Rahsia Vitamin Untuk Mendapatkan Tubuh Langsing Ala Model …

By | August 9, 2016

Assalamualaikum dan selamat petang  …

Saya percaya ramai wanita, perempuan, remaja, anak-anak gadis di luar sana, yang teringin untuk mendapatkan tubuh badan yang langsing & ramping.. Yelah kan, kalau tubuh langsing, senang sikit nak mencari baju, sebab trend sekarang ni, lebih banyak baju yang dijual dan yang cantik & menarik, tetapi cuma sesuai di pakai oleh mereka yang bertubuh langsing.. 😉

Jadi, malam ini saya ingin berkongsi artikel yang saya perolehi dari RAPI, keluaran 15th. Sept. 2012.

 

Sukarnya nak turunkan berat badan. Awal-awalnya, memang ada niat dan semangat yang berkobar-kobar untuk melakukannya. Namun, apabila kawan-kawan mengajak untuk keluar makan atau menghadiri majlis keraian yang menyediakan hidangan lazat, semangan dan niat itu terus lenyap. Impian anda untuk tampil langsing dan menawan terus hilang. Apakah cara yang terbaik untuk mengatasi masalah ini?

Kajian tentang OBESITI

Kajian yang dijalankan turut menunjukkan masalah berat badan berlebihan diseluruh dunia menjangkau sehingga 1.6 billion yang melibatkan orang dewasa dan 400 billion daripadanya termasuk dalam kategori obesiti. Menurut kajian WHO, pertubuhan kesihatan itu menjangkakan pada tahun 2015, peningkatan masalah berat badan akan bertambah 2.3 billion untuk berat badan berlebihan dan 700 billion pula dianggarkan akan mengalami masalah obesiti.

Berdasarkan kepada kajian tentang obesiti di Malaysia pada tahun 2006, 14% rakyat Malaysia mengalami obesiti dan jumlah ini meningkat dari tahun ke tahun. Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan 2006 pula menunjukkan 2/5 orang dewasa atau 43% mengalami sama ada kegemukan atau masalah obesiti.

Jangan TAHAN Makan

Walau bagaimanapun, anda tidak semestinya menyekat selera anda semata-mata untuk mengelakkan pertambahan berat badan. Masih ada pelbagai cara yang boleh dilakukan untuk mengurangkan pengambilan lemak.

Salah satu caranya adalah dengan mengambil produk yang mampu mengurangkan penyerapan lemak makanan dalam badan. Pilihlah produk yang mengandungi serat kompleks yang mampu menarik dan mengikat lemak makanan secara efektif. Pilihan produk daripada 100% serat semulajadi secara tidak langsung mengurangkan penyerapan kalori daripada lemak tanpa memberi sebarang kesan sampingan. Ia juga mampu memberikan rasa kenyang untuk jangka masa yang lama dan keinginan untuk makan juga berkurang.

Macam mana? Bahaya jugak kan, bila membaca artikel ini..betapa kita mengambil ringan tentang apa yang kita masukkan kedalam mulut, sehingga tidak menyedari bahawa ia boleh mengundang kepada pertambahan lemak dalam badan di samping membuat tubuh kita semakin gemuk tanpa di sedari. Kita hanya menyedarinya, apabila baju-baju lama tiba-tiba sahaja rasa sempit dan sendat untuk di pakai.

Jadi pada malam ini juga, saya ingin memperkenalkan kepada anda, mengenai Shaklee Diet Program

Basic Course : Detox + Fat Emulsifier + Protein

Detox Product : Herb-lax / Alfalfa / DTX Complex

Fat Emulsifier : Lecithin / Omega

Protein : Cinch Shake / ESP

Kenapa perlu detox?

Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Susunan terbaik Cinch > Herblax > Lecithin ..

Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN”..Itu sebenarnya diet paling tak berjaya..Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik.

Kenapa Lecithin perlukan Detox Product?

Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, perlu suggest ambil lecithin dengan combination produk di atas.

Kepentingan Protein?

Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.

set weight loss (full set)


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge