Penyakit kencing manis adalah antara penyakit yang popular, kerana ia boleh menyebabkan pelbagai jenis komplikasi pada tubuh badan pesakit. Antara kesan buruk akibat penyakit kencing manis ialah:

 • tekanan darah tinggi
 • serangan jantung mendadak
 • kerosakan pada penglihatan
 • luka yang teruk yang sukar untuk sembuh
 • kerosakan buah pinggang
 • stroke
 • maut

 

Namun, anda boleh mengurangkan risiko kesan buruk akibat penyakit kencing manis, jika anda dapat mengawal kandungan gula dalam darah anda. Ramai pelanggan shaklee yang memilih untuk mengambil vivix, sebab pengambilan vivix adalah lebih mudah. Cuma 1 sudu sehari, cukup memadai.

Tahu tak anda, vivix ni dapat membantu pesakit kencing manis dengan mengurangkan gula dalam darah. Nak tahu bagaimana ia bertindak?

 

 

Ramuan Vivix yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan resveratrol dan polifenol dapat memberi manfaat kepada pesakit diabetes dengan:

Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin (“metabolic syndrome”) .

 • Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak. Jadi, pengambilannya secara berterusan dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

 

Mengawal kepekatan gula dalam darah

 • Karbohidrat yang dicerna akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

 

Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

 • Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.

Mencegah pembentukan protein AGE

 • Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini

“VIVIX berkesan untuk penyembuhan luka kencing manis

kandungan penting dalam VIVIX yang bertindak untuk luka kencing manis ialah Polifenol Anthocyanins yang membantu menyembuhkan luka dengan segera.

Selain itu Vivix juga Mencegah pembentukan protein AGE yang menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. sebab tu lah VIVIX sangat popular di kalangan pesakit kencing manis.

 

TESTIMONI

 

 

 

 

Klik Butang Untuk Buat Belian Atas Talian


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 58 times, 1 visits today)
Kebaikan Vivix Dalam Kurangkan Gula Dalam Darah Bagi Pesakit Diabetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: