Petua Hilangkan Lenguh Dan Sakit Badan Untuk Ibu Yang Ada Anak Kecil

By | October 16, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

 

Apa khabar hari ni?

Hari minggu macam ni, biasalah kan.. Akak-akak mesti sibuk kemas rumah, masak-masak yang sedap untuk famili, basuh baju, sidai baju dan banyak lagilah. Kerja jadi isteri dan ibu ni, kalau nak disenarai, memang terlalu banyak. Betul tak?

Bila kerja dah terlalu banyak, mudah lah datang rasa letih, lenguh dan sakit-sakit badan. Kena pulak, kalau akak-akak yang jenis aktif dengan aktiviti kat luar jugak. Dan pulak lagi, ada anak-anak yang masih kecil.

Bila mak dah kemas barang, diaorang ni lah yang paling rajin semak kan balik barang yang dah di kemas. Sampai ada rumah, macam tongkang terbalik dah, di kerjakan oleh anak-anak. hehee.

Jadi, tak hairanlah, kalau mak-mak adalah antara wanita yang mudah mendapat penyakit lenguh dan sakit badan, betul tak? hehe..

Nak tak kalau saya share tips untuk hilangkan lenguh dan sakit-sakit badan ni? Jom baca. 🙂

 

sakit-lutut-selepas-bersalin

Petua Hilangkan Lenguh Dan Sakit Badan

1. Ambil halia, parutkan halia tersebut dan campurkan sedikit air.Kemudian sapu keseluruhan badan anda sebelum tidur.

2. Ambil air kelapa dan campurkan dengan air sejuk.Kemudian mandi dengan air tersebut pada waktu tengahari.Buat selama seminggu.

3. Ambil daun sireh, gosokkan pada tapak tangan sampai keluar air.Kemudian sapu pada badan atupun pada tempat-tempat yang lenguh.

 

Tips Hilangkan Lenguh-Lenguh Di Kaki

1. Urut

  • Mulakan dengan memicit-micit atau mengurut betis untuk membantu melancarkan peredaran darah. Boleh gunakan minyak atau pun losyen

2. Rendam

  • Rendamkan kaki di dalam air suam. Tambahkan satu senduk garam ke dalam air rendaman tadi. Dan rendam kaki selama 15-20 minit.

3. Gerakkan

  • Jika kesakitan itu rasa mencengkam seperti kebas, lakukan gerakan seperti menggali dengan jari anda pada bahagian kaki yang sakit. Lakukan selama 15-20 saat.
  • Bila sakit dah mulai hilang, boleh regangkan otot secara perlahan-lahan.

4. Minuman

  • Cuba minum campuran madu dan jus lemon, yang dicampur di dalam air suam, ataupun, ambil satu sudu minyak ikan bersama jus lemon. Amalkan sebelum tidur.

5. Tuam

  • Bungkuskan ais di dalam tuala, dan tuamkan pada bahagian kaki yang sakit tadi. Lakukan dalam tempoh 10 minit hingga 15 minit.

6. Tinggi

  • Semasa tidur, letakkan kaki pada kedudukan yang lebih tinggi daripada badan. Boleh lapik beberapa biji bantal, dan letakkan kaki di atasnya.

7. Lumur

  • Ambil beberapa ulas halia dan bawang putih, dan tumbuh kedua-duanya, sehingga hancur dan sedikit berair. Ambil ramuan ini tadi, dan di lumur pada bahagian yang sakit.
  • Seeloknya, di lakukan sebelum tidur dan di biarkan semalaman.

 

Ada vitamin Shaklee yang dapat tolong hilangkan lenguh dan sakit badan tak?

Ada. Terdapat beberapa pilihan vitamin yang boleh ibu-ibu pilih. Antaranya ialah:

  1. Vivix
  2. Ostematrix
  3. Advanced Joint Health
  4. Collagen Powder
  5. Omega Guard

 

Testimoni

 

 

Assalamualaikum.

Saya Wan Zainab Bt. Wan Muhammad berusia 29 tahun. Mempunyai 2 orang cahaya mata lelaki. Saya suri rumahtangga yang bekerja dari rumah. Saya merupakan ibu yang aktif dan sibuk dengan aktiviti luar.

Selepas melahirkan anak kedua, saya mengalami masalah sakit pinggang, lenguh-lenguh, sakit belakang dan kerap letih. Situasi ini saya sedar sewaktu anak kedua berusia 7 bulan. Anak sulung pula jenis yang aktif. Tambahan pula sekarang anak kedua dah berusia 1 tahun. Adik dan abang sama-sama aktif.

Saya rasa hari-hari ingin diurut belakang badan. Memang rasa tak selesa bahagian belakang. Waktu tidur, saya alaskan bantal pada bahagian belakang. Selain sakit belakang, kaki juga sering sakit terutamanya pada bahagian buku lali. Suamilah yang selalu jadi tukang urut tak berbayar.

Sehinggakan saya rasa ingin jumpa doktor, risau jugak kalau bahagian belakang bermasalah.Takut slip disc atau lain-lain masalah. Tapi saya batalkan hasrat kerana ingin mencuba Vivix.

Jun 2016, promosi Vivix. Saya ambil peluang ini untuk consume Vivix. Alhamdulillah, 3 minggu amalkan Vivix, rasa sakit badan dah beransur hilang. Bangun pagi pun mudah je dan badan rasa lebih ringan daripada biasa. Sakit kaki dan tumit dah tiada.

September lepas, saya join marathon. Walaupun 3 KM, saya rasa bertenaga dan masa larian, saya tak rasa sakit perut (senak perut). Kebiasaannya kalau larian, sakit perut memang akan terasa. Sangat pelik! Saya tak mudah penat. Jatuh cinta pada Vivix!!

 

Cuppp.. Cuppp.. sebelum anda klik button nak beli vivix, saya nak share benda best ni. Bulan ni, kalau anda beli 2 botol vivix, berpeluang untuk mendapatkan sebotol Alfalfa Complex secara PERCUMA, tau. Lebih-lebih lagi, Shaklee telah meletakkan offer ni, khas untuk sepanjang oktober ini sahaja. Memang untunglah anda.. 🙂

 

 

Bagi yang nak beli vivix sebotol je, boleh klik button kat bawah ni ↓. 🙂

 

Klik button ini untuk membuat pembelian vivix secara online

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

 

(Visited 145 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge