Ketahui Permasalahan Penyakit Orang Tua

By | March 19, 2017

 

Bila usia dah meningkat, macam-macam penyakit yang hinggap. Bukan setakat penyakit, malahan masalah gigi tak de, sebab dah rosak pun banyak.. Teringat jugak perbualan dengan mak baru-baru ni.. “Semenjak gigi dah habis dicabut, mak macam susah nak makan. Makanan pun rasa tak seberapa nak sedap, berbanding masa ada gigi”.

Kesian mak.. tapi, saya gelak jugak, sebab mak kerap sangat ulang ayat yang sama, betapa dia kesal sangat sebab tak jaga gigi masa muda dulu. Sebab tu, mak selalu pesan, masa muda ni, jaga gigi elok-elok. Even anak saya yang baru umur 2 tahun pun, mak pesan jaga gigi elok-elok.. hehee..

Bila teringat kat mak, terus saya teringat, kami adik-beradik ada 8 orang semuanya. Kesemua kami anak-anaknya, menyusu badan. Jadi, tak hairanlah, kalau kalsium yang ada tersimpan pada tulang dan gigi mak di sedut oleh kami adik beradik melalui susu badan.. kesian mak.. huhuu. Sebab tu, saya selalu berikan Ostematrix dengan Advanced Joint Health Tablet untuk mak dan ayah, sebab kedua-duanya ada masalah sakit sendi jugak.

 

 

Proses penuaan pada warga emas ni telah menyebabkan perubahan badan mereka:

  • Mereka lebih mudah mendapat penyakit
  • Penyakit yang kecil menjadi kronik (atau mudarat)
  • Penyakit atau gejala penyakit atypical atau lain daripada biasa contohnya serangan jantung (heart attack) tidak berlaku sakit dada yang teruk tetapi dalam bentuk pitam, susah bernafas, sakit gastric, confused (atau bercelaru) dsb.
  • Multiple pathologies – banyak penyakit-penyakit berlaku sama-sama sekali dalam sekali gus.
  • Response teradap ubat yang diberi lebih perlahan

Berikut adalah antara jenis-jenis penyakit / masalah yang mungkin berlaku di kalangan warga tua :

  • Penyakit jantung termasuk – angina serta serangan jantung
  • Ganguan sistem penghadaman
  • Diabetis (penyakit kencing manis)
  • Permasalahan gigi
  • Penyakit mata
  • Kanser (semua jenis) terutama paru-paru, payu dara dsb.
  • Angin ahmar
  • Gangguan tidur (insomnia)
  • Permasalah ginekologi (sakit puan)
  • Penyakit parkinson
  • Gangguan pendengaran
  • Depression (kemurungan)
  • Dementia (nyanyuk)
  • Masalah kurang kawalan kencing (inkontinen urin)
  • Masalah jatuh – falls and instability

Jika anda ingin mencuba supplemen Shaklee untuk ibu ayah anda, anda boleh pilih:

  1. Multivitamin and mineral vita-lea : support overall health
  2. Omega Guard : Help reduce cholesterol, maintain blood pressure, anti-inflammatory
  3. Ostematrix (calcium): support healthy bones and teeth
  4. Vivix: memperbaiki DNA, memperbaiki tenaga sel & membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti (kekebalan) dan sendi
  5. AJHT: Mengatasi masalah sakit sendi dan lutut terutamanya ketika mereka melakukan aktiviti harian dan ibadah
  6. Lecithin: Mengurangkan paras kolesterol
  7. Collagen Powder
  8. ESP – Soy Protein Isolate Powder

 

TESTIMONI

 

 

 

 

 

Berminat untuk mendapatkan vitamin untuk orang tua anda?

 

Untuk Belian Atas Talian Bagi Vitamin Orang Tua, Boleh Klik Butang Di Bawah.

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge