Category Archives: Resepi

Resepi Ayam Goreng KFC (Hot Spicy)

By | June 26, 2016

Assalamualaikum, Mungkin resepi ni tak lah menghasilkan 100 peratus rasa sama macam ayam KFC, tapi boleh tahan jugak sedapnya. Bila ada yang tengok resepi ni, mungkin ada yang terfikir bahawa harga semua bahan ini mungkin dah boleh mencecah RM50. Tapi, kalau di bandingkan dengan beli ayam KFC dengan harga RM50, berapa ketul boleh tuan puan… Read More »

Resepi Raya – Biskut Almond London

By | June 24, 2016

Assalamualaikum, Memandangkan biskut Almond London ni adalah antara biskut kegemaran saya, all the time punya favourite tau.. saya cari punya cari, sebab nak cuba sendiri suatu hari nanti. InshaAllah, kalau saya dah ada oven sendiri di rumah. hehe.. Sedap sangat biskut ni tau, sampaikan masa saya sedang menulis ni pun, terasa rangup dan sedapnya coklat… Read More »

CARA PENGAMBILAN ESP YANG TEPAT SERTA RESEPI YANG SUPER SEDAP …

By | March 23, 2016

Energizing Soy Protein adalah antara produk yang paling laris.. ini adalah disebabkan khasiat nya begitu banyak, malahan, ia begitu sedap diminum… Favourite saya adalah, campurkan ESP dengan air putih je.. Sodapppppppp..hehee… Tapi, saya tetap nak berkongsi dengan anda tentang variasi resepi cara membancuh ESP, untuk membuatnya lagi sedap..hehee.. Memandangkan ESP ni  one of our best… Read More »

Resepi Untuk Si Manja: Bubur Nasi Tomato Kentang

By | December 23, 2015

Assalamualaikum, Masih lagi pening untuk mencari resepi yang sesuai untuk si manja yang baru berusia 6 bulan? Jom cuba resepi ini. 🙂 Bubur Nasi Tomato Kentang Bahan-Bahan: Bubur nasi secukupnya 1 biji tomato sederhana besar / di cincang 1 biji ubi kentang Air rebusan ayam Cara Memasak: Rebus ubi kentang dan kukuskan tomato Kemudian, masukkan… Read More »