Petua #1 :

  • Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, amalkan petua ini. Urutkan wajah kalian tu dgn air dari bawah dagu hingga ke atas dahi diiringi selawat nabi 3 kali. Amalkan setiap hari urutan ini.

Petua #2 :

  • Sejurus bangun pagi,sebelum mandi dan gosok gigi, minum air dan biarkan ia di dalam mulut selama 10 saat dan sambil itu selawat 3 kali. Kemudian, baru diteguk. Air Liur ada enzim yang boleh jadi ubat.

Petua #3 :

  • Amalkan memotong kuku atau rambut pada hari-hari yang baik, iaitu isnin, khamis dan jumaat. Selain itu, amalkan menanam kuku / rambut yang di potong atau gugur. Ini sunat yer, bukan wajib. 

Petua #4 :

  • Semasa berdandan di waktu pagi, baca selawat Nabi di kedua tapak tangan dan raupkan ke muka berserta niat dalam hati supaya di indahkan wajah seperti Nabi Yusuf. Amalkan setiap pagi.

Petua #5 :

  • Untuk wajah kelihatan lebih muda dari usia sebenar, amalkan petua ini dengan jujur dan ikhlas. Senang sahaja, pertama, setiap jali selepas solat subuh, bacalah surah Yusuff, kemudian minum air suami sebanyak 3 teguk sahaja. Wajah kalian akan kelihatan muda daripada usia yang sebenar.

Petua #6 :

  • Hafalkan ayat 35-38 surah Al-Waqiah. Bacalah dalam hati setiap kali mandi untuk curahkan pertama, mulakan dari kepala.

Petua #7 :

  • Amalkan bangun pagi dan mandi embun. Usap embun dari hujung daun pada wajah, rambut dan seluruh tubuh. Khasiat air embun amat banyak. Wajah kalian akan berseri dan tubuh badan menjadi sihat serta awet muda.

Petua #8 :

  • Amalkan mandi air telaga sulung, iaitu air telaga yang diambil pada waktu pagi sebelum ada orang lain mengambilnya terlebih dahulu daripada kita. Insha Allah, wajah akan berseri dan badan sentiasa ramping. *ini kalau kalian ada air telaga la yer. 🙂

Petua #9 :

  • Muka kita biasanya akan berminyak selepas bangun dari tidur. Inilah masanya untuk mengamalkan urutan wajah. Gunakan jari telunjuk kedua-dua belah tangan dan letakkan di bawah mulut (dagu). Pusingkan jari kalian ke pipi, pipi ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi.
  • Lakukan setiap pagi disusuli dengan meminum air sebelum mengambil sarapan. Ingat yer, jangan sesekali mengurut wajah dari atas ke bawah, kerana ia akan mempercepatkan proses kedutan.

Petua awet muda ini sekadar perkongsian yang boleh diamalkan. InshaAllah dengan izin-Nya ia akan berkesan untuk memberikan wajah berseri dan awet muda.

Praktikkan & yakin dengan Allah Maha Pencipta. Yang penting niat kena baik. 🙂

 

Berminat untuk nampak awet muda dengan vitamin Shaklee?

Vitamin yang sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang sentiasa tegang, walaupun usia semakin menginjak naik, bolehlah amalkan Vivix dan Collagen Powder.

 

 

Bagaimana cara nak beli vitamin untuk awet muda shaklee?

1. Klik gambar di atas atau KLIK SINI, untuk pembelian secara online menggunakan kad debit atau kad kredit.

2. Hubungi saya melalui whatsapp atau sms [011-3201 4534] untuk mengetahui cara makan yang betul, selepas anda selesai membuat pembelian.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 956 times, 1 visits today)
9 Petua Untuk Awet Muda Cara Islam
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: