8 Tips Paling Berkesan Untuk Hilangkan Blackhead & Whitehead

Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. 🙂

 

Anda perasan tak, kalau muka anda dipenuhi dengan blackhead dan whitehead, mesti rasa macam kurang berseri. Guna make-up tebal pun kurang membantu. Tahu tak, kalau anda buat tak endah je dengan blackhead dan whitehead ni, ia akan menjadi jerawat.

Yang paling tak bestnyer, jerawat ni boleh meninggalkan parut-parut hitam dan yang paling teruk adalah parut-parut berlubang. Nak ke?

 

 

Apakah Blackhead dan Whitehead?

 

Blackhead dan whitehead ni termasuk dalam kumpulan jerawat jugak tau.

Blackhead

  • Blackhead adalah lebihan minyak dan kulit mati yang terkumpul pada kelenjar “sebaceous”.
  • Senang cerita, blackhead adalah pori yang tersumbat tetapi dalam keadaan permukaan kulit terbuka.
  • Apabila terdedah kepada udara, akan berlaku pengoksidaan yang menyebabkan warna lebihan minyak dan kulit mati yang tersumbat itu berwarna hitam.

 

Whitehead

  • Whitehead pula terjadi disebabkan lebihan minyak dan kulit mati yang terperangkap dibawah liang yang tertutup.
  • Minyak dan bakteria yang terperangkap itu akan membentuk jerawat dalam yang berwarna putih atau kekuningan (kerana tiada tindak balas oksida) yang kita panggil whitehead.
  • Whitehead boleh terjadi disemua bahagian muka dan badan pun boleh juga.

 

Bagaimana Cara Nak Menghilangkan Blackhead & Whitehead secara Berkesan?

Tips #1: Pengambilan air yang mencukupi sebanyak 2L-3L setiap hari.

Tips #2: Pilih pencuci muka yang mencuci muka secara mendalam. Cuci muka. 2 kali sehari.

Tips #3: Elakkan penggunaan skincare yang jenis berminyak, yang boleh menyebabkan pori-pori muka tertutup.

Tips #4: Amalkan tidur yang mencukupi, sekurang-kurangnya 6 jam setiap hari.

Tips #5: Kawal pemakanan. Kurangkan pengambilan makanan yang berlemak dan berminyak. Dan banyakkan makan makanan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan termasuklah supplemen tambahan dan vitamin.

Tips #6: Elakkan penggunaan mekap yang terlalu tebal

Tips #7: Pastikan anda menggunakan tuala yang sesuai untuk membilas muka, selepas mencuci muka. Elakkan menggunakan tuala mandi untuk tujuan mengelap muka.

Tips #8: Wapkan wajah. Boleh gunakan steamer yang khas untuk mengewapkan wajah atau, cara jimat, iaitu letakkan muka anda di atas mangkuk yang berisi air panas. Wap-wap panas dapat membantu membukakan pori-pori blackhead & whitehead dengan mudah. Selepas itu, boleh gunakan dual loop blackhead remover, untuk mengeluarkan blackhead & whitehead.

 

 

Selamat mencuba. 🙂

 

Bagaimana Shaklee membantu menghilangkan blackhead dan whitehead?

1. Menggunakan Pencuci Muka Yang Sesuai.

Rangkaian skincare yang sesuai untuk membantu masalah blackhead dan whitehead, adalah:

  • Gentle action make-up remover nutriwhite
  • Soothing radiance whitening softener nutriwhite
  • Gentle Deep foaming cleanser nutriwhite

 

2. Pengambilan vitamin atau Supplemen Tambahan

Pengambilan vitamin sangat membantu untuk menyeimbangkan hormon dalam badan, mengawal penghasilan sebum/ minyak, mengekalkan kesihatan kulit dari dalam, membaiki tekstur kulit dan membina sel kulit yang lebih sihat dan melindungi sel kulit dari serangan radikal bebas.

 

Antara supplemen tambahan cadangan adalah:

  • B Complex
  • Vita-E Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Vivix
  • ESP
  • Collagen Powder Shaklee

 

Apa kata mereka yang dah mencuba produk Shaklee?

 

 

 

 

 

 

Nak dapatkan set hilangkan blackhead & whitehead sekarang? Hubungi saya atau boleh terus buat pembelian atas talian, melalui butang di bawah. 🙂

 

 

Untuk belian atas talian bagi set hilangkan blackhead & whitehead, boleh klik butang di bawah.

 

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 2,367 times, 1 visits today)

Fatimah

Seorang ibu kepada tiga orang anak perempuan yang comel. sanggup berhenti kerja sebagai Pengurus dalam sebuah jabatan, di Syarikat Besar, demi menjaga sendiri anak-anak. Menjadikan Bisnes Online Shaklee sebagai bisnes sendiri yang boleh di buat di rumah, bagi membantu lebih ramai orang untuk mengamalkan cara hidup sihat dengan memilih produk semulajadi sebagai makanan tambahan utama. Kini merupakan Founder untuk Group A2M Family, bagi mencapai tujuan untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia yang ingin menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan utama atau sampingan.

You may also like...

1 Response

  1. 1001 Petua says:

    nice info.. 😀 mhon share ye nnti..

    p/s : hi.. sy dtg untuk blogwalking n sy dh follow blog awk ni.. 😀 lau sudi.. silalah follow balik blog sy ye..nk minx tolong sikit boleh? Boleh tlg check x sama ada blog bru sy ni http://www.1001petua.com berat atau ringan ye.. Mksud sy.. cpat atau lmbt loading.. tq..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: