Supplemen Cadangan Untuk Kecantikan

Wanita mana yang tidak inginkan kulit secantik dan semulus kulit wajah artis wanita korea… Tipulah, kalau ada yang mengatakan mereka lebih suka muka penuh berjerawat dan berjeragat. Tidak kira, cantik atau tidak, yang pasti, keinginan untuk mempunyai kulit muka yang mulus dan licin adalah impian setiap wanita..

Ingat, bukan wanita sahaja yang inginkan kulit wajah sebegini.. Malahan, ada juga lelaki yang inginkan wajah yang licin tanpa kesan jerawat atau jeragat.. Biar muka ada misai atau janggut, yang penting ia licin tanpa jerawat…betul tak, lelaki??? 🙂

Cuba anda lihat bahagian bahan-bahan, pada set-set kecantikan yang anda biasa pakai, tidak kira set penjagaan badan, krim muka, pencuci muka mahupun syampu.. sudah pasti anda akan menemui perkataan Vitamin C atau Vitamin E… betul tak? Malahan, jika anda rajin ke spa tu, sudah pasti mereka juga ada menawarkan rawatan Vitamin C, Kolagen atau masker Vitamin E.. Betul kan???

Woman Health Set

Bagi mereka yang jarang ke spa tu, tak mengapa.. Kenaper perlu bayar lebih, jika anda boleh membuat masker daripada Vitamin C atau Vitamin E sendiri di rumah, ye tak??? Biar harga murah, tapi hasilnya sangat memberangsangkan dan memuaskan hati.. betul tak??

Vitamin C dan Vitamin E adalah antioksidan yang bagus dan elok kulit yang cantik kerana kita sering terdedah dengan persekitaran yang tercemar, sinaran UV serta asap-asap daripada kenderaan dan pencemaran udara yang lain.

 

Kenapa Anda Pelu Mengambil Anti-oksidan ini?

Penuaan kulit muka bermula daripada radikal bebas yang menyebabkan kerosakkan pada kulit. Radikal bebas ini terhasil daripada persekitaran yang tercemar.

Vitamin C dan Vitamin E merupakan protector (anti-oksidan) yang secara terus-menerus akan bertindak sebagai scavanger terhadap radikal bebas yang terbentuk sehingga dimungkinkan tidak terjadi gangguan keutuhan dan fungsi sel. Vitamin C merupakan anti-oksidan non enzimatik yang mudah larut dalam air sehingga vitamin ini terdapat polaritas yang tinggi kerana banyak mengandungi gugus hidroksil sehingga membuatkan vitamin ini akan mudah diubah oleh tubuh.

Credit : Keilmuan & Akhalaqul Karimah

———————————————————————————————————

Terdapat pelbagai sumber vitamin C & vitamin E, seperti buah beri, buah-buahan sitrus, sayuran hijau, jagung serta telur.Persoalannya, adakah badan kita mendapat vitamin-vitamin ini secara keseluruhan daripada sumber di atas?

Menurut penyelidik Ronald Prior, PhD, seorang ahli kimia dan pakar nutrisi dengan The USDA’s Arkansas Children’s Nutrition Center di Little Rock, Ark, ” Faktor major yang memainkan peranan adalah apa yang berlaku dalam proses pencernaan dan penyerapan ke dalam badan. Walaupun bahan-bahan itu mengandungi kapasiti antioksidan yang tinggi, ianya mungkin tidak diserap.” Penyelidik juga mendapati, cara penyediaan makanan juga akan menyebabkan kandungan antioksidan menjadi berkurangan.

Adakah anda masih risau jika badan anda kurang menyerap kandungan antioksidan daripada sumber-sumber makanan seperti di atas? Di Shaklee, ada penyelesaiannya. Di dalam supplemen kecantikan ini, terdiri daripada Vitamin C, Vitamin E dan B-Complex. InsyaALLAH, ia boleh membantu anda mendapatkan kembali antioksidan yang telah hilang. Sebagai tambahan untuk meningkatkan lagi keremajaan kulit, anda boleh mengambil ESP dan GLA Complex.

Kenali jenis vitamin dan fungsinya

1. Vitamin Cvita-c plus

 • Ia merupakan antioksidan yang berfungsi untuk melindungi antioksidan yang lain.
 • Ia juga bertindak melambatkan proses kerosakan oleh radikal bebas yang menjadi punca kemusnahan kolagen serta masalah kulit kering, kedut serta garis penuaan.
 • Vitamin C juga bertindak untuk melindungi dan membaiki kulit.
 • Selain itu, Vitamin C juga merupakan bahan utama dalam sintesis kolagen.

2. Vitamin E

vita-e

 • Ia merupakan antioksidan yang POWER dan tidak dihasilkan oleh badan,
 • Ia bertindak untuk meneutralkan radikal bebas serta mencegah proses penuaan.
 • Kajian menunjukkan bahawa pengambilan Vitamin E untuk jangka panjang akan dapat mengurangkan “sunburn” akibat pendedahan kulit kepada sinaran UV. Tapi, ini tidak bermaksud, anda akan terselamat daripada “sunburn” dengan hanya sekadar mengambil Vitamin E atau Lotion Vitamin E sahaja.
 • Vitamin E hanya bertindak untuk membantu anda bagi mendapatkan kulit yang sihat jika anda mengambil vitamin antioksidan secukupnya.

3. B-Complex

b complex

 • Ia mengandungi 8 kumpulan vitamin B yang melengkapi antara satu sama lain.
 • Ianya membantu untuk mengekalkan tona kulit yang sihat.
 • Umum mengetahui yang B-Complex sangat berguna untuk mengawal stress dan membuatkan kita jadi gembira serta tenang
 • Jangan lupa yang stress adalah punca kepada masalah serius kulit berjerawat.

Selain 3 vitamin di atas, anda juga disarankan untuk mengambilnya bersama dengan GLA Complex dan Energizing Soy Protein bersama-sama:

4. GLA Complex

gla complex

 • GLA adalah asid lemak omega-6 di mana badan kita akan menukarkannya kepada bahan untuk mengurangkan inflamasi (keradangan).
 • Berdasarkan testimoni pengguna yang mengambil GLA Complex, kulit mereka menjadi lebih lembap dan masalah jeragat juga berkurangan..

5. Energizing Soy Protein (ESP)

ESP

 • Ia diperbuat daripada non-GMO (genetically modified organism) soya yang lengkap dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.
 • Sel badan kita diperbuat daripada protein dan ESP membantu untuk menghasilkan sel yang sihat, menggantikan sel kulit yang sudah mati serta membaiki struktur kulit semula.
 • ESP membantu penyerapan vitamin lain dengan LEBIH CEPAT berbanding tanpa pengambilannya.
Testimoni

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 195 times, 1 visits today)
Rawati Permasalahan Kulit Wajah Anda Dengan ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: