Category Archives: Stress

Panduan Untuk Mengawal Rasa Tekanan Atau Stress …

By | August 14, 2017

  Apakah Stress? Satu keadaan gangguan emosi, pemikiran dan fizikal seseorang. Seringkali dalam kehidupan kita, pekerjaan dan pembelajaran adalah  dua faktor utama membawa gejala kerunsingan sehingga keadaan ketegangan atau stress. Manusia seringkali mengadu bahawa ia mengalami stress, ‘tension’ atau tegang. Peningkatan gejala stress di kalangan pelajar seringkali dikaitkan dengan faktor persekitaran semasa khususnya menjelang musim… Read More »

10 Tips Tangani Stress Dalam Masa 1 Minit

By | May 27, 2016

Assalamualaikum, Siapa yang tidak pernah stress kat dunia ni? hehee.. Tahu tak anda, stress ni bukan sahaja orang dewasa je tau, tapi baby pun pandai stress. Tetapi, bagaimana masing-masing menangani masalah stress ni, adalah berbeza. 🙂 Bagi yang sedang stress tu, saya ingin mengesyorkan kepada anda 10B untuk membantu menangani stress. Dengan 10 B ini,… Read More »