Set Kesuburan Bantu Peningkatan Kekuatan Sperma Suami

By | October 28, 2016

Assalamualaikum,

Hari ini saya nak berkongsi pengalaman gembira customer yang mengambil vitamin Shaklee. Beliau ambil untuk tujuan tingkatkan kesuburan & menguruskan badan. Selepas suami beliau mengambil set kesuburan suami, dengan izin Allah, sperma suami beliau yang dulu lemah, kini semakin banyak dan kuat.¬† hehee.. Best kan? ūüôā

Jom baca apa yang beliau kongsikan. ūüôā

Dalam banyak-banyak testimonial customer saya, testimonial ni yg berjaya buat saya menangis kesyukuran

Kisah Pn N:

Tahun depan masuk tahun ke-10 Pn N dan suaminya berkahwin tapi mereka belum dikurniakan rezeki anak. Mereka telah mencuba bermacam-macam cara tapi belum berjaya.

Beberapa bulan yg lepas, beliau whatsapp saya dan bertanyakan supplement yg sesuai. Saya cadangkan:

Utk beliau:

GLA

– Set kurus (HerbLax + Alfalfa + Omega + Lecithin)

Utk suami beliau:

Coqhealth

–¬†Vitamin E

– Zinc

Kemudian beliau request utk tambah:

Vitamin B

– Ostematrix

– Omega

– Vitalea

– Cinch Shake

– Cinch Tea

– Peppermint Ginger

Alhamdulillah¬†sperma suaminya dah ada banyak peningkatan¬†sehinggakan doktor pun tanya “Macam mana buat?”

–¬†Vitamin E¬†berfungsi meningkatkan kesuburan

Zinc memperbaiki bilangan, bentuk dan pergerakan sperma

CoQ Health menguatkan otot jantung untuk mengepam darah ke seluruh badan

Kini mereka sedang dalam proses nak buat IUI. Sebelum ni mereka dinasihatkan utk buat IVF disebabkan masalah sperma suaminya yg dikatakan lemah. Beliau juga dinasihatkan utk turunkan lagi berat badan hingga ke berat yg ideal (tapi setakat ni memang ramai yg tegur dia dah ‘mengecil’)

Doc juga baru sahkan beliau mempunyai masalah PCos dan saya nasihatkan dia untuk continue makan GLA sehingga Pcos hilang.

Mohon kawan-kawan doakan pasangan ini supaya dipermudahkan segala urusan mereka dan dikurniakan rezeki anak, insyaAllah

 

 

sperma-780x520_c

 

Kenapa Sperma Lelaki Boleh Menjadi LEMAH? Ketahui 10 sebab yang boleh menyumbang kepada masalah ini.

 

1. Kepanasan yang melampau.

  • Seorang lelaki yang berada di dalam keadaan panas yang melampau, mempunyai risiko untuk menghadapi masalah sperma lemah.

2. Mandi air panas

  • Tabiat yang suka mandi air panas, adalah antara penyebab pengaktifan testis menjadi kurang. Jika anda perlu untuk mandi air panas, elakkan berendam terlalu lama, terutamanya bagi yang suka mandi di dalam tab.

3. Suhu badan tinggi

  • Suhu badan yang tinggi semasa demam, boleh mengakibatkan kesan yang tidak elok pada kesuburan lelaki. Di katakan, kepekatan sperma boleh menurun sehingga 35%, bila suhu badan terlalu tinggi.

4. Komputer riba

  • Elakkan meletakkan komputer atau laptop di atas paha, terlalu lama. Sebab, suhu yang panas dari komputer akan meningkatkan suhu skrotum sehingga 35%.

5. Pemilihan seluar dalam

  • Pemakaian seluar dalam yang terlalu ketat, boleh mempengaruhi kesuburan dan kecerdasan sperma.

6. Pembesaran pembuluh darah

  • Di anggarkan, hampir 15% lelaki yang mengalami masalah pembesaran pembuluh darah dalam skrotum, terutamanya testis sebelah kiri.¬† Keadaan ini boleh menyebabkan kuantiti sperma lelaki yang menjadi rendah.

7. Telefon bimbit

  • Tabiat suka menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar, juga boleh mempengaruhi kesuburan lelaki. Di katakan bahawa, radiasi yang dikeluarkan oleh telefon bimbit boleh memberi kesan kepada produktiviti sperma lelaki.

8. Obesiti

  • Masalah berat badan boleh menurunkan penghasilan sperma lelaki serta disfungsi seksual dan mengganggu kesuburan sistem produksi lelaki.

9. Amalan gaya hidup tidak sihat

  • Tabiat lelaki yang suka merokok, boleh menurunkan kekuatan sperma serta menurunkan kuantiti sperma.

10. Masalah kesihatan

  • Lelaki yang mempunyai penyakit seperti kanser testis, ketidakseimbangan hormon turut boleh menjejaskan kuantiti serta kualiti sperma lelaki.

 

Bagi Lelaki yang ada masalah kesuburan, anda boleh mula mengambil vitamin Shaklee.

 

Klik gambar untuk membuat pembelian vitamin untuk kesuburan lelaki.

 

Vitamin yang dapat membantu meningkatkan kuantiti serta kualiti sperma lelaki adalah seperti:

  • Vivix: Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular
  • Vita-E Complex : Antioksidan yang kuat membersihkan radikal bebas yang merosakkan sel & melindungi sperma
  • Zinc Complex : Untuk pertumbuhan organ reproduktif. Meningkatkan penghasilan testosterone dan meninggikan kiraan sperma
  • SR Vita-C Plus : Meningkatkan motiliti sperma, menghalang sperma berbentuk gumpalan
  • ESP : Mempertingkatkan motiliti sperma & meninggikan kiraan sperma
  • Vita-Lea : Mengimbangi nutrien
  • B Complex : Anti stress, untuk sistem reproduktif yang sihat, perlu untuk perkembangan janin

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI. 

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA‚ÄĚ

(Visited 46 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge