak percaya dengan cakap member, suruh ambik suplemen Shaklee..huhuu…tak pasal2 dapat masalah lain pulak..” Jika anda adalah antara mereka yang pernah terfikir seperti di atas atau sekarang sedang mengalaminya, untuk […]

Read more

Apakah Tanda Tubuh Anda Kekurangan Vitamin C?

Assalamualaikum.. Tahu tak anda, pengambilan nutrisi yang mencukupi, sangat penting untuk tubuh. Antara nutrisi yang tubuh sangat perlukan adalah vitamin C. Sedar tak anda, jika tubuh sedang mengalami kekurangan vitamin C, ia akan memberikan beberapa simptom pada tubuh badan.   Jom lihat seketika gambar di atas. Adakah anda sedang mengalami situasi seperti diatas, walaupun bukan semua, tapi salah satunya pasti […]

Read more

Makanan Yang Sesuai Untuk Tingkatkan Nafsu Isteri Yang Masih Trauma Selepas Bersalin

Assalamualaikum, Mesti pernah dengar kan, wanita yang baru lepas bersalin, biasanya akan rasa trauma untuk ‘bersama’ suami. Kadang-kadang rasa trauma ini sebab di dorong oleh rasa seriau selepas bersalin. Bahkan, rasa risau mengenai jahitan selepas bersalin pun turut mempengaruhi. Biasanya juga, selepas bersalin, hormon wanita tidak akan seimbang. Lebih-lebih lagi jika ibu yang menyusu bayi. Hormon yang paling tinggi semasa […]

Read more
1 2