Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee Dan Bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Saya Berkembang.

By | July 19, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. πŸ™‚

Masih beraya sakan ke? Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aildilfitri buat semua muslim yang membaca blog fatimahtony.com.. Terima kasih yer, sebab sudi menjenguk blog saya.. πŸ™‚

Hari ni saya nak kongsikan tentang mengapa saya buat bisnes Shaklee. Manalah tahu, masih ada yang mencari-cari bisnes apa yang nak di buat, dan dalam masa yang sama, ada masalah kekangan wang. πŸ™‚

Dalam banyak-banyak bisnes yang pernah saya join, bisnes Shaklee adalah bisnes yang paling lama dan paling bertahan setakat ni. Mungkin ada kawan-kawan yang tertanya-tanya, apalah best sangat bisnes Shaklee ni. Nak cakap saya buat bisnes, saya langsung tak ada kedai. Dari tahun 2012 sehingga sekarang, satu kedai pun saya tak ada.

Kalau orang tanya kat mana lokasi kedai Shaklee saya, saya akan jawab, yang saya buat Shaklee online je. Stok pun kadang-kadang saya ada simpan, kadang-kadang tak simpan langsung. Sebab saya ni jenis suka jalan-jalan. Kalau nak simpan stok lama-lama kat rumah, tak best lah kan..Β  heehee..

Namun begitu, bisnes online Shaklee saya tetap berjalan tanpa berhenti sepanjang 4 tahun ni.. Nak tahu kenapa? Sebab bisnes Shaklee mempunyai banyak kelebihannya.

Kelebihan menjadi ahli Shaklee yang membuatkan saya sukar untuk berpaling membuat bisnes lain.

1. Yuran Yang Rendah

  • Yuran keahlian cuma RM68.90 sahaja. Anda cuma perlu bayar sekali untuk seumur hidup, sebab keahlian Shaklee adalah untuk seumur hidup. Kadar postage untuk member kit pula cuma RM10.60 untuk Semenanjung Malaysia, RM21.20 untuk Sabah/Sarawak.
  • Kalau anda sudah berkeluarga dan mempunyai anak, anak anda boleh mewarisi bisnes anda, tanpa perlu mendaftar keahlian lagi. Best kan? πŸ™‚

 

2. Keahlian Seumur Hidup

  • Seperti yang saya nyatakan sebelum ini, keahlian Shaklee adalah seumur hidup. Anda perlu risau untuk renew semula keahlian, walaupun anda langsung tiada membuat sebarang pembelian setiap bulan. πŸ™‚

 

3. Bonus Bulanan

  • Bonus bulanan setiap pertengahan bulan, apabila cukup point. Untuk melayakkan mendapat bonus, cuma perlu minima 150 point sahaja.

 

4. Diskaun Keahlian Yang Hebat

  • Nak beli dengan penjimatan sehingga 20%, kenalah mendaftar sebagai ahli. πŸ™‚

 

5. Bimbingan Kelas Offline / Online

12036724_1047663285244904_4353170952003531917_n

  • Yang ni paling best, k, terutamanya untuk mereka yang mendaftar sebab nak buat bisnes.
  • Bila dah mendaftar sebagai ahli, anda akan di masukkan ke dalam group Exclusive di dalam FB serta whatsapp. Ini adalah kelas online yang sangat membantu, terutamanya jika anda tidak berada di kawasan yang sama dengan upline anda.
  • Bukan sekadar kelas online, kelas offline pun ada. Dalam kelas offline ni, bukan sekadar duduk di dalam kelas je yer. Bahkan peluang untuk join pelbagai jenis aktiviti fitness yang di anjurkan. Best sangat.. πŸ™‚

 

6. Menjana Income

  • Berpeluang untuk mendapat pendapatan sehingga 4-5-6 angka sebulan. Tapi, syaratnya mudah je, buat bisnes dengan betul-betul, bukan main acah-acah. πŸ™‚
  • Bisnes Shaklee ni, walaupun buat secara online, peluang untuk anda berjaya adalah lebih tinggi tanpa perlu risau rugi. Kenapa saya cakap takkan rugi? Sebab bisnes Shaklee tidak memerlukan anda untuk menyimpan stok pun.

 

7. Bukan Piramid

  • Mesti masih ada yang tak tahu,Β  Shaklee ni adalah MLM. Biasanya, bila orang sebut MLM, mulalah terbayang di dalam kepala kita mengenai sistem Piramid. Betul kan? πŸ™‚
  • Ok, saya nak beritahu kat sini. Sistem bisnes online Shaklee adalah berdasarkan penjualan produk shaklee. Lebih banyak anda jual, lebih tinggi peluang untuk mendapat bonus yang lebih besar.
  • Berbanding MLM Piramid, ia memerlukan anda untuk memperbanyakkan pendaftaran ahli di bawah anda, yang di panggil sebagai ‘downline’. Semakin ramai ahli, semakin tinggi bonus. Tetapi, Shaklee tidak mengamalkan sistem ini. Jangan terkejut, bila anda mendaftar sebagai ahli shaklee dengan fikiran seperti ini, anda pasti akan menangis setiap bulan, sebab ahli bawah ramai, tapi ‘zero’ bonus. hehe.
  • Dengan bisnes Shaklee, walaupun anda tiada ahli bawah anda, tetapi anda mempunyai sale yang banyak setiap bulan, anda akan tersenyum lebar setiap kali tibanya pertengahan bulan. Best kan? Setiap susah payah anda, akan terasa lebih berbaloi. πŸ™‚

 

8. Pelbagai Bonus

  • Biasa dengar kan, MLM akan menawarkan bonus kereta, bonus melancong (luar negara atau menunaikan umrah untuk muslim). Begitu juga dengan Shaklee. Cuma bezanya, Bonus Kereta Shaklee, Shaklee tidak menghadiahkan kereta, tetapi menawarkan pemberian bonus berbentuk tunai setiap bulan, bila anda sudah layak mendapat ‘Car Bonus’.
  • Jadi, anda boleh guna duit bonus kereta ni, untuk beli apa sahaja yang anda inginkan. Kalau nak simpan dan tak nak buat belanja, boleh je.. hehe

 

9. Produk Shaklee Halal

  • Sebagai orang muslim, antara yang kita titik beratkan adalah tahap Halal sesuatu produk. Jadi, bagi yang masih tertanya-tanya, samada produk Shaklee ni Halal atau tak, di sini saya nak beritahu, bahawa semua produk Shaklee Malaysia adalah Halal. πŸ™‚

2. Bagaimana pembelian Shaklee secara online membantu bisnes saya berkembang.

Semenjak Shaklee memperkenalkan sistem online, melalui shaklee2u.com.my, ia sangat-sangat membantu. Lebih-lebih lagi sekarang nak layan 3 orang anak yang masih kecil, mudah je timing lari. Bagi orang yang ada kecil pasti tahu kan, bagaimana nak layan karenah anak-anak yang masih kecil ni. Kena pula, ada sorang yang masih menyusu badan. hehee..

Bila pembelian shaklee boleh dibuat secara online, ia sangat memberi peluang yang tinggi untuk bisnes saya lebih mudah untuk berkembang. Antaranya:

1. Cepat Dan Pantas

  • Biasanya, kalau ada customer yang buat pesanan sebelah pagi, saya memang akan terus buat order untuk customer sebelum pukul 12 petang. Biasanya, order hari ini, insyaAllah esok petang dah boleh sampai barang tu. Kalau yang duduk kawasan berdekatan KL, insyaAllah, memang hari ini order, esok dah boleh sampai. Kalau macam saya yang duduk kuching, kalau order hari isnin pagi, hari rabu tu dah boleh dapat dah barang.

 

2. Barang dijamin selamat sampai dengan Selamat dan Elok

  • Shaklee punya packaging memang superb. Setakat ni, saya tak pernah dapat lagi barang yang saya order tiba dalam keadaan yang tidak best. Semuanya tiba dengan keadaan yang memuaskan hati.
  • Walaupun begitu, Shaklee tetap beri jaminan, jika barang yang di hantar itu rosak. Kalau rosak, hubungi je Shaklee. Pastikan resit yang di kepilkan di dalam kotak tu, disertakan sekali. Nanti Shaklee akan ganti. Untuk proses penghantaran semula barang rosak, akan ditanggung 100 peratus oleh Shaklee.

 

3. Tak Perlu Simpan Stok Banyak-Banyak di Rumah

  • Bila pesanan dah boleh buat online, takkan nak simpan kat rumah banyak sangat stok kan? hehe.. Lagipun, nak buat pesanan secara online, tak sampai 10 minit pun. Masa yang ada pun tak terbuang. Siapa yang biasa buat dropship ni, mesti faham kan?

 

4. Customer boleh beli sendiri secara online

  • Yang ni lagi best. Semenjak Shaklee buat online, customer dah boleh beli sendiri, tanpa perlu menghubungi pengedar shaklee. Tapi, kalau dah beli tu, jangan lupa simpan no telefon pengedar tu yer.. Nanti senang untuk anda mendapatkan konsultasi tentang cara pengambilan vitamin dengan betul.
  • Nak tahu cara nak beli vitamin sendiri, boleh baca DI SINI, k.. πŸ™‚

 

5. Daftar Ahli Sendiri Secara Online

  • Ini adalah antara sistem online terbaru yang Shaklee perkenalkan istimewa untuk mereka yang nak mendaftar sebagai ahli shaklee. Biasanya dulu, kalau nak daftar ahli, kena hubungi pengedar shaklee dan tanya cara nak daftar ahli.
  • Tetapi, sekarang ni, Shaklee beri peluang kepada anda untuk mendaftar sebagai ahli dengan cara yang lebih mudah dan Pantas. Nak tahu bagaimana, boleh baca DI SINI. πŸ™‚

 

Best kan bisnes online Shaklee.. Walaupun hanya seorang surirumah, anda dah boleh buat dengan lebih mudah dan pantas. Tak de modal pun, boleh je nak berjaya dengan Shaklee Online Business.. πŸ™‚

Nak buat bisnes online shaklee jugak kan??? Daftar sebagai ahli dulu, k.. πŸ™‚


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534Β (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.ComΒ (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN:Β KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAHΒ DI SINI.Β 

ASK ME HOW ORΒ SIGN UP HERE. (then click join now)

Β 

β€œINGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT Β -->Β FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 139 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge