Resepi Ibu Berpantang: Sup Sayur Campur

  Sup Sayur Campur Bahan-Bahan: 200 gm brokoli – di potong 1 biji lobak merah – di potong 1/2 biji lobak putih – di potong 1/2 batang saderi – di potong 500 ml air 3 helai daun kubis – dihiris kasar serbuk pati ikan bilis secukupnya Garam secukup rasa Minyak masak Bahan tumbuk: 2 biji bawang merah 2 biji bawang […]

Read more

Resepi Untuk Ibu Berpantang: Sup Ikan Haruan

  Bahan-bahan: 1 ekor ikan haruan – dipotong 500 ml air 2 sudu besar minyak jagung 30 gm halia 3 biji bawang merah 2 biji bawang putih 1 sudu besar lada hitam 1 keping asam keping Garam secukup rasa Bahan hiasan: Bawang goreng Daun bawang & daun sup – dihiris Cara menyediakannya: Panaskan minyak dalam periuk. Tumiskan bahan yang ditumbuk […]

Read more

Resepi Ayam Goreng KFC (Hot Spicy)

Assalamualaikum, Mungkin resepi ni tak lah menghasilkan 100 peratus rasa sama macam ayam KFC, tapi boleh tahan jugak sedapnya. Bila ada yang tengok resepi ni, mungkin ada yang terfikir bahawa harga semua bahan ini mungkin dah boleh mencecah RM50. Tapi, kalau di bandingkan dengan beli ayam KFC dengan harga RM50, berapa ketul boleh tuan puan dapat? Saya belum cuba lagi […]

Read more

Resepi Raya – Biskut Almond London

Assalamualaikum, Memandangkan biskut Almond London ni adalah antara biskut kegemaran saya, all the time punya favourite tau.. saya cari punya cari, sebab nak cuba sendiri suatu hari nanti. InshaAllah, kalau saya dah ada oven sendiri di rumah. hehe.. Sedap sangat biskut ni tau, sampaikan masa saya sedang menulis ni pun, terasa rangup dan sedapnya coklat almond ni. Padahal tengah berpuasa. […]

Read more

CARA PENGAMBILAN ESP YANG TEPAT SERTA RESEPI YANG SUPER SEDAP …

Energizing Soy Protein adalah antara produk yang paling laris.. ini adalah disebabkan khasiat nya begitu banyak, malahan, ia begitu sedap diminum… Favourite saya adalah, campurkan ESP dengan air putih je.. Sodapppppppp..hehee… Tapi, saya tetap nak berkongsi dengan anda tentang variasi resepi cara membancuh ESP, untuk membuatnya lagi sedap..hehee.. Memandangkan ESP ni  one of our best seller.. maka dibawah ni disenaraikan […]

Read more