Tips Atasi Masalah Payudara Kendur Agar Kembali Seksi Hadapan Suami

By | October 15, 2016

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua ..

Rasanya ini salah satu dilema wanita yang jarang-jarang dikongsi. Ramai wanita yang mengalami masalah ini, tapi rasa segan yang tinggi membuatkan mereka malu untuk bertanya. Semoga dengan perkongsian ni dapat membantu serba sedikit. ūüôā

Jom lihat sisi anatomi payudara.

 

Women’s breasts contain fatty tissue, connective tissue and ligaments,which surround glandular tissue. The glandular tissue is made up of lobes (groups of milk glands or lobules) connected to milk ducts. The pectoral muscles of the chest lie underneath the breasts, but the breasts themselves have no muscle tissue. Breasts only have fragile ligaments, connective tissue, and skin for support.

 

Biasanya, payudara kendur atau sagging ni, di alami oleh wanita yang pernah hamil dan menyusukan bayi. Kalau pakai coli, nampak okay. Tapi, kalau tak pakai coli, kelihatan lah payudara yang kendur. Lebih-lebih lagi kalau yang dah beranak lebih dari satu. Betul tak?

Bila nak bersama, mesti rasa segan kan. Kurang yakin pada diri sendiri pun ada. Payudara yang menjadi kegilaan suami, sudah tidak bergetah lagi. Nak tak kalau saya kongsikan, beberapa tips untuk kembalikan ketegangan payu dara anda? ūüôā

 

besarnya-payudara

 

Tips ni, tak delah buat sebelah pagi, sebelah petang dah boleh nampak tegang. Takdelah sampai macam tu. Setiap tips ini, mengambil masa juga untuk berubah. Yang penting, kena lakukan secara konsisten, inshaAllah lama-lama akan nampak perubahan. ūüôā

 

 

TIPS #1

Urutan

  • Ada satu jenis urutan ni, yang memang dapat membantu menegangkan payudara.
  • Anda boleh je kalau nak upah tukang urut untuk lakukan, tapi seganlah kan. hehe
  • Nak ke suruh orang lain urut, kat bahagian tu ?..
  • Jadi, lebih baiklah belajar sendiri. :)

 

 

 

TIPS #2

Senaman Payudara

  • Anda boleh cuba amalkan senaman payudara ini setiap hari

 

 

TIPS #3

Daun sireh

  • Layurkan daun sireh di atas api sehingga panas. Bila dah suam sedikit, lekapkan pada payudara.
  • Elakkan terkena bahagian puting. Lepas tu, pakailah coli seperti biasa.
  • Biarkan ia selama satu jam. Amalkan setiap hari.

 

 

TIPS #4

Labu

  • Rebus buah labu sehingga lembut. Biarkan ia sejuk untuk seketika.
  • Kemudian, ramaskan di sekeliling payudara, dan biarkan selama 20 minit.
  • Kemudian bilas. Amalkan seminggu sekali.

 

 

TIPS #5

Masker Payudara

  • Gaulkan sebiji pisang masak, 1 sudu teh madu asli, sebiji telur dan satu sudu besar aloe vera.
  • Lenyekkan pisang dan di campurkan kesemua bahan.
  • Lumurkan pada payudara dan urut perlahan-lahan ke atas sebanyak 20 kali dan pusaran pada setiap payudara lawan jam sebanyak 20 kali.
  • Biarkan lumuran tadi selama sejam. Amalkan sekali seminggu.

 

 

TIPS #6

Air Mani Suami

  • Selepas bersama suami, lumurkan air mani suami ke payudara dan biarkan ia kering. Protein di dalam air mani suami sangat membantu dalam menegangkan payudara.

 

TIPS #7

Makanan Tambahan Untuk Tegangkan Payudara

  • Semua tips di atas membantu untuk menegangkan payudara dari luar.
  • Tetapi yang sangat penting adalah menegangkan dari dalam.
  • Pengambilan vitamin untuk menegangkan payudara adalah sangat berkesan.

 

Dah tahu tips kan, meh kita ketahui, Punca payudara boleh kendur. Bukan hanya ibu yang menyusu je tau, yang ada masalah ni. ūüôā

 

Punca Payudara kendur atau Sagging breast

  • Pertama nya sebab¬†lumrah alam¬†hehe cuma bezanya cepat atau lambat perkara ini berlaku bergantung pada genetik kita..Ada yang cepat, ada yang lambat..
  • Kedua,¬†kehamilan. Ramai yang menyangka breastfeeding penyebab payudara kendur..(bukan salah anak menyusu hehe) tapi kehamilan sebenarnya yang menyumbang kepada masalah ni..Semasa hamil, hormon kita tidak stabil, payudara semakin membesar dan sebaik sahaja bersalin, payudara akan kembali hampir ke bentuk asal. Jadi bukan breastfeeding penyebabnya ye..
  • Ketiga,¬†umur. Semua manusia akan melalui fasa tua atau aging..Semakin umur meningkat, jumlah¬†kolagen¬†dalam badan turut berkurangan. Malah pada umur awal 20-an lagi jumlah kolagen yang tinggal hanya beberapa peratus sahaja! Apabila kolagen yang bertindak sebagai gam kepada sel2 badan mula berkurang, maka tak hairanlah kulit dan payudara kita mudah menjadi kendur. Macam dalam anotomi diatas, payudara kita tiada otot, cuma ada ligamen, tisu penyambung dan kulit sebagai penyokong..jadi yang menguatkan struktur kulit kita tadi adalah¬†kolagen..sebab tu penting sangat kolagen ni.
  • Faktor¬†pemakanan, merokok, masalah BMI, bilangan kehamilan turut menjadi faktor payudara kendur. Masalah BMI ni kalau kita pernah gemuk, lepas tu kurus, atau pun masa hamil kan kita gemuk..lepas tu kurus..jadi ada regangan sel yang berlaku dan menyebabkan kulit dan payudara kendur.
  • Senaman. Siapa sangka senaman pun menjadi punca payudara kendur..huhuhu bukan tak boleh bersenam ye, tapi haruslah menggunakan bra yang betul sewaktu bersenam. Satu kajian British menunjukkan senaman menggunakan bra biasa akan meletakkan tekanan dua kali ganda pada payudara..jadi kene guna sports bra ye kawan2..
  • Regangan dan umur. Walaupun tak pernah mengandung, atau tak pernah gemuk-kurus-gemuk-kurus, tapi kemungkinan payudara kendur tetap ada disebabkan faktor umur tadi.¬†Kekurangan kolagen¬†sebagai tisu penyokong dan penyambung menyebabkan payudara mengendur.

 

Testimoni #1

 

 

Testimoni #2

 

 

Testimoni #3

 

 

Testimoni #4

 

 

Testimoni #5

 

 

Testimoni #6

 

 

Berminat untuk mendapatkan vitamin untuk tegangkan payudara?

 

Klik button untuk membuat pembelian secara online.

Klik button untuk membuat pembelian secara online.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI. 

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA‚ÄĚ

 

(Visited 683 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge