Kaedah Tambah Berat Badan Yang Paling Mudah

By | June 8, 2017

 

Antara set Shaklee yang menjadi pilihan ramai, adalah set Weight Gain. Baguslah kan, walaupun, kadar obesiti di Malaysia agak tinggi, namun, masih juga orang yang kurus di luar sana, berminat untuk menambah berat badan. 
Baguslah kan. Sebab, keadaan tubuh badan yang terlalu kurus atau terlalu gemuk, adalah sangat merbahaya untuk kesihatan kita, bagi jangka masa panjang. Saya ada berbincang mengenai bahayanya apabila badan terlalu kurus, dalam post sebelum ini.
Hari ini, saya nak berkongsi pula dengan anda, mengenai tips-tips yang boleh anda praktikkan, bagi tujuan untuk menaikkan berat badan. Semoga berjaya. 🙂

Antara tips yang menaikan berat badan :

1. Workout.

  • dalam menaikkan berat badan, workout penting dalam membentuk otot – otot yang terdapat pada badan kita.
  • Bagi mereka yang terlampau kurus, ini sangat penting dalam membentuk otot mereka.
  • Workout tidak semestinya dilakukan di gym semata – mata.
  • Anda boleh juga lakukan semasa anda berada di rumah atau berjogging diluar.
  • exercise sehari 10 minit paling kurang…takyah exercise berat..angkat botol air mineral yg 500 ml tu..isi air dlm tu.. angkat mcm angkat berat…angkat turun..pastu skipping ke..or ape2 exercise utk bina muscle
  • Jgn mkn junk food dan ikut jadual ni selama sebulan tau.

 

2. Makan makanan berprotein.

  • Setelah anda melakukan workout,  anda perlu kerap makan makanan berprotein untuk recover otot – otot yang anda bina itu. Semasa dalam proses menaikan berat badan, kerapkan makan makanan seperti daging, telur separuh masak dan ayam. Kalau hendak lagi cepat menaikan berat badan, kami syorkan anda minum susu protein. dan dengan Shaklee, protin yang sesuai utk menambah berat badan ialah Meal shakes Shaklee. Perhatian!
  • Elakkan makan makanan berminyak dan berlemak kerana ia tidak membantu dalam menaikan berat badan secara sihat.
  • Sebenarnya,ramai mereka yang kurus nak menaikkan berat badan mereka secara yang salah. Ada yang banyak makan makanan yang berlemak semata – mata mahu menambah berat badan. Itu cara yang salah, mengambil banyak makanan berlemak bukan saja menyebabkan masalah kesihatan, ia juga tidak memberi kesan langsung.
  • Jadi jika anda hendak menaikkan berat badan anda secara sihat, anda hanya perlu berdisplin dalam jadual pemakanan supplement dan jadual pemakanan harian dan workout dan semuanya perlulah istiqamah dan berterusan..tak boleh kejap makan, kejap ikut, pastu malas dah tak ikut lg..mmg la tak jadi kan..Ia bukan saja berjaya menaikan berat badan anda secara sihat, badan anda juga akan berubah menjadi lebih menarik dan mantap.
VITAMIN SHAKLEE YANG SESUAI UNTUK TAMBAH BERAT BADAN 

 

 

TESTIMONI WEIGHT GAIN

 

 

 

 

 

 

BAGAIMANA NAK BELI SET WEIGHT GAIN SHAKLEE?

1. Untuk belian atas talian menggunakan kad kredit atau kad debit, KLIK SINI.

2. Selepas pembelian, hubungi saya untuk mendapatkan cara pengambilan vitamin set weight gain dengan betul dan untuk mendapatkan ebook – Weight Gain

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge