Wanita mana yang tak terpikat bila melihat lelaki berotot, yang kelihatan gagah dan di tambah lagi pakej tampan seperti Zain, suami Cik Ta atau Fattah Amin. Betul tak?. 🙂

Kalau ada wanita yang dapat suami berotot dan tidak boroi, itu pun sudah satu tuah. hehe.. Sebab tidak semua lelaki yang memiliki bentuk tubuh seperti ini.  Sebab itu, cik kak-cik kak semua, kalau dapat suami yang rajin buat senaman tu, rajin pergi gym ke, janganlah larang. Mana tahu, tak lama lagi, anda berpeluang di peluk oleh badan sado si suami. 🙂

Ramai yang kata, nak dapat badan sado, bukannya mudah. Susah beb… Percaya tak, kalau akak kata, nak dapat badan sado, sebenarnya sangat mudah. Tapi bak kata orang, NO PAIN NO GAIN. Jom baca. 🙂

 

 

Kebanyakkan lelaki mentafsirkan kelelakian mereka dengan timbunan otot-otot pada tubuh mereka. Namun, bagi mereka yang kurus, lambang kebanggaan ini dilihat sukar untuk dimiliki lantaran susuk tubuh yang jauh daripada susuk seorang atlet.

Namun begitu, anda tidak perlu runsing lagi memikirkan bagaimana mahu mendapatkan otot-otot tersebut. Menurut Pakar Nutrisi dari Amerika, Ben Greefield, lelaki kurus memiliki kelebihan kerana mereka memiliki tubuh dengan kadar lemak yang rendah. Greenfield menyenaraikan beberapa kaedah yang boleh dilakukan untuk mendapat otot idaman berdasarkan pengalamannya.

 

 • Kerap mengangkat bebanan
 • Cari teman latihan bersama
 • Pelbagaikan bentuk latihan senaman
 • Makan daging
 • Makan lebih sumber karbohidrat
 • Amalkan pengambilan supplemen untuk meningkatkan tenaga.

 

PENGAMBILAN PROTEIN SANGAT PENTING BAGI MEMBANTU MEMBINA OTOT

Jika anda melakukan senaman di mana-mana gym, pasti ramai yang menasihatkan anda untuk mengambil lebih banyak protein, bagi membantu untuk membina otot badan. Pengambilan protein sebelum dan selepas melakukan senaman, dapat membantu mencegah otot daripada cedera dan boleh mengelak kulit daripada tidak tegang dan menggeleber.

Pengambilan makanan pepejal seperti daging, adalah antara pilihan sumber protein yang boleh anda amalkan. Namun, di akui oleh ramai ahli bina badan, bahawa pengambilan makanan pepejal sahaja adalah agak sukar untuk mendapatkan jumlah protein yang mencukupi untuk bina otot.

Jadi, antara pilihan yang boleh anda ambil adalah dengan mengambil supplemen tambahan yang mengandungi tinggi dan kaya protein. Ia boleh jadi protein dari sumber whey protein, susu atau soya.

 

APAKAH VITAMIN SHAKLEE YANG KAYA DAN TINGGI DENGAN PROTEIN?

Bagi membantu anda untuk membina otot, ESP dan Cinch Shake Mix adalah produk Shaklee yang kaya dengan protein. Pengambilan kedua-dua ini serentak, dapat membantu untuk meningkatkan jumlah protein yang anda perlukan.

 

TESTIMONI : Dalam tempoh 9 bulan sahaja, dengan pengambilan set abang sado serta membuat senaman, beliau akhirnya berjaya mendapat bentuk badan sado dan seksi, idaman ramai lelaki. Anda bila lagi?

Berminat nak beli set Bina Otot Abang Sado Shaklee? Tunggu apa lagi, hubungi akak melalui:

WhatsApp: 011-3201 4534 (fatimah)

Belian atas talian dengan menekan butang di bawah!

buy-now


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 1,268 times, 1 visits today)
6 CARA MUDAH BINA OTOT BAGI LELAKI KURUS
Tagged on:

4 thoughts on “6 CARA MUDAH BINA OTOT BAGI LELAKI KURUS

 • February 16, 2017 at 2:37 pm
  Permalink

  Rasa rasa saya pun nak Sado juga..

  Kalau dah sado saham pun naik..

  Reply
 • February 17, 2017 at 1:04 am
  Permalink

  Dari dulu nak sado. Tapi objektif tak sampai sebab malas. So, hanya mampu berangan sambil membesarkan perut saja. Hahaha

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: