Category Archives: My Familia

IMPIAN SAYA DALAM MASA 20 TAHUN AKAN DATANG

By | December 17, 2016

Pernah tak terfikir, apa yang anda nak kalau umur dah tua nanti, ataupun dalam masa 20 tahun akan datang. Jangan kata, anda takut nak merancang sebab kiamat dah dekat, k.. Ajal dan maut serta bila kiamat tu urusan Allah. Yang tu, tak yah masuk campur. Mana tahu, Allah nak bagi umur kita panjang, lebih dari… Read More »

VITAMIN KEGEMARAN SAYA .. HEHE

By | December 16, 2016

  Saya yakin, setiap individu yang pernah merasai manfaat shaklee, pasti ada vitamin yang mereka paling suka. Vitamin yang saya paling suka, antaranya: + Vivix : penting untuk buat kulit awet muda tau. Hehe.. + SR Vita C : penting untuk kesihatan. Lebih-lebih lagi sebab tinggal berdekatan dengan perokok, sebab vitamin C cepat musnah dengan… Read More »

KENAPA SAYA BOLEH SYOK DENGAN BISNES ONLINE SHAKLEE

By | December 12, 2016

Pada awal mendaftar sebagai ahli shaklee, tak terdetik pun nak buat bisnes shaklee. Apatah lagi, nak lakukannya secara serius. hehe.. Tetapi, bila dah rasa sendiri ESP shaklee, rasa macam best sangat. Sebab badan pun rasa lebih bertenaga, padahal masa tu kan tengah pregnant. Biasanya badan akan mudah letih, mengantuklah kan. hehe.. Kali ni berbeza sangat.… Read More »

VITAMIN KEGEMARAN ANAK-ANAK SAYA ..

By | December 10, 2016

Seronok je bila selalu dapat whatsapp, dari customer yang bertanyakan shaklee, tetapi bukan untuk diaorang sendiri. Ada yang beli untuk mak sakit, ada yang beli sebab pasangan sakit, tak kurang juga ada yang beli untuk adik yang sakit. Biasalah kan, siapa yang sanggup tengok orang yang kita sayang jadi tak sihat. Betul kan? Macam akak,… Read More »

KENANGAN MANIS SEMASA BERSEKOLAH

By | December 8, 2016

Kalau fikirkan zaman sekolah, pasti banyak kenangan yang melucukan. Betul kan? Hehee Masa saya sekolah rendah, saya dah tinggal asrama masa tu, walaupun baru darjah 2. Bukan sebab sekolah tu wajibkan tinggal kat asrama pun, tapi sebab eksited tengok orang lain serta ada jugak saudara mara yang dah tinggal asrama. Mengada-ngadakan. Hehe.. Masa kat asrama,… Read More »

PENTINGKAH ADA SOKONGAN DARI KELUARGA UNTUK BERJAYA ?

By | December 7, 2016

Rahsia di sebalik kejayaan Bagi siapa yang kenal akak, pasti tertanya-tanya kan, kenapalah akak sanggup berhenti kerja dan “hanya duduk rumah jaga anak”. Yelah kan, gaji dah 4k, jawatan pun masyuk, tapi tetap pilih nak resign. Hhehee Cuma ahli keluarga je yang tahu, bahawa akak pilih untuk berhenti kerja dan nak jaga sendiri anak-anak. Kalau… Read More »

IMPIAN SAYA DALAM MASA 6 BULAN AKAN DATANG

By | December 4, 2016

  Setiap orang ada target. Setiap orang ada cita-cita. Nak capai cita-cita yang sukar, perlulah melakukan benda yang bukan biasa anda lakukan. Kena keluar dari zon selesa. Rama-rama tidak akan wujud, jika si beluncas tetap ingin kekal selesa makan daun dan tak nak keluar dari kepompong. Betul tak? hehe.. Macam saya, saya harap saya boleh… Read More »

HOBI SAYA DI MASA LAPANG. ANDA PULA BAGAIMANA?

By | December 2, 2016

Siapa yang suka memancing kat sini? Dari dulu sampai sekarang, hobi utama saya yang tak pernah berubah adalah memancing. Kadang-kadang tu, sanggup buat joran sampai mata kail ada 3-4 buah untuk satu joran je. Saya orang kampung, jadi tak delah nak guna joran yang canggih tu yang biasa orang beli sekarang. Joran saya dulu cuma… Read More »

PRODUK SHAKLEE YANG PERTAMA SAYA CUBA

By | December 1, 2016

  Saya paling suka minum ESP. Kalau tak de ESP, rasa macam tak lengkap pulak sepanjang hari. hehe.. Saya mula sukakan ESP ni, sebab ESP adalah produk pertama yang saya beli, selepas saya join shaklee. Masa tu, saya join pun sebab nak beli dengan harga murah. Jimat 20%, k. hehe. Dahlah rasanya sedap. Kalau saya… Read More »

VITAMIN KEGEMARAN SAYA SEMASA HAMIL

By | November 29, 2016

  Ada tak mak-mak yang ada masalah sendi sakit, belakang sakit, kaki cepat rasa krem ke.. kaki mudah rapuh ke. Biasa orang panggil osteoporosis. Hehe Tau tak, tu sebenarnya tanda-tanda badan tak cukup kalsium. Kalsium ni, boleh keluar samada melalui darah haid ataupun penyusuan. Jadi, mana yang sedang menyusu anak tu, jangan terhairan-hairan, apahal badan… Read More »