Category Archives: Kecantikan Kulit

TIPS KECANTIKAN: Make-Up Beauty

By | July 7, 2017

Hari ni saya nak berkongsi sedikit info yang mungkin berguna untuk anda, terutamanya tip bermake-up. Mungkin ada yang masih amatur dalam mengenakan mekap, jadi walaupun pakai mekap, tetap juga ada yang tak kena pada rias wajah.     Mungkin kah kesilapan yang anda lakukan adalah seperti berikut, membuatkan mekap anda menjadikan wajah anda tampak lebih… Read More »

TESTIMONI SET KECANTIKAN: Bukan Setakat Kulit Je Cantik.. Bahkan… Sakit Lain Pun Pulih

By | July 6, 2017

Assalamualaikum, Apa khabar yer hari ini? Hari ini saya nak kongsi  pengalaman customer yang mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan. Tapi, bukan setakat kulit je semakin cantik, bahkan sakit pening dan sakit kaki dia sebelum ni pun dah semakin pulih.. Bagus kan? Jom baca pengalaman Pn. Norhana mengenai pengalaman beliau selepas mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan… Read More »

Kulit Wajah Kusam & Tidak Bermaya? Mungkin Ini Boleh Bantu Selesaikan Masalah Anda.

By | July 5, 2017

  Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari sebagai anti oksida selain dikatakan baik untuk kesihatan dan juga kulit. Bagaimana pula dengan vitamin lain seperti E, beta-karoten, mineral zink yang seringkali digabungkan bersama? Jawapan Tidak dapat dinafikan Vitamin C mungkin merupakan vitamin paling dikenali dan sememangnya layak untuk dihargai kerana fungsinya yang pelbagai kepada kesejahteraan tubuh, termasuklah pemulihan… Read More »

4 Tips Kecantikan Hanya 1 Minit

By | July 4, 2017

Bismillah, Assalamualaikum semua . Apa khabar hari ini?     Untuk tidak mengambil masa anda terlalu lama, saya nak share sedikit tip kecantikan yang saya petik dari majalah Rapi. Semoga ia bermanfaat. 🙂 #1. Kulit Terbakar Kulit yang terbakar kerana sinaran cahaya matahari terjadi lebih cepat ketika anda mendaki gunung berbanding anda bersantai di tepian… Read More »

Singkap Rahsia Bunga Ros Untuk Kecantikan Wanita

By | June 29, 2017

Assalamualaikum dan selamat hari raya.. Lama dah akak tak berkongsi cerita dalam ni. Maklumlah mood dah nak raya. hehe.. Selalunya, akak berkongsi pasal shaklee dengan kebaikan produk shaklee kan? Tapi, hari ni, akak saja nak share pasal benda yang santai-santai je. Anda pun masih dalam mood raya kan. Masih dalam mood untuk nampak cantik sepanjang… Read More »

10 Petua Mencerahkan Dan Memutihkan Muka

By | June 8, 2017

  Bismillah, Assalamualaikum semua.. Hari ini, saya nak share petua untuk mencerahkan serta membantu memutihkan kulit wajah. Bagi anda yang ada masalah sunburn pun, boleh juga mencuba petua ni. Selamat membaca dan mengamalkannya yer.. hehee 1. BARLI Ambil segenggam barli dan goreng tanpa minyak. Kemudian, tumbuk barli yang telah di goreng itu hingga lumat. Bancuh… Read More »

VIDEO: Tips Penjagaan Kulit Wajah Dengan 5 Langkah Mudah

By | April 26, 2017

Nak tak tips penjagaan kulit wajah agar kulit tetap flawless tanpa perlu keluar wang sampai beribu-ribu? Jika anda ingin tahu tips yang sangat mudah ni, meh tonton video ni. Berguna sangat tau. Bukan hanya sesuai untuk wanita sahaja. Lelaki pun boleh. 🙂     BAGAIMANA NAK MEMBELI SET KECANTIKAN NUTRIWHITE SEPERTI YANG DIGUNAKAN OLEH WANITA… Read More »

TESTIMONI: KULIT WAJAH CERAH BERSERI SELEPAS AMALKAN VIVIX SHAKLEE

By | March 20, 2017

  Assalamualaikum dan salam sejahtera. Nama saya Azlinda binti Ismail, pengguna tegar Shaklee dari beberapa tahun yang lalu. Dulu saya sangat skeptikal nak amalkan Vivix, sebab saya tak ada sebarang penyakit dan rasa tak perlu untuk ambilnya. Saya hanya pastikan ibu saya ambil Vivix setiap hari. Sehinggalah apabila saya melihat perubahan nyata pada ibu saya,… Read More »