Category Archives: Testimoni

MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA

By | July 13, 2017

  Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen. . Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk.… Read More »

TESTIMONI SET KECANTIKAN: Bukan Setakat Kulit Je Cantik.. Bahkan… Sakit Lain Pun Pulih

By | July 6, 2017

Assalamualaikum, Apa khabar yer hari ini? Hari ini saya nak kongsi  pengalaman customer yang mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan. Tapi, bukan setakat kulit je semakin cantik, bahkan sakit pening dan sakit kaki dia sebelum ni pun dah semakin pulih.. Bagus kan? Jom baca pengalaman Pn. Norhana mengenai pengalaman beliau selepas mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan… Read More »

Tuan Donny Berkongsi Bagaimana Chicken Pox Beliau Hilang Dalam Sebulan

By | June 21, 2017

Semua kita tahu, bahawa parut akibat chicken pox ni sangatlah hodoh. Bahkan ia, nampak lebih teruk berbanding parut akibat jerawat. Yelah kan, parut chicken pox ni, bukan sahaja hitam, bahkan ia juga banyak merata pada badan dan muka. Kalau lelaki pun boleh risau, bagaimana pula dengan anda, sebagai seorang gadis atau isteri yang pasti ingin… Read More »

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox

By | June 11, 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua.. 🙂   Antara vitamin yang boleh di ambil untuk membantu mengatasi masalah chicken pox di samping untuk hilangkan parut chicken pox, bolehlah untuk ambil       BAGAIMANA CARA NAK BELI VITAMIN UNTUK HILANGKAN PARUT & RASA GATAL DI SEBABKAN OLEH CHICKEN POX?   1. Untuk belian atas talian menggunakan… Read More »

10 Petua Mencerahkan Dan Memutihkan Muka

By | June 8, 2017

  Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh… Read More »

Atasi Masalah Diabetes Sebelum Ia Merosakkan Tubuh

By | June 7, 2017

  Kalau cerita pasal bahaya penyakit diabetes, saya pasti ramai yang dah tahu.. Tapi, yang paling glamer mengenai pesakit diabetes ni adalah kemungkinan untuk di potong pada bahagian badan yang terluka. Ini adalah kerana jika pesakit diabetes, mengalami kecederaan yang kecil sekalipun, sangat merbahaya untuk dirinya. Bahagian badan yang terluka adalah sangat sukar untuk pulih.… Read More »

Kawal Kencing Manis Sebelum Ia Rosakkan Buah Pinggang Anda!

By | May 19, 2017

    Penyakit buah pinggang bukanlah suatu penyakit baru yang dialami oleh masyarakat dunia. Baik di Malaysia mahupun negara lain, penyakit buah pinggang tidak pernah meunjukkan pengurangan. Kata orang, mencegah lebih baik daripada mengubati, namun di Malaysia, rawat sudah, cegah pun sudah. Tetapi masih juga mempamerkan peningkatan pesakit setiap tahun. Orang Yang Berisiko Mengidap Penyakit… Read More »

Baru 3 Hari, Kulit Dah Terasa Lebih Gebu. Wanita Ini Berkongsi Rahsia

By | May 16, 2017

Collagen Powder ni bukan anak dara je suka, bahkan para ibu pun tak nak ketinggalan. Sebab hasilnya memang superb. hehe Jom, apa kata ibu-ibu menyusu ni, selepas mencuba Shaklee Collagen Powder, di samping set ibu menyusu. 🙂 “Ada pengguna guna 3 hari kolagen ini, memang sangat2 best katanya! kulit makin lembut, kesan jerawat makin pudar,… Read More »

Wanita Ini Kongsikan Rahsia Bagaimana Beliau Atasi Masalah Batu Karang

By | April 28, 2017

  Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Akmal Mustafa dan berumur 28 tahun. Saya seorang suri rumah, mempunyai 3 orang anak dan kini menetap di Terengganu. Saya pernah mengalami masalah sakit kencing sejak dari bangku sekolah. Seingat saya ketika saya di tingkatan tiga.     Penyakit tersebut berlarutan untuk jangka masa yang agak lama. Hinggalah apabila saya… Read More »

MUKA SEMAKIN CERAH SEKATA DENGAN VIVIX

By | January 5, 2017

Setiap wanita inginkan kulit muka yang cantik, gebu dan mulus. Pasti ada yang sanggup buat apa sahaja, asalkan mendapat kulit yang di impikan. betul kan?     Assalamualaikum Nama saya Zainah Mukhtar. Saya pengguna dan juga pengedar vitamin Shaklee. Saya dah makan hampir semua vitamin shaklee sejak 2 tahun lalu, ada 4-5 jenis yang belum.… Read More »