Semua orang pernah masuk blog akak ni, akak rasalah kan, mesti pernah dengar pasal vivix, betul tak? Biasanya, mereka-mereka yang ada masalah buah pinggang, yang akan selalu beli vivix.

Tapi kan, anda tahu tak, vivix ada mengandungi 15 polifenol yang sangat baik untuk kesihatan. Bahkan, ia juga baik dalam membantu mencegah daripada penyakit-penyakit yang merbahaya. Antara polifenol yang ingin akak kongsikan pada anda hari ini adalah asid ellagik.

Asid ellagik adalah antara komponen yang paling tinggi dalam beberapa buah termasuklah anggur muscadine.

 

 

Apakah asid ellagik? .

Asid elagik adalah bahan kimia semula jadi yang berlaku (daripada proses fitokimia) dan ia juga boleh dihasilkan sebagai produk pecahan fitokimia yang lebih besar dipanggil ellagitannins dalam usus anda. Banyak tumbuhan mengandungi beberapa asid elagik.

Selain delima, makanan dengan tahap asid ellagik yang agak tinggi termasuk strawberi, beri hitam, raspberi, kranberi, walnut dan pecans.

Melalui kajian makmal, ellagic acid didapati menghalang pertumbuhan sel kanser dan menyahaktif bahan kimia penyebab kanser. Tindakannya adalah dengan bergabung dengan bahan kimia penyebab kanser dan “mengisyaratkan” sel-sel kanser daripada terus tumbuh. Dari segi perubatan, ellagic acid digunakan untuk mencegah kanser dan merawat jangkitan virus dan bakteria.

Dalam banyak kajian mendapati: 
1. Asid elagik mempunyai ciri-ciri anti kanser di mana ia bertindak sebagai antioksidan yang menyebabkan kematian sel kanser
2. Asid elagik seolah-olah mengurangkan kesan estrogen yang mana menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser payudara.
3. Terdapat juga kajian bahawa ia boleh membantu hati untuk memecahkan atau mengeluarkan beberapa bahan penyebab kanser dalam darah.
4. Dalam kajian ke atas haiwan mendapati asid elagik boleh menghalang pertumbuhan tumor pada kulit, esofagus dan paru-paru dan juga ketumbuhan lain yang disebabkan oleh karsinogen.
5. Satu kajian baru-baru ini mendapati asid elagik boleh bertindak terhadap bahan yang membantu tumor untuk membentuk salur darah baru.
6. Penyelidik Itali pula melaporkan asid elagik berkesan untuk mengurangkan kesan sampingan kemoterapi pada lelaki dengan kanser prostate.

Anggur Muscadine Mengandungi Asid Ellagik.

Asid ellagik merupakan salah satu komponen penting dalam anggur muscadine. Dan anggur muscadine pula adalah merupakan bahan utama yang terdapat di dalam vivix.

Jadi, berbaloi kan bila anda beli vivix shaklee. Hanya dengan mengamalkan sekali sehari, dan dapat digunakan selama sebulan, anda sudah membantu diri anda dan orang yang anda sayang untuk mencegah dari penyakit pembunuh utama.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 41 times, 1 visits today)
Keistimewaan Asid Ellagik Bantu Cegah Kanser
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: