Assalamualaikum,

Puan baru sahaja keguguran? Takziah saya ucapkan kepada puan. Saya turut bersimpati dengan apa yang puan alami. Seperti yang kongsikan dalam post sebelum ni,

Kenali punca yang boleh menyebabkan keguguran


Hari ini pula saya ingin berkongsi pula, masa yang sesuai untuk anda hamil semula. 

Jika seseorang itu keguguran selepas kehamilan 6-8 minggu, kecederaan fizikal beliau tidak seteruk wanita yang keguguran selepas kehamilan pada usia kehamilan 10-12 minggu.

Selalunya tempoh penyembuhan berlaku selepas dalam tempoh empat hingga enam minggu. Ini bermakna tubuh puan benar-benar bersedia selepas itu. Namun, terdapat juga wanita yang mengalami masalah gangguan kitaran haid selepas keguguran.

Jika puan telah bersedia, sihat, kembali tenang, puan boleh mula merancang untuk hamil semula selepas kedatangan haid.

Walau bagaimanapun, jika puan mengalami keguguran dua kali atau lebih, sebaik-baiknya, jumpalah doktor pakar puan untuk membuat pemeriksaan bagi mengetahui lebih lanjut punca pun keguguran. Jika tidak, puan akan mengalami keguguran setiap kali puan hamil.

Tingkatkan Peluang Hamil Dengan Vitamin Shaklee

Kenapa tidak anda mencuba dengan mengambil suplemen Shaklee bagi memaksimumkan peluang untuk mengandung? Anda boleh mencuba vitamin kesuburan suami dan isteri seperti cadangan berikut:

Zink berkesan terhadap pelbagai hormon seperti hormon seksual, hormon tiroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostat dan tiroid yang tak aktif . Zink yang kurang adalah antara penyebab kemandulan. Istilahnya “Below the level of technical sterility”  bermaksud ‘di bawah paras kesuburan’. Ia boleh mempengaruhi bilangan dan pergerakan sperma. Oleh itu, zink perlu untuk memaksimumkan kesuburan.

2) Vitalea 

Pengambilan Vitalea adalah untuk memastikan keperluan tubuh terhadap 12 vitamin dan 7 galian dapat dipenuhi dengan hanya sejenis supplemen. Pengambilan makanan seharian kita tak dapat menampung keperluan ini atas pelbagai kekangan. Vtalea atau multivitamin Shaklee dapat memenugi mineral penting bagi diperlukan tubuh.

3) B Complex

Berperanan mengelakkan kemurungan (anti-stress) dan membantu untuk hormon untuk stabil. Asid Folik dan Biotin juga turut terkandung dalam B Complex dan sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

Vitamin E meningkatkan hormon seks bagi lelaki atau wanita. Uniknya Vitamin E Shaklee adalah kerana ianya mengandungi silenium. Biasanya, lambakan Vitamin E lain di pasaran, silenium dijual berasingan. Selain itu, ia bagus untuk kesihatan jantung dan boleh meningkatkan pengeluaran hormon testosteron.

Berperanan membantu mengatasi masalah haid tidak yang teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Lebih baik dari Primrose Oil.

Alfalfa ini sangat popular dengan gelaran vitamin cinta. Ia membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersenggama”, menghindarkan masalah keputihan, haid yang tak teratur, senggugut dan fungsinya seperti herba Kacip Fatimah.

Testimoni Mereka Yang Dah Mencuba Set Kesuburan Shaklee

Terlebih dahulu terima kasih untuk adik ipar saya Adilah Manaf Celikvitamin kerana memperkenalkan produk shaklee kepada saya. Dalam hidup ini kita diberi dugaan & ujian yang berbeza dan pastinya setiap kesabaran itu pasti ada ganjaran. Saya dan suami menunggu selama enam tahun untuk menimang cahayamata dan hanya yang melaluinya sahaja faham, perasaan kami. Saya mula mengamalkan set kesuburan shaklee pada Jan 2012, selepas 6 bulan mengamalkannya saya telah disahkan hamil. Semasa hamil dan didalam pantang saya juga menggunakan set yang berkaitan. Lebih membanggakan sebagai seorang ibu sehingga ke saat ini bayi saya sudah berusia 5 bulan menikmati susu ibu sepenuhnya dimana saya langsung tidak mengalami masalah kekurangan susu walaupun di dalam bulan puasa. Selain itu, bayi saya mempunyai kulit yang gebu dan badan yang tegap. Kesimpulannya saya mendapat pelbagai manfaat dengan produk shaklee bermula dengan set kesuburan, set kehamilan,set berpantang dan set menyusu. Bukan kemenangan yang saya harapkan cukuplah sekadar berkongsi secebis pengalaman. Nama bayi saya Nur Damia Najiha Binti Ismadi. Sekian…

Tidak salah untuk kita mencuba dan terus mencuba. Anak adalah anugerah Allah SWT yang terindah. Pokoknya, jangan kita mudah menyerah dan berputus asa untuk terus berusaha memperolehi zuriat.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 2,659 times, 1 visits today)
Berapa Lama Boleh Saya Hamil Semula Selepas Keguguran?
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: