Masih lagi mencari produk apa yang sesuai di ambil semasa berpantang, agar badan dapat pulih dengan cepat dan badan tetap bertenaga? Jom baca perkongsian puan nur fieza ini. Sangat sesuai untuk anda yang bakal bersalin, tak lama lagi.

 

 

 

9.11.2017

Hari ni period dah lewat seminggu. Macam dah mula syak yang ada benih mula nak membesar dalam rahim ni. Saje gunakan UPT (Urine Pregnancy Test) yang memang saya simpan kat rumah. Bila check tu, berdebar-debar rasanya. Alhamdulillah.. 2 line. Positif. Memang seronok dan teruja sangat masa tu. Sebab saya memang dah ready untuk baby yang kedua.

Mulalah start google apa sahaja info berkaitan kehamilan. Suplemen pun tak pernah miss makan. Maklumlah, konon-kononnya nak dapatkan Baby Shaklee. Sebab anak pertama (Hanis Humaira) tak pernah kenal semua ni. Hehe..

14.11.2017

Pagi ni sambil baring-baring atas katil, telefon mak kat kampung. Rileks-rileks sambil tunggu Maira bangun tido. Tengah syok sembang, perut rasa sakit sangat. Sakitnya tu sampai ke alur punggung. Terus stopkan perbualan dengan mak dan call husband yang masa tu ada kat ruang tamu. Sakitnya tu sampaikan tak boleh nak bangun langsung.

Badan dah mula berpeluh-peluh. Rasa nak pitam pun ada. Tangan dah mula rasa kebas je. Husband suruh tukar pakaian sebab nak bawak ke hospital. Tapi, memang masa tu dah tak larat sangat. Sakit..sakit yang teramat sangat. Husband yang bantu tukarkan pakaian dan siapkan keperluan ke hospital.

Sampai hospital, terus bagitahu Hospital Attendant (HA) saya sakit perut. Sementara tunggu rawatan susulan di bahagian kecemasan, doctor bagi ubat tahan sakit. Lepas tu, memang dah tak sedar apa yang berlaku. Bila doctor buat pemeriksaan, barulah tau punca sebenar. Rupa-rupanya saya mengandung luar Rahim (Ectopic Pregnancy). Doktor bagitau, kandungan dan saluran fallopian sebelah kiri dah pecah. So, terpaksa buat pembedahan segera untuk selamatkan nyawa saya. Masa tu, keadaan saya memang kritikal..50-50.

Pendarahan banyak dalam perut. Doktor topup dengan 5 pain darah.

Pembedahan mengambil masa lebih kurang 4 jam. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Sedar-sedar je dah atas katil wad. Terus menangis bila teringatkan kandungan yang dah takde. Dengan terpaksa menahan sakit kesan pembedahan lagi. Nak telan air pun rasa seksa sangat. Lagi sebak bila mak abah, adik beradik, ipar duai datang melawat.

Masa tu, suami memang banyak berkorban. Mana nak uruskan saya, nak uruskan anak lagi. Terima kasih banyak-banyak bang.

16.11.2017

Alhamdulillah, harini saya dah boleh discharge. Mak pun telefon suruh saya balik berpantang kat kampung. Seronoknya saya masa tu sebab dapat jumpa Maira. Rindu nak peluk cium dia. Hehe….

Sampai rumah, benda pertama yang saya cari…suplemen Shaklee. Sempatlah telan Vitalea, Vitamin C dan Garlic Complex masa tu. Nasib baik memang ada stok kat rumah. Balik kampung, saya bawak semua suplemen yang perlu.
Setiap pagi, memang wajib saya ambil ESP dan Vitamin C.

Tengahari lepas makan saya ambil Vitalea dan Garlic Complex. Malam sebelum tido, saya ambil Ostematrix. Saya disiplinkan diri untuk ambil semua suplemen ni sebab nak cepat sihat. Lagipun saya kena jaga betul-betul luka pembedahan saya sebab takut terkena jangkitan kuman.

Alhamdulillah, dengan penjagaan yang sangat baik dari mak abah dan bantuan suplemen Shaklee, hari ke 11 saya dah boleh solat macam biasa. Sebelum tu saya solat duduk kat kerusi je. Dah boleh tolong mak sapu rumah lagi. Luka jahitan pun cepat baik. Sembelit pun takde. Ni yang saya paling takut, sebab doctor pesan, kalau susah nak buang air besar jangan teran. Nanti jahitan terbukak. Sambil tu saya banyakkan makan sayuran dan buah-buahan.

8.2.2018

Harini saya ada temujanji dengan doctor pakar. Doktor bagitau, jahitan pembedahan saya cantik. Saluran fallopian sebelah kanan saya sihat. So, saya ada peluang untuk mengandung lagi. Cuma lepas ni, saya perlu lebih alert. Bila dapat tau je mengandung, cepat-cepat pegi klinik. Sebab saya dah ada sejarah mengandung luar rahim.

Sekarang ni, saya tak miss makan GLA dan B Complex sebab memang nak mengandung lagi. Syukur sangat-sangat sebab saya kenal Shaklee dan salah seorang pengedar sah Shaklee. Asbab ambil suplemen Shaklee dan jaga pemakanan semasa berpantang, saya cepat sihat dan rasa lebih bertenaga. Terima kasih Shaklee.

Doakan saya mengandung lagi ye.

 

Macam mana? Menarik kan? Walaupun puan nur feiza berpantang sebab mengandung luar rahim, tapi kalau dah lalui pembedahan yang menelan masa hampir 4 jam tu, haru juga nak cepat baik. Syukurlah kan, beliau cepat baik dan pulih semasa berpantang.

Jadi, anda berminat nak tak, nak ambil set berpantang shaklee? Berbaloi-baloi tau. hehe

 

BAGAIMANA CARA SAYA NAK ORDER SET BERPANTANG SHAKLEE?

Untuk membuat pembelian secara online atau atas talian, anda boleh klik pada butang di bawah. Jangan lupa untuk hubungi saya, bagi ketahui cara pengambilan vitamin, eksklusif untuk customer saya sahaja. 🙂

 

 

 

 

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
[TESTIMONI] LUKA PEMBEDAHAN PULIH DENGAN CEPAT, BADAN CERGAS DAN BERTENAGA SEPANJANG BERPANTANG
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: