kulit-kering-dan-kulit-kusam

 

Setiap wanita nak kelihatan cantik berseri setiap hari. Tapi, dengan keadaan persekitaran yang tak menentu dan suasana kerja yang boleh membuat anda stress, sudah pasti turut mempengaruhi kesihatan kulit wajah anda.

Memandangkan saya nak anda kekal cantik berseri setiap hari, jadi hari ini saya nak berkongsi mengenai tip bagi merawat masalah kulit kusam.

Menurut Majalah Rapi,

“kulit kusam berlaku apabila timbunan sel mati berada dipermukaan kulit. jika timbunan tersebut dibiarkan berkumpul sekian lama akan menyebabkan warna kulit hilang seri dan nampak kusam. Masalah ini meningkat dengan usia yg bertambah. Faktor seperti kerosakan kulit akibat sinaran matahari, pencemaran, nutrisi pemakanan tak seimbang, rokok, alkohol, genetik juga memainkan peranan dalam menyebabkan kulit kusam”

Jadi bagaimana merawat kulit kusam?

4 tips mudah ini mungkin dapat membantu anda, agar kulit kusam kembali ceria dan berseri.

Tips #1

Eksfoliasi – timbunan kulit mati di bahagian atas kulit perlu dilupuskan untuk menyerlahkan warna dan kulit hidup yang sebenar dengan cara eksfoliasi berkala. Guna cara yang semulajadi menggunakan buah-buahan yang mengandungi asid alfa hidroksil seperti betik nenas dan aprikot. Potong kecil-kecil, lumatkan, ratakan dimuka, biar 20 min dan bilas. Lakukan 2 hari sekali.

 

Tips #2
n-daily-defense-whitening-lotion

Gunakan pelembap – setiap hari, guna produk yang mengandungi bahan yang boleh merangsangkan penghasilan kolagen di bawah kulit seperti vitamin c dan vitamin e.

 

Tips #3

 

Hidrasi kulit-apabila air kurang dalam badan, kulit akan kelihatan kering dan kusam. Pastikan minum air putih 8 gelas sehari bagi memastikan hidrasi kulit pada paras optima supaya kult lebih lembut berseri.

 

Tips #4

Nutrisi dalaman antara kaedah selamat efektif mudah dan murah. (berbanding laser). Apa yg kita makan akan terserlah pada kulit kerana kulit merupakan organ terbesar dalam badan. Kekurangan nutrisi akan menampakkan impak pada kulit terutamanya kulit wajah. Untuk mendapat kulit wajah yang cantik, sihat, lembap, anjal berseri disyorkqn amalkqn mengambil supplemen asas seperti B ComplexVitamin C dan Vitamin E. Ia memberi kesan segera seawal 7 hari dan mmberi faedah dari sudut kesihatan dan juga kecantikn sekaligus.

 

Testimoni 1

 

 

 

Testimoni 2

 

Testimoni 3

 

 

Testimoni 4

 

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 219 times, 1 visits today)
4 Tips Merawat Kulit Kusam Agar Kembali Ceria Dan Berseri
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: