10 Vitamin Yang Sesuai Dan Selamat Untuk Kulit Yang Berjerawat & Berparut

By | March 15, 2017

Tiap kali datang bulan, sudah pasti jerawat akan timbul. Kalau satu takpelah jugak. Tapi ni, hampir seluruh muka, timbul jerawat. Bukan sekadar jerawat baru je yang timbul, bahkan parut jerawat lama pun tak hilang lagi. Sampai nak tengok muka sendiri dalam cermin pun dah tak sanggup. Sedih. Kecewa. 

Kalau ada cara nak hilangkan semua masalah ni, kan best? 

Pada zaman moden ini, apa jua masalah kulit pasti ada jalan penyelesaian. Samada nak jumpa pusat rawatan kulit yang sudah pasti bayarannya menelan beribu-ribu ringgit, ataupun, boleh guna cara biasa.

Saya pasti, anda sudah pasti menemui pelbagai cara untuk menghilangkan jerawat serta parut yang dikongsikan oleh ramai bloggers. Tapi, sejauh mana ia berkesan untuk kulit anda?

Macam orang kat dalam video nilah. Dah tujuh tahun, muka dipenuhi dengan parut hitam, siap jerawat penuh merata. Tapi, akhirnya sekarang, kulitnya menggebu.

Malas nak cakap banyak, korang playlah video kat bawah ni.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

 

10 Vitamin yang sesuai dan selamat antaranya:

1. Vitamin B Complex

  • Kulit yang bermasalah, kusam dan ketara tidak sihat mungkin disebabkan kekurangan vitamin B Complex
  • Vitamin B12 membantu mengatur pengeluaran dan lokasi pigmen kulit, elakkan hiperpigmentasi (kulit gelap dikawasan tertentu tubuh)
  • Vitamin B5 membantu mengurangkan masalah jerawat dengan memecahkan triglidrid dan kolesterol, membantu meningkatkan peredaran darah secara tidak langsung menjadikan kulit lebih sihat.
  • Vitamin B3 dan B5 membantu mengekalkan kelembapan kulit, melambatkan penuaan
  • Masalah jerawat biasanya disebabkan gabungan pelbagai faktor seperti keturunan, perpeluhan, pencemaran dan kekurangan nutrien, maka pengambilan vitamin B Complex dapat mengurangkan masalah jerawat dengan meningkatkan peredaran darah, metabolisme dan pencernaan.
  • Vitamin B5 dapat mengurangkan tekanan yang mana tekanan juga salah satu punca jerawat

2. Sustained Release Vita-C Plus

  • Kunci kepada pengeluaran kolagen – protein yang membantu perkembangan sel dan salur darah dan menjadikan kulit kuat dan firmness
  • Membantu kulit pulihkan kecederaannya sendiri
  • Antioksida yang melambatkan kerosakkan kulit oleh radikal bebas-radikal merupakan molekul yang tidak stabil yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kulit kering, garis halus dan kedutan
  • Mengurangkan kerosakkan kulit yang disebabkan oleh matahari
  • Menghalang otot menjadi lembik
  • Menyekat pembentukan pigmen yang menjadi punca utama jeragat
  • Mengurangkan kemerahan pada jerawat
  • Pengambilan vitamin C setiap hari menjadikan kulit sihat dan lembut

3. Vita-E Complex

  • Anti-oksida yang kuat mengurangkan kerosakkan disebabkan oleh radikal bebas
  • Melambatkan proses penuaan
  • Mengurangkan kedutan dan garis halus
  • Membantu memudarkan parut dan jerawat
  • Melambatkan pembentukkan melanin-pigmen yang menyebabkan jeragat
  • Mengurangkan kesan parut

4. ESP – Soy Protein Isolate Powder

  • Membaik pulih sel yang rosak dan membina sel baru yang sihat
  • Membantu pemulihan luka dan mengurangkan parut
  • Awet muda – asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot
  • Mengurangkan kedutan dan agen anti-penuaan
  • Mengembalikan keserian kulit dan kepejalan otot
  • Mengurangkan kesan parut
  • Mengurangkan jeragat, garis halus dan kedutan

5. GLA Complex

  • Membantu memulihkan kulit yang rosak
  • Membantu mengurangkan radang akibat ekzema, alergi, kegatalan, kulit kering
  • Memudarkan jeragat
  • Melambatkan penuaan
  • Melembapkan kulit wajah
  • Membantu mengurangkan jerawat dengan mencairkan sebum yang berminyak dan mengurangkan rongga yang tersumbat

6. Shaklee Collagen Powder

  • Mengembalikan keanjalan semulajadi kulit – meningkatkan ketegangan kulit
  • Anti-Penuaan; Mengurangkan garis halus dan kedutan, mengecilkan liang pori
  • Menghidratkan ; Menjadikan kulit lebih lembap dan kurangkan rasa kering dan mengelupas pada wajah
  • Mencerah ; Mengurangkan parut, pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • Kulit lebih licin dan lembut
  • Berat molekul kecil sekitar 1000-3000 Dalton sahaja, memudahkan penyerapan oleh tubuh

7. Vivix

  • Memutih dan mengurangkan pigmentasi
  • Melambatkan penuaan
  • Mengurangkan tanda-tanda penuaan, garis halus dan kedutan
  • Menjadikan kulit lebih tegang dan gebu

8. Zinc Complex

  • Memperbaiki tisu rosak dan mempercepatkan pemulihan luka
  • Membantu pulihkan parut disebabkan oleh jerawat
  • Mengurangkan pengeluaran minyak / sebum oleh kulit
  • Membantu memulihkan kulit yang rosak disekeliling jerawat
  • Terdapat kajian yang menyatakan pembentukan jerawat disebabkan kekurangan zinc dalam badan
  • Melindungi kulit dari sinaran UV

9. Alfalfa Complex

  • Membersihkan hati, darah dan usus
  • Menghilangkan toksin dari badan
  • Mencantikkan kulit dan otot
  • Masalah kulit seperti jerawat, ekzema, psoarisis dikaitkan dengan sistem penghadaman yang tidak lancar
  • Detoks badan akan mengurangkan masalah kulit
  • Membantu mengurangkan infeksi pada kulit
  • Bersifat anti-inflamasi dan anti-kulat

10. Garlic Complex

  • Bersifat anti kulat, boleh membantu menghapuskan jerawat
  • Anti-oksida yang kuat; Menghalang radikal bebas merosakkan kulit, menjadikan kulit lebih tegang dan muda
  • Membantu pengeluaran kolagen
  • Boleh mengecilkan liang pori jika dibuat masker bersama-sama tomato
  • Melindungi kulit dari radikal bebas, pengoksidaan dan tekanan oleh persekitaran
  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Menghalang alergik ; Mengurangkan sakit berkait dengan sistem imun badan yang lemah seperti hidung sensitif, sinus, alergik, asma, selsema dan hepatitis

Wah.. banyaknya produk Shaklee yang membantu kulit lebih sihat seterusnya menjadikannya lebih cantik. Disebabkan kepelbagaian ini, maka terhasillah pelbagai set kulit. Ada Set Jerawat Shaklee, Set Kulit Cantik Shaklee, Set Kulit Gatal Shaklee, Set Kulit Sensitif Shaklee dan macam-macam lagi.

 

TESTIMONI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berminat untuk mendapatkan vitamin untuk kecantikan shaklee?

 

Untuk Belian Atas Talian vitamin untuk kecantikan kulit, Klik butang di bawah.

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 514 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge