Assalamualaikum,

healthy-lifestyle

Pernah tak anda makan bawang putih yang mentah dan kunyah macam tu sahaja? Kalau sayalah, memang tak lalu nak telan. Hidu bau sahaja, dah boleh buat terjeluik.. hehee. Kalau yang di campur dalam masakan, yang tu tak de masalah. Rasanya, ramailah kot, yang okay je kalau makan makanan yang di campur dengan bawang putih. betul tak? hehe..

Bawang putih ni, banyak manfaatnya tau. Antaranya ialah, bawang putih mempunyai kandungan allisin yang sangat tinggi. Ia membuatkan bawang putih sangat sesuai di ambil semasa badan macam nak demam ke, gusi bengkak ke atau mabuk darat atau mabuk hamil. Kalau rasa tak lalu nak telan bawang putih mentah tu, cubalah ambil sebiji Garlic Complex Shaklee sebiji, semasa badan rasa macam tak sihat ke, bengkak gusi ke. 🙂 .

Apa itu Allisin???

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik.

Kajian menunjukkan bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovascular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolestrol apabila diambil sebagai sebahagian daripada diet harian yang sihat. Kajian makmal menunjukkan yang Allisin, sebatian yang terdapat di dalam bawang putih, mempunyai pelbagai manfaat termasuklah dalam memberi sokongan untuk mengekalkan tahap kesihatan mikro organisma lain.

 

 • Membantu mengekalkan tekanan darah normal dan tahap kolestrol
 • Memelihara tahap kesihatan mikroorganisma penting
 • Menggalakkan kesihatan kardiovaskular
 • Formulasi Shaklee yang unik bagi mengekalkan komponen semulajadi bawang putih segar, termasuk sebatian pembentuk allisin
 • Menggabungkan faedah kesihatan bawang putih dengan faedah antioksidan spearmint dan rosemary.

 

Apakah Kelebihan Garlic Complex Shaklee

 

 

 • Mengandungi Spearmint – Mempertingkatan sistem penghadaman dan fungsi jantung
 • Antibiotik yg selamat dan semulajadi – Garlic antibiotik semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan yis vcandida.
 • Menghalang Alergi – Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yg sensitive, sinus, alergi, asthma, selsema, hepatitis.
 • Memperingkatkan sistem penghadaman: Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidak-hadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H.pylori bakteria dan menghalang ulser gastrik.
 • Memoderatkan Tekanan Darah Tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
 • Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, Plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. TAMBAHAN garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia.
 • Menurunkan Kolestrol – Menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bauan darah; Meningkatkan HLD, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
 • Mencegah Kanser – Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser; Nitrosamine.
 • Menstabilkan Glukos – Menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh.

 

Testimoni #1

 

Testimoni #2

 

 

Testimoni #3

 

 

Testimoni #4

 

 

Testimoni #5

 

 

 

Testimoni #6

 

 

Testimoni #7

 

 

Jadi, tunggu apa lagi?  🙂

Klik button untuk membuat pembelian Garlic Complex Shaklee secara online.
Klik button untuk membuat pembelian Garlic Complex Shaklee secara online.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 315 times, 1 visits today)
Nak Lebih Sihat, Amalkan Bawang Putih Setiap Hari.
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: