Kembali Berjaya Menyusu Bayi Kembar Membuatkan Ibu Muda Ini Merasa Terlalu Gembira

Assalamualaikum semua … Salam Syawal buat semua. Cepatnya masa berlalu kan? Tak terasa dah bulan ramadhan dah berakhir. Memandangkan bulan ni bulan syawal, dan pasti ramai yang eksited nak makan juadah yang di hidang semasa menziarah sanak saudara, tapi jangan lupa.. kurangkan minum air sejuk yer ibu-ibu.. Sebab ada sesetengah ibu, bila minum air sejuk, susu badan menjadi merundum. Minum […]

Read more

Testimoni Set Ibu Menyusu: Bayi Kenyang Ibu Pun Senang Hati ..

Testimoni yang saya ingin kongsikan bersama anda, adalah hasil perkongsian customers yang sangat berpuasa hati dengan produk Shaklee yang mereka amalkan. ESP memang antara produk Shaklee yang HOT. Malahan, ia adalah produk terbaik untuk ibu yang menyusukan bayi. Rata-rata customers kami memberikan feedback, bayi mereka memang cepat kenyang apabila ibu ada mengambil ESP.. 😉 ” So far dah minum ESP […]

Read more

4 Set Pilihan Bagi Membantu Ibu Menyusu Yang Bermasalah Susu Merundum

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Berita gembira buat golongan ibu menyusu yang masih mencari-cari supplemen untuk keperluan diri sendiri dan juga bayi. Dalam Shaklee, terdapat beberapa jenis vitamin yang sangat sesuai untuk membantu para ibu meningkatkan kuantiti susu badan, di samping membantu agar bayi sihat dan cerdas. 🙂 Supplemen Cadangan Bagi Ibu menyusu adalah antara produk yang paling glamer di […]

Read more

Kepentingan Penyusuan Susu Ibu Kepada Bayi Yang Baru Lahir ..

Penyusuan Susu Ibu Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir sehingga berumur 6 bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur 2 tahun. Kebaikan Susu Ibu Untuk Bayi 1. Susu Ibu adalah makanan terbaik untuk bayi Ia mengandungi kesemua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan perkembangan otak bayi Mudah di hadam Sentiasa tersedia pada suhu yang tetap Bayi […]

Read more

Keistimewaan Vitamin Menyusu 3M Yang Menjadi Pilihan Ramai Ibu Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .. Bulan ramadhan, adalah antara bulan yang sangat mencabar untuk ibu-ibu, lebih-lebih lagi yang masih menyusukan bayi. Kena pulak, bayi tu masih umur sebelum 6 bulan dan menyusu penuh dengan ibu. Dah cuba tak, set ibu menyusu Shaklee? Dalam set ibu menyusu Shaklee, bukan sahaja mengandungi vitamin untuk milkbooster, bahkan ia juga turut mengandungi vitamin […]

Read more

Bukan Sahaja Susu Semakin Bertambah, Tapi Kulit Pun Semakin Licin

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua .. Testimoni adalah perkongsian customers kami yang berpuas hati. Lagi perkongsian kulit cantik selepas mengamalkan vitamin Shaklee. Ibu ini mengambil vitamin Shaklee untuk ibu menyusu, namun mendapat faedah tambahan pula. Salam…   Semalam saya pergi hantar vitamin ibu menyusu pada customer saya Aza di Maybank Taman Molek..dia beli untuk set yang ke 2…bila ditanya “Za macam mane […]

Read more

Penyusuan Bayi Dengan Susu Formula, Pilihan Terbaik Atau Sebaliknya?

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua .. Kini, terdapat pelbagai jenis susu formula yang telah diperkenalkan.. Malahan, kewujudan susu formula khas untuk bayi dan kanak-kanak, seperti cendawan tumbuh selepas hujan.. Banyak sehingga membuat para ibu, merasa keliru, untuk memilih yang satu adalah baik untuk bayi mereka. Malahan, di dalam TV juga turut mempromosikan kebaikan setiap susu formula, tidak kira apa jenamanya, […]

Read more

Tips Penyusuan Anak Angkat Dan Pandangan Jumhur Ulama

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua..   Sejak akhir-akhir ni, saya sering mendapat pertanyaan daripada beberapa ibu yang penyayang di luar sana, yang serius untuk menyusu sendiri anak angkat mereka. Walaupun, bunyinya agak sukar, sebab untuk menghasilkan susu badan, ia memerlukan hormon prolaktin yang menyokong penghasilan susu ibu, dan ia biasanya terhasil, ketika seorang wanita itu sedang hamil. Jadi, saya nak […]

Read more

10 Sebab Penyusuan Sepenuhnya Menjadi Gagal

Setiap ibu hamil, pasti sudah berangan-angan untuk fully breastfeeding secara eksklusif bayi mereka, apabila lahir kelak. Namun, tidak semua ibu-ibu berjaya memenuhi impian mereka. Kenal pasti 10 sebab penyusuan bayi anda boleh menjadi gagal sepenuhnya. Anda mungkin akan gagal dalam cita-cita anda untuk menyusukan bayi anda sepenuhnya JIKA: 1) Tiada keyakinan – KEYAKINAN sangat penting untuk memastikan kejayaan anda menyusukan bayi anda […]

Read more

Cara Atasi Masalah Bengkak Susu Yang Sangat Menyeksakan …

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua … Mengapakah payudara saya bengkak dan sakit? Pada minggu pertama selepas bersalin, anda mungkin dapati buah dada anda sangat membengkak, sakit, berdenyut, membonjol serta terasa penuh dan tidak selesa. Kadang-kala bengkak itu sampai ke bawah ketiak. Anda juga mungkin mengalami demam. Tetapi jangan risau. Walau seteruk manapun bunyinya, keadaan ini hanya sementara. Apakah sebabnya payudara […]

Read more
1 2 3