Category Archives: Ibu Berpantang

VIVIX SUPPLEMEN TERBAIK UNTUK IBU BERPANTANG & KULIT CERAH BERSERI

By | August 19, 2017

Saya ambil Vivix sebagai alternatif untuk mengelakkan dari pengambilan lain-lain vitamin sebab saya ni jenis payah nak konsisten kalau nak kena telan banyak-banyak terutamanya bila nak kena telan kapsul atau pun tablet..   Amazing experience bila saya ambil Vivix semasa dalam tempoh berpantangkan baby ketiga saya Qaisarah.. Saya tak ambil apa-apa ubat untuk sembuhkan luka… Read More »

Resepi Kembali Langsing Selepas Bersalin (Amalkan Semasa Berpantang)

By | August 9, 2017

Assalamualaikum semua, Sukar Untuk Kembali Langsing Selepas Bersalin? Kalau tanya orang tua, mesti diaorang cakap, “ala, normal lah tu.. perempuan yang dah bersalin, memang akan gemuk”.. Mesti sedihkan dengar ayat ni.. hehee..     Tapi, hari ni, saya nak share resepi istimewa untuk anda. Kalau sekarang tengah hamil atau bakal bersalin tak lama lagi, meh… Read More »

Berpantang Jadi Seronok Bila Badan Lebih Bertenaga & Susu Badan Sentiasa Melimpah. Wanita Ini Berkongsi Rahsia Beliau

By | April 11, 2017

SIHAT, BERTENAGA DAN SUSU BANYAK DENGAN SHAKLEE MEMENUHI IMPIAN SEMUA IBU BERPANTANG     Hai semua. Assalamualaikum! Nadim nak share sikit pengalaman berpantang anak yang pertama ni dengan set berpantang Shaklee. Sebenarnya set yang Nadim ada untuk berpantang ni adalah set vitamin yang memang Nadim dah makan sejak 3 tahun lepas lagi.   Tapi sebab… Read More »

PENGALAMAN TERINDAH BERPANTANG BERSAMA VIVIX

By | November 17, 2016

  Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nor Shahizan Rahimi Bt. Mohd Saad lebih senang dengan panggilan Yan. Sedikit perkongsian yang bakal di terjemahkan dalam sebuah penulisan ini bukanlah satu omongan kosong tapi satu perkongsian yang memberi manfaat extra pada diri saya. Syukur Alhamdulillah saya diberi kesihatan yang baik. Sejak lahir saya jarang sakit. Mungkin itu salah… Read More »

VIVIX PILIHAN TERBAIK UNTUK IBU BERPANTANG

By | October 30, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Abang… abang.. kalau isteri bersalin czer, jangan lupa belikan vivix tau.. yelah kan, bersalin ni bukannya sakit macam berak sembelit tau. Kalau berak keluar buasir pun tak sesakit bersalin. Yelah kan, abang – abang semua mesti sayang sangat kat isteri. Kalau isteri sakit, abang-abang pun mesti terasa kan, walaupun tak… Read More »

Pengalaman Ngeri Semasa Berpantang Apabila Luka Jahitan Terbuka

By | September 24, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..   Pernah tak mengalami pengalaman ngeri semasa berpantang? Pernah tak mengalami luka jahitan bersalin terbuka sampai tak boleh nak jalan, tak boleh nak duduk.. Bagi yang pernah mengalami, hanya mereka yang tahu.. Tapi, bagi saya yang tak pernah mengalaminya pun, boleh terasa ngilu bila membayangkannya.. Syukur alhamdulillah, tiga kali berpantang,… Read More »

Pengalaman Berpantang Selepas Melahirkan Baby Secara C-Zer

By | August 21, 2016

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua .. Sis Rosnani nie saya kenali sejak beliau sedang mengandungkan baby-nya. Beliau sedang mengandungkan baby-nya. Jom baca pengalaman Shaklee Sis Rosnani ini, terutamanya selepas beliau melahirkan baby seberat 4.9 Kg!!! “Apa saja tentang Shaklee saya teruja nak tahu dan cuba … apalagi baru-baru ini saya terpaksa bersalin secara pembedahan memandangkan… Read More »

Mengapa Ibu Baru Bersalin Mesti Berpantang Selama 44 Hari??

By | August 17, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. Berpantang selama 44 hari memang menjadi amalan yang amat popular dalam kalangan masyarakat orang Melayu sejak zaman berzaman. Mengikut panduan perubatan moden, tempoh berpantang bersalin atau puerperium adalah dalam lingkungan 42 hari atau enam minggu.  Tempoh ini dianggap sebagai tempoh pemulihan fungsi kewanitaan daripada segala gejala kecederaan serta tekanan jiwa… Read More »