Assalamualaikum,

Nak rahsia rambut panjang tapi anda tetap boleh tampil dengan menawan dan cantik. Tanpa ada sebarang masalah rambut seperti rambut mudah gugur, susah nak di jaga. Maklumlah kan rambut panjang. Ramai je yang rasa payah nak jaga. Lebih-lebih lagi bagi wanita muslim yang bertudung. 🙂

Hari ini saya nak kongsikan sedkit tip untuk kecantikan rambut. Ia sangat sesuai untuk anda yang ada masalah rambut berminyak, kelemumur dan jenis rambut yang sukar untuk disikat.

Tip Atasi Rambut Berminyak

  • Untuk rambut berminyak, cuci rambut dua kali sehari dengan menggunakan syampu yang sesuai dengan masalah rambut anda.
  • Gunakan perapi rambut yang mengandungi perapi dan elakkan daripada terkena kulit kepala. Selain itu penggunaan hair mask dapat melindungi dan memperbaiki rambut rosak.

Tip Atasi Rambut Berkelemumur

  • Kelemumur boleh terjadi kepada mereka yang mempunyai kulit kepala kering atau pun berminyak. Perlu diketahui bahawa kelemumur adalah tempat yang amat sesuai bagi bakteria.
  • Sekiranya kelemumur telah ditemui pada kulit kepala, bakteria akan menjadikan kelemumur lebih serius.
  • Pada realitinya, kelemumur tidak boleh dipindahkan kepada orang lain. Ini kerana kelemumur yang ditemui pada sikat, berus rambut dan bantal adalah sel-sel yang telah mati.

Tip Atasi Rambut Kusut Dan Sukar Di Sikat

  • Langkah pertama yang boleh dilakukan ialah melakukan teknik rebonding untuk memberikan kesan rambut yang lembut, sihat dan beralun.
  • Boleh gunakan krim rebonding yang ada di jual di pasaran.

Pernah dengar tak mengenai set penjagaan rambut Prosante Shaklee?  Ramai je yang dah cuba set prosante. Walaupun harga mungkin tidak sama dengan banyak jenis syampu di pasaran, tetapi ia tetap menarik hati peminat prosante shaklee. Sebab, hasil penggunaannya lebih cepat, rambut kembali cantik, serta paling penting, penggunaanya sangat menjimatkan.

Tetapi, ada yang turut mengambil vitamin tambahan, bagi membantu mengurangkan masalah rambut. Biasalah kan, rambut rosak, kadang-kadang sebab bahagian kepala kita kekurangan nutrisi penting, yang rambut perlukan. 🙂

Meh belanja korang testimoni set penjagaan rambut prosante. 🙂

Testimoni Set Penjagaan Rambut

 

 

 

TESTIMONI: Kebanyakkan pelanggan yang ada masalah rambut berkelemumur dan gugur, yang mengambil set prosante, memang sangat berpuas hati dengan hasilnya. Jika anda ada masalah rambut, dan masih mencari syampu yang sesuai, saya cadangkan anda untuk amalkan set prosante shaklee dan rasai sendiri perubahan pada rambut anda. Saya pasti, anda akan tersenyum puas. 🙂

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 92 times, 1 visits today)
RAHSIA RAMBUT PANJANG TAMPAK MENAWAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: