Pam Susu Mana Yang Paling Sesuai Untuk Saya?

 

Setiap ibu yang baru melahirkan anak, pasti saat itu adalah saat yang paling menggembirakan. Lebih-lebih lagi, kalau si ibu tu, adalah seoran wanita yang berkerjaya. Seboleh-boleh mungkin, akan cuba memanfaatkan masa bersama bayi semasa berpantang dengan memberikan penyusuan secara eksklusif, istimewa buat si manja.

Namun, bila dah mula bertugas, mesti mula terfikir, nak beli pam yang macam mana yer. Jadi, saya nak berkongsi sedikit info, yang mungkin boleh membantu anda, dalam membuat pilihan. 🙂

Sebelum membeli pam susu, ada beberapa perkara yang perlu dilihat:

1. Gaya kerjaya ibu

– Jika kita bekerja dari pukul 8 pagi hingga 5 petang, seeloknya kita perlu mengepam sebanyak 3 kali dalam tempoh tersebut di tempat kerja. Jadi, pemilihan pam automatik yang boleh memerah payudara secara serentak adalah yang terbaik (double pump). Ini kerana, tugas ibu yang sibuk di pejabat memerlukan pam yang dapat mengeluarkan susu dengan cepat dan berkesan.

– Bekerja separuh masa. seeloknya dapatkan pam manual yang ringan dan senang digunakan. Ia mudah dan lebih murah. Ibu sebaiknya menyusukan anak sebelum keluar bekerja (tempoh bekerja 2-3 jam) dan selepas pulang ke rumah.

2. Keberkesanan dan keselesaan pam

Seeloknya dapatkan pam yang boleh dikawal kadar kelajuan kitaran vakum dan elakkan dari membeli pam yang mempunyai sedutan yang terlalu lama kerana ia akan menyebabkan tisu payudara cedera.

Sekiranya anda seorang ibu yang perlu banyak (outstation) atau perlu berada dilapangan, pilihlah pam yang ringan dan bersaiz kecil sebab ia memudahkan anda membawanya kemana sahaja.

Sebelum membeli pam tertentu, buatlah review terlebih dahulu. Dapatkan ulasan dan komen pengguna yang telah membeli pam yang anda minat. Pilih pam yang terbaik bersesuaian dengan budget dan gaya hidup kita. Anda juga boleh mencuba pam yang ingin dibeli di beberapa kedai yang menjual barang penyusuan sebelum membuat keputusan.

Akhirnya, apa yang perlu kita sematkan dalam hati, kejayaan penyusuan bukan bergantung pada pam yang mahal semata-mata.. 🙂

Shaklee menawarkan set penyusuan terbaik untuk para ibu semua. Sila dapatkan dari pengedar kami segera.

 

Klik DI SINI Untuk Belian Atas Talian Dengan Kad Kredit atau Kad Debit

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: