Tahukah anda tentang penyakit Gout? Gout merupakan sejenis penyakit sendi atau athritis yang berpunca daripada asid urik atau asam urat yang berlebihan lalu terkumpul didalam sendi. Pada keadaan normal, asid urik ini di tapis oleh ginjal dan dikeluarkan melalui tubuh melalui air peluh. Namun sekiranya terdapat kumpulan asid urik yang berlebihan, maka ia akan membentuk kristal dan terperangkap di dalam sendi.


Gout pada kebiasaannya menyerang ibu jari kaki terlebih dahulu sebelum menyerang sendi-sendi lain seperti tumit, lutut, pergelangan tangan, siku, jari dan tulang belakang. Antara simptom -simptom gout adalah seperti bengkak kemerahan dan sakit jika disentuh, sukar bergerak pada bahagian yang diserang gout,rasa perit apabila disentuh dan pedih pada sendi.

 

 

Bagaimana Vivix Shaklee membantu pesakit gout?

Vivix bukan ubat, jadi Vivix sebenarnya tidak berfungsi untuk merawat. Tetapi bagaimana Vivix boleh membantu pesakit gout?

1. Vivix menyokong kesihatan sendi

Resveratrol di dalam Vivix mampu mengubah protein catabolism dan fungsi sendi, dan menghalang stress pengoksidaan dan pembentukan sel mati sendi dan tulang. Secara asasnya, Resveratrol menjaga kekuatan dan ketahanan sendi. Kajian mendapati bahawa Resveratrol menaikkan ketahanan sendi dengan meningkatkan komponen penghasil tenaga di dalam sel sendi dipanggil mitochondria.

2. Vivix membantu merendahkan paras asid urik

Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan Resveratol yang dijumpai dalam grapes dan Japanese Knotweed (Polygonum Cuspidatum) sebagai antioksidan terbaik untuk merendahkan paras asid urik dalam badan. Menariknya, dua bahan ini ada dalam Vivix.

Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

Testimoni Gout Dengan Shaklee

Jom kita dengarkan bagaimana Pn. Asfa Norain Masri telah berjaya menghindari dari penyakit Gout terus-terusan menyerang suaminya dengan pengamalan pengambilan set Vitamin Shaklee.

 

 

 

Klik Butang Di Bawah Untuk Buat Belian Secara Online


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

 

(Visited 128 times, 1 visits today)
Kebaikan Vivix Bantu Atasi Masalah Asid Urik Pesakit Gout
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: