Author Archives: Fatimah

About Fatimah

Seorang ibu kepada tiga orang anak perempuan yang comel. sanggup berhenti kerja sebagai Pengurus dalam sebuah jabatan, di Syarikat Besar, demi menjaga sendiri anak-anak. Menjadikan Bisnes Online Shaklee sebagai bisnes sendiri yang boleh di buat di rumah, bagi membantu lebih ramai orang untuk mengamalkan cara hidup sihat dengan memilih produk semulajadi sebagai makanan tambahan utama. Kini merupakan Founder untuk Group A2M Family, bagi mencapai tujuan untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia yang ingin menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan utama atau sampingan.

8 Gelas Air Sehari Bantu Anda Untuk Langsing Bergaya

By | July 14, 2017

Semua kita tahu yang pengambilan air putih sekurang-kurangnya 6 hingga 8 gelas air putih sehari adalah sangat penting. Tetapi, tidak semua orang berminat untuk mengamalkannya. Bagaimana dengan anda? Pengambilan air putih yang mencukupi untuk keperluan tubuh, bukan sahaja baik untuk kesihatan, bahkan ia juga sangat membantu dalam kecantikan. Mungkin ada juga yang tidak tahu, bahawa… Read More »

MERANA KERACUNAN MERKURI HINGGA HAMPIR MERAGUT NYAWA

By | July 13, 2017

  Kisah saya bermula pada penghujung tahun 2014. Waktu itu saya masih dalam peringkat awal pemulihan dari keracunan merkuri akibat salah memilih produk kosmetik dan supplemen. . Waktu itu (Oct 2014), walaupun internal organ (hati dan buah pinggang) saya survive dengan asbab ubatan hospital. Tetapi, tubuh badan saya sangat sakit dan kekeringan nutrisi yang teruk.… Read More »

Pam Susu Mana Yang Paling Sesuai Untuk Saya?

By | July 12, 2017

  Setiap ibu yang baru melahirkan anak, pasti saat itu adalah saat yang paling menggembirakan. Lebih-lebih lagi, kalau si ibu tu, adalah seoran wanita yang berkerjaya. Seboleh-boleh mungkin, akan cuba memanfaatkan masa bersama bayi semasa berpantang dengan memberikan penyusuan secara eksklusif, istimewa buat si manja. Namun, bila dah mula bertugas, mesti mula terfikir, nak beli… Read More »

Resah Kerana Air Kencing Berbuih? Mungkin Ini Penyebabnya ..

By | July 11, 2017

  Assalamualaikum, Pernah tak anda periksa kencing anda? Mungkin kah ia berbuih? Biasanya, air kencing berbuih ini berlaku bila protein tidak dapat ditapis dengan baik oleh buah pinggang. Oleh sebab itu, ia selalunya di kaitkan dengan buah pinggang yang bermasalah. Jadi, jika air kencing anda berbuih, adakah confirm anda menghidap kerosakan buah pinggang? Tidak sama… Read More »

Ketahui Nutrisi Penting Yang Ada Dalam Susu Ibu Yang Perlu Anda Tahu.

By | July 10, 2017

Assalamualaikum semua.. Ingat tak anda, kalau masa baru bersalin tu kan, mesti mulut nurse akan membebel menyuruh kita menyusukan bayi terus. Kalau boleh, sebaik sahaja selepas di jahit, mereka nak kita terus memangku bayi untuk disusukan. Kadang-kadang, ada ibu yang ambil mudah mengenai penyusuan bayi ni. Kalau depan nurse, iyer-iyer je suakan susu pada baby,… Read More »

Rahsia Kulit Kepala Sihat Dan Miliki Rambut Cantik Dengan Cuka

By | July 9, 2017

Bismillah, Assalamualaikum semua, Hari ni, saya nak berkongsi sedikit tip kecantikan, mana tahu ia sesuai untuk anda. 🙂   TIPS #1. Rahsia bibir seksi   Menurut Jessica Wu, penolong professor dermotologi dari Los Angeles County – USC Medical Center, kulit bibir yang tidak punya kelenjar minyak akan kembali cantik apabila anda menggunakan gincu yang mengandungi… Read More »

TIPS KECANTIKAN: Make-Up Beauty

By | July 7, 2017

Hari ni saya nak berkongsi sedikit info yang mungkin berguna untuk anda, terutamanya tip bermake-up. Mungkin ada yang masih amatur dalam mengenakan mekap, jadi walaupun pakai mekap, tetap juga ada yang tak kena pada rias wajah.     Mungkin kah kesilapan yang anda lakukan adalah seperti berikut, membuatkan mekap anda menjadikan wajah anda tampak lebih… Read More »

TESTIMONI SET KECANTIKAN: Bukan Setakat Kulit Je Cantik.. Bahkan… Sakit Lain Pun Pulih

By | July 6, 2017

Assalamualaikum, Apa khabar yer hari ini? Hari ini saya nak kongsi  pengalaman customer yang mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan. Tapi, bukan setakat kulit je semakin cantik, bahkan sakit pening dan sakit kaki dia sebelum ni pun dah semakin pulih.. Bagus kan? Jom baca pengalaman Pn. Norhana mengenai pengalaman beliau selepas mengambil vitamin Shaklee untuk kecantikan… Read More »

Kulit Wajah Kusam & Tidak Bermaya? Mungkin Ini Boleh Bantu Selesaikan Masalah Anda.

By | July 5, 2017

  Soalan: Saya mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari sebagai anti oksida selain dikatakan baik untuk kesihatan dan juga kulit. Bagaimana pula dengan vitamin lain seperti E, beta-karoten, mineral zink yang seringkali digabungkan bersama? Jawapan Tidak dapat dinafikan Vitamin C mungkin merupakan vitamin paling dikenali dan sememangnya layak untuk dihargai kerana fungsinya yang pelbagai kepada kesejahteraan tubuh, termasuklah pemulihan… Read More »

PROMOSI JULAI 2017

By | July 4, 2017

Assalamualaikum semua.. Ada yang dah tahu tak pasal promosi untuk bulan julai ni?                   MACAM MANA NAK DAPATKAN PROMOSI INI? 1. Mudah sangat. 2. Mendaftar terus sebagai ahli atau tidak, ia terpulang kepada anda. 3. Tetapi, dengan mendaftar sebagai ahli, anda layak untuk mendapat harga PENJIMATAN, sehingga… Read More »