Assalamualaikum semua..

Saya pasti, mesti ramai kawan-kawan kat luar sana, tercari-cari tips yang boleh membantu mereka untuk kurus dengan cepat, mudah, jimat dan yang paling penting, ia berkesan selama-lamanya.. betul tak? Tak nak lah kan, kalau hari ini berat turun, tapi tahu-tahu je bulan depan, berat badan dah naik mencanak-canak? betul kan?

 

Jom baca tips ini. Semoga Bermanfaat yer.. 🙂

Tips #1: Sila ambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu, sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.

Tips #2: Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari. Letak target jangka pendek seperti 3 bulan.

Tips #3: Stagnant period = Normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.

Tips #4: Wajib ambil sarapan. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh itu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. Sarapan ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari ya.

Tips #5: Jangan skip meal. Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”.

Tips #6: Ambil nasi sekurang-kurangya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.

Tips #7: Air kosong. Pengambilan air masak sangat penting. Setipa 25 kg berat badan kita perlu ambil air sejumlah 1 liter.

Tips #8: Portion plate jaga: Separuh pinggan nasi +1/4 sayur + 1/4 lauk. Kalau lapar, tambah lauk dan sayur.. bukan tambah nasi yer..

Tips #9: Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits.. senang cakap benda berkhasiat la.

Tips #10: Ambil buah sebelum makan, bukan sebaliknya.

 

Selamat mencuba.. 🙂

Berminat nak ambil set weight loss Shaklee?

 

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 95 times, 1 visits today)
10 Tips Diet Untuk Yang Ingin Kurus Dengan Cepat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: