Category Archives: Ibu Berpantang

EKZEMA & ATHMA BERKURANGAN DENGAN BANTUAN SUPLEMEN SHAKLEE

By | January 30, 2018

Bukan mudah nak menjalani kehidupan harian apabila menghidapi masalah ekzema dan athma SERENTAK! Namun, itulah kenyataan yang terpaksa dihadap oleh Puan Fadzilah Ismail saban hari sedari kecil lagi. Makanan laut dan habuk memang musuh utama beliau sehingga gatal merenyam sampai berdarah. Kemuncak masalah ini ketika beliau hamil anak ke-3 sehingga berlarutan sampai lepas bersalin. Masa tu, Fadzillah… Read More »

Testimoni Set Ibu Berpantang: Turun 18Kg Dalam Masa 2 Bulan

By | December 16, 2017

Kini, semakin ramai ibu-ibu muda yang lebih suka untuk memilih mengambil vitamin untuk berpantang, berbanding mengambil jamu. Ini adalah kerana, vitamin adalah sesuatu yang lebih mudah untuk perut bayi menghadam, berbanding dengan jamu. Tambahan pula, vitamin Shaklee merupakan makanan tambahan yang dapat membantu mengisi semula nutrisi yang banyak hilang semasa ibu bersalin. Di samping itu,… Read More »

Testimoni Set Berpantang Shaklee

By | December 15, 2017

Ramai ibu-ibu muda sekarang lebih suka memilih untuk mengambil vitamin untuk digunakan semasa berpantang, berbanding yang memilih jamu. Ini adalah kerana, vitamin lebih mudah di telan, dan hasilnya lebih cepat. bukan itu sahaja, vitamin juga lebih mudah diserap oleh bayi, terutamanya jika bayi itu menyusu dengan ibunya. Berbanding dengan jamu, ia agak asing bagi tubuh… Read More »

VIVIX SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK IBU BERPANTANG & KULIT CERAH BERSERI

By | August 19, 2017

Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..   Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah.. Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka… Read More »

Resepi Kembali Langsing Selepas Bersalin (Amalkan Semasa Berpantang)

By | August 9, 2017

Assalamualaikum semua, Sukar Untuk Kembali Langsing Selepas Bersalin? Kalau tanya orang tua, mesti diaorang cakap, “ala, normal lah tu.. perempuan yang dah bersalin, memang akan gemuk”.. Mesti sedihkan dengar ayat ni.. hehee..     Tapi, hari ni, saya nak share resepi istimewa untuk anda. Kalau sekarang tengah hamil atau bakal bersalin tak lama lagi, meh… Read More »

Berpantang Jadi Seronok Bila Badan Lebih Bertenaga & Susu Badan Sentiasa Melimpah. Wanita Ini Berkongsi Rahsia Beliau

By | April 11, 2017

SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG     Hai semua. Assalamualaikum! Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee. Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3 tahun lepas lagi.   Tapi sebab… Read More »

PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX

By | November 17, 2016

  Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah… Read More »

VIVIX PILIHAN TERBAIK UNTUK IBU BERPANTANG

By | October 30, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Abang… abang.. kalau isteri bersalin czer, jangan lupa belikan vivix tau.. yelah kan, bersalin ni bukannya sakit macam berak sembelit tau. Kalau berak keluar buasir pun tak sesakit bersalin. Yelah kan, abang – abang semua mesti sayang sangat kat isteri. Kalau isteri sakit, abang-abang pun mesti terasa kan, walaupun tak… Read More »