Memandangkan akak memang membuat bisnes online, jadi, akak nak kongsikan satu tips penting, yang perlu anda lakukan, sebagai seller. Ingat yer, dengan tips ini, peluang anda untuk close deal dengan prospek akan menjadi lebih tinggi. 🙂

 

 

Pernah tak anda follow-up prospek yang dulu pernah bertanya mengenai produk yang anda jual, tapi lepas tu, diaorang terus senyap?

Kalau ada yang macam ni, akak nasihatkan, cubalah simpan no phone diaorang, walaupun diaorang langsung tak beli masa tu.

Kalau ada promosi ke, sampaikan juga kepada diaorang. Sebab, mungkin hari ini dia tak beli, tapi dia akan beli bila dia sudah bersedia.

Teringat lagi kat customer akak yang sorang ni. Sebenarnya, akak sendiri langsung tak ingat, bila dia pernah tanya pasal shaklee kat akak. Tapi, yang pasti, dia adalah antara prospek yang akak memang selalu hantar sebarang promosi shaklee.

Di pendekkan cerita, tiba-tiba bulan Oktober tu, dia mula membuat pembelian. Terkejut jugaklah kan. Bila akak semak balik detail dia, rupa-rupanya dia adalah prospek akak tahun lepas. Bayangkan, selama setahun lebih dia langsung tak beli pun dengan akak, tetapi tiba-tiba dia membeli tahun ni. Dia bukan sekadar beli satu dua vitamin je tau. Tapi, dia beli vitamin dengan harga lebih dari RM800. 🙂

Dan yang paling best tu, dia buat pembelian setiap bulan dan akhirnya dia dengan rela hati untuk mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee JAN 2017, sebab dia dah jatuh cinta dengan vitamin Shaklee. Bahkan, peluang untuk mendapatkan vitamin Shaklee dengan penjimatan 20% adalah antara sebab dia nak jadi ahli shaklee walaupun tiada niat pun nak buat bisnes.

Sebab itu, akak yakin, kalau anda rajin buat follow-up kat customer atau prospek anda, anda tidak akan rugi pun. hehe..

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 70 times, 1 visits today)
BISNES TIPS UNTUK TINGKATKAN PELUANG CLOSE DEAL DENGAN PROSPEK
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: