Assalamualaikum ibu-ibu,

Setiap individu mempunyai selera yang berbeza, Ada yang suka pedas, ada yang suka manis, ada yang suka masin, ada yang suka pahit. Namun, kena ingat yer, makanan untuk orang dewasa adalah tidak sama dengan anak-anak.

Apa yang kanak-kanak makan, boleh mempengaruhi pertumbuhan mereka, samada jadi seimbang atau sebaliknya. Sebab itu, ramai ibu-ibu di Malaysia, yang semakin suka untuk membekalkan anak-anak mereka dengan supplemen kanak-kanak shaklee.

Percaya tak, kalau anak-anak makan makanan yang mengandungi garam terlalu banyak, membuatkan mereka lebih berisiko untuk mendapat berat badan yang tidak normal untuk usia mereka. Biasanya, kesannya adalah OBESITI.

Kanak-kanak yang gemuk memang nampak comel, tetapi kalau terlalu gemuk ia bukanlah petanda yang baik, yer ibu-ibu. 🙂 Jadi, kurangkan garam dalam makanan, bukan sahaja baik untuk anak-anak, bahkan ia sangat baik untuk kesihatan kita sebagai ibu bapa juga.

 

Bagi individu dewasa, mengambil garam secara berlebihan boleh menyebabkan peningkatan pada tekanan darah sehingga meninggikan risiko sakit jantung dan strok. Bagi anak-anak pula, pengambilan natrium dengan kadar yang sama seperti golongan dewasa akan menyebabkan masalah berat badan berlebihan seterusnya meningkatkan risiko tekanan darah tinggi.

Kajian yang diterbitkan dalam Journal Pediatrics menyatakan Pakar Kesihatan mencadangkan agar anak-anak mengambil tidak lebih 2.300 miligram garam sahaja setiap hari. Sikit kan ?.. 🙂

 

Selamat mencuba. 🙂

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 62 times, 1 visits today)
KURANGKAN GARAM DAPAT ELAK ANAK JADI OBESITI
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: