Category Archives: Info Semasa

Lure Hsu, Wanita Taiwan Yang Terhenti Usia Mencetus Fenomena Di Internet

By | June 23, 2017

Assalamualaikum dan salam jumaat semua. Saja hari ni, akak nak berkongsi mengenai berita hangat mengenai wanita 40-an, bernama Lure Hsu, tetapi memiliki wajah persis remaja yang berusia awal 20-an. Akak sebenarnya terdetik untuk berkongsi mengenai beliau ni, bukannya hanya kerana beliau nampak muda walaupun memang nampak muda pun. hehe.. Tapi, nak lah juga berkongsi dengan… Read More »

Kanser, Kencing Manis Dan Buah Pinggang Rosak Boleh Di Cegah Dengan Makanan Tambahan

By | March 29, 2017

Tahu tak, kalau anda di sahkan ada penyakit kronik seperti sakit jantung, kanser atau kencing manis, bukan hanya risiko komplikasi yang perlu anda risau. Even kos rawatan pun bukan sedikit. Lebih-lebih lagi kalau sakit kanser. Memang puluh ribu jugaklah berhabisan.  Tapi, takkan anda nak tunggu doktor beritahu anda dapat penyakit ni, baru nak kalut cari… Read More »

ADAKAH PRODUK SHAKLEE TERJAMIN SELAMAT DAN ADA KKM?

By | March 6, 2017

Walaupun shaklee sudah beroperasi lebih dari 56 tahun, masih ada lagi yang tertanya-tanya, apakah pengambilan produk shaklee ni selamat? Adakah produk shaklee yang di jual mendapat kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia? Akak akui, sebagai pengguna yang bijak, anda pasti ingin mengambil produk yang terjamin selamat, semulajadi dan berkesan. Betul kan?     Untuk membuat semakan… Read More »

BADAN RASA SAKIT TIBA-TIBA, APAKAH PETANDANYA?

By | March 5, 2017

Assalamualaikum semua,  Apa khabar yer hari ni? Hari ni, saya nak berkongsi sedikit informasi yang saya dapat secara tidak langsung, dari seorang kawan. Jadi, saya nak share kannya dengan anda, sebab saya tahu, ia sangat berguna untuk pengetahuan kita semua. 🙂 Tanda-tanda sakit di badan memberi beberapa maksud tertentu. Kebanyakan orang salah faham akan perkara… Read More »

ADAKAH ANDA TAHU KALORI YANG ANDA AMBIL SETIAP HARI?

By | February 8, 2017

Masih lagi berusaha untuk menurunkan berat badan? Jom fahami asas-asas yang penting yang perlu anda tahu, antaranya ialah pengambilan kalori sehari bagi anda, berapa jumlah yang sesuai. Untuk turun berat secara semulajadi, bab paling wajib anda pelajari adalah mengenali kalori. Apa itu kalori? Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Setiap makanan mempunyai kalori. Tetapi berlainan… Read More »

VITAMIN YANG MESTI ANDA SIMPAN DI RUMAH

By | December 18, 2016

Vitamin C adalah antara vitamin yang pada fatim, setiap rumah perlu ada, at least sebotol. Sebab vitamin C ni banyak manfaatnya. Bahkan ia juga sesuai di ambil oleh semua peringkat umur, kecuali bayi. Dengan harga cuma RM110, vitamin C boleh guna untuk 6 bulan. Berbaloi kan. Antara manfaat vitamin C, ialah: + Berkesan mencerahkan kulit… Read More »

APAKAH IMUNITI

By | December 14, 2016

  APAKAH IMUNITI? Imuniti merujuk kepada keupayaan untuk mencegah penyakit dan melawan jangkitan. Sebahagian daripada sistem imun kita termasuk sistem limfa, sel-sel darah putih, dan hati dan ginjal yang membuang kekotoran dan bahan buangan. Jadi, pada akak, adalah penting untuk kita sebagai ibu bapa, untuk memastikan sistem imuniti anak-anak lebih kuat, agar membantu mengurangkan risiko… Read More »

VITAMIN YANG PENTING SEMASA MUSIM TENGKUJUH

By | December 11, 2016

Perasan tak, sekarang ni asyik hujan je setiap hari. Biasanya, kalau kerap sangat hujan lebih-lebih lagi pada penghujung tahun, memang dah masuk musim tengkujuh lah tu.. hehe.. Musim tengkujuh ni, cubalah larang anak-anak dari bermain hujan. Kalau air dah naik, jangan pula di biarkan anak-anak mandi kat kawasan banjir.. bahaya.. di buatnya tiba-tiba arus air… Read More »