Category Archives: Kesuburan

Kenal Pasti Kenapa Anda Sukar Hamil

By | June 10, 2017

Berkali-kali mencuba, tapi tetap juga gagal. Pelbagai ikhtiar dah di buat, tetap belum mendapatkan hasil. Berurut sudah. Makan ubat itu sudah, makan ubat ini pun sudah. Buat IVF pun tak juga berhasil. Pernah tak anda terfikir, kenapa anda sukar nak hamil? Kawan-kawan yang kahwin selepas anda pun, sekarang sedang hamil untuk 2 atau 3 bulan…… Read More »

Kahwin Dah 10 Tahun Tapi Belum Hamil? Beristighfarlah

By | May 12, 2017

Salam pagi jumaat. Hari ni nak share tips untuk hamil, dengan cara Nabi ajar. Moga bermanfaat yer. 🙂 Kebelakangan ini saya sering ditanya tentang tips untuk mendapatkan zuriat hasil perkongsian saya mengenai rakan saya yang BERJAYA HAMIL kali ke dua . Tahniah saya ucapkan kepadanya dan sesungguhnya pengambilan supplement itu sekadar satu USAHA. Semuanya kembali kepada Allah untuk mengurniakan… Read More »

Tingkatkan Peluang Anda Untuk Mendapat Anak Walaupun Ada PCOS .

By | April 24, 2017

PCOS (Polycystic Ovarian Syndrome) merupakan gangguan hormon paling tinggi di kalangan wanita yang berada pada peringkat subur. Ia juga menjadi salah satu faktor ketidaksuburan dalam kalangan wanita. Polycystic Ovary Syndrom atau PCOs adalah suatu keadaan di mana kilang telur atau ovari pada seseorang wanita menjadi bengkak oleh sebab benih-benih telah terperangkap dalam ovari dan tidak boleh… Read More »

Tingkatkan Kesuburan Dengan Carta BBT (Basal Body Temperature)

By | April 17, 2017

Apakah Carta BBT Carta suhu BBT adalah satu kaedah mengesan penetasan telur/ovulation yang paling mudah, tepat dan murah harganya. Alat suhu ini adalah alat suhu yang khas, yang sering digelar sebagai ovualtion / fertility thermometer yang boleh diberi di farmasi dan ia disertai dengan kertas carta kosong yang perlu diisi mengikut sukatan suhu yang diukur… Read More »

10 Tahun Menunggu Kelahiran Anak Kedua Yang Berbaloi. Lelaki Ini Berkongsi Amalannya

By | April 12, 2017

PENANTIAN HAMIL CAHAYA MATA KEDUA SELAMA 10 TAHUN BERAKHIR   Assalamualaikum. Saya Daud Mohamad. Berumur 33 tahun, telah berkahwin 11 tahun yang lalu dan dikurniakan seorang anak kini berumur 10 tahun. Setiap kali berjumpa dengan adik beradik dan saudara mara. Soalan yang pertama ditanya mesti soal anak. Bila lagi nak tambah anak? Takkan sorang je?… Read More »

11 TIPS UNTUK CEPAT HAMIL

By | February 3, 2017

Setiap pasangan yang dah berkahwin, pasti inginkan cahaya mata. Jadi, untuk tujuan ini, saya ingin berkongsi dengan saudara 11 tips bagi membantu meningkatkan peluang saudara suami isteri mendapat anak.       11 Tips untuk Hamil dengan Cepat Tips #1 : Fahami Bagaimana Kehamilan Terjadi Jika haid anda teratur, setiap pertengahan bulan telur akan dikeluarkan… Read More »

Vitamin Untuk Kesuburan Menurut Dr Pakar Puan Hamid Arsat

By | August 6, 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.. Dalam kehidupan berpasangan, adalah lumrah untuk setiap pasangan itu, menginginkan cahaya mata, sebagai penyeri di dalam rumah tangga. Lebih-lebih lagi, jika si isteri menjadi suri rumah sepenuh masa. Untuk memiliki cahaya mata, adalah perlu untuk kedua-dua pasangan mempunyai tubuh badan yang sihat dan baik.  Ini adalah kerana, tahap kesihatan yang… Read More »

Doa Amalan Agar Mudah Hamil

By | August 5, 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Penggantungan kepada Allah untuk mendapatkan anak juga penting. Berikut adalah amalan yang boleh dilakukan 1. Berdoa dengan membaca Doa Nabi Zakaria ayat 38, surah Ali-Imran    Yang bermaksud : “Wahai Tuhanku ! Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu zuriat keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa” 2. Berdoa dengan membaca Doa Nabi Zakaria… Read More »

Testimoni Set Kesuburan: Akhirnya Berjaya Hamil Selepas Mengamalkan Supplemen Untuk Kesuburan

By | July 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .. Kisah ini bermula sekitar 3 bulan yang lepas…sahabat ummi ni (maaf, ummi tak leh bagitau nama atas permintaannya..) mengadu dengan ummi…Keinginan untuk mengandung membuak-buak dalam dirinya…Pelbagai usaha telah di lakukannya… Sebut je apa kaedah yang boleh menyebabkan hamil…Berurut sudah…pantang itulah…inilah…telan macam-macam ubat…dari yang pahit sampai ke kelat…semuanya sanggup di… Read More »

Tingkatkan Kesuburan Bagi Pasangan Yang Dah Kahwin 10 Tahun Tapi Belum Ada Anak

By | July 7, 2016

Kerap kali saya di ajukan soalan, apakah supplemen yang perlu di ambil jika ingin mendapat anak atau ada yang mengutarakan soalan, “Saya nak tahu harga supplemen kesuburan”.  Untuk menjawab harga bagi setiap supplemen adalah sukar jika tidak tahu apa masalah pelanggan sebenarnya.  Apa yang sering saya tanya kepada mereka yang berminat dengan vitamin subur ni,… Read More »