Category Archives: Period Tak Teratur

Atasi Masalah Period Tidak Teratur Dengan Vitamin Shaklee

By | July 23, 2017

Assalamualaikum, Antara Punca Period Tidak Teratur Sekarang ni, kerap saya menerima pertanyaan dari pelanggan saya, terutamanya wanita, yang mengalami masalah period tidak teratur. Wahai wanita di luar sana, kalau anda atau saudara mara yang mengalami masalah period tidak teratur, tidak kira dia masih bujang atau sudah berkahwin, jangan ambil remeh dan pandang ringan. Ini kerana,… Read More »

Period Anda Tidak Teratur? Kenali Puncanya ..

By | March 24, 2017

Ramai wanita yang mengalami masalah period tak teratur atau ketidakhadiran period dalam tempoh yang agak lama. Bagi yang masih bujang, mungkin tidak terasa risau mengenai keadaan ini. Namun, jika anda sudah berkahwin, keadaan period yang tidak teratur ini mungkin penyumbang kepada kesukaran untuk anda hamil. Di samping period tidak teratur, cara hidup yang agak sibuk… Read More »

SLIP DISC & PROLONG PERIOD SEMBUH DENGAN AMALKAN VIVIX

By | November 22, 2016

  Assalamualaikum wbt. Saya Siti Roziana Bt.Alias, berumur 33 tahun dan merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Saya seorang WAHM dan kini menetap di Puchong. Saya seorang yang agak aktif ketika di universiti dahulu. Bola jaring, kayak dan aktiviti rekreasi lasak menjadi pilihan ketika itu. Pendek kata..jatuh terseliuh, lebam dan injured dah jadi rutin… Read More »

ADA MASALAH PERIOD BERLARUTAN LEBIH 15 HARI? CUBA INI

By | November 19, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera ladies semua.. 😊 Tak pernah seumur hidup saya darah haid berlarutan lebih dari 15 hari. Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke – 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula. Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke? Atau, penyakit yang ramai wanita takut.… Read More »

TESTIMONI: Perkongsian Gembira Untuk Masalah Senggugut Teruk Serta Period Tak Teratur

By | May 22, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Alhamdulillah, petang ni sempat lagi nak update testimonial rakan-rakan yang telah mencuba GLA Complex Shaklee.. Petang ni nak share sikit tentang mereka yang sebelum ni ada masalah senggugut serta period yang teratur.. Alhamdulillah, selepas berusaha dan mengamalkan GLA Complex Shaklee, senggugut pun hilang dan masalah period yang tak teratur mula kembali normal..… Read More »

Kenali 11 Punca Wanita Alami Masalah Period Tidak Teratur Dan Cara Atasinya

By | April 6, 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua..   RAMAI wanita di luar sana mempunyai masalah haid atau period yang tidak teratur menyebabkan sukar untuk mereka merancang kehamilan. Umumnya,masalah haid tidak teratur disebabkan oleh ketidakseimbangan hormon. Namun tahukah wanita-wanita sekalian, terdapat 11 punca yang menyebabkan haid anda tidak teratur dengan baik. PUNCA HAID TIDAK TERATUR ———————————– Punca #1… Read More »

Atasi Masalah Period Tidak Teratur Untuk Tingkatkan Peluang Mengandung

By | September 11, 2015

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Setiap wanita yang bergelar isteri, pasti tidak selesa dengan masalah period yang tidak teratur. Kadang-kadang tu sampai sangat STRESS sampai terbawa-bawa ke benda lain, macam situasi kat bawah ni. Takut-takut pula yer ni petanda kepada sebarang penyakit yang tak diketahui. Mungkinkah isteri anda atau anda sebenarnya ada penyakit endometriosis, atau… Read More »