Kembali Berjaya Menyusu Bayi Kembar Membuatkan Ibu Muda Ini Merasa Terlalu Gembira

By | July 12, 2016

Assalamualaikum semua …

Salam Syawal buat semua. Cepatnya masa berlalu kan? Tak terasa dah bulan ramadhan dah berakhir.

Memandangkan bulan ni bulan syawal, dan pasti ramai yang eksited nak makan juadah yang di hidang semasa menziarah sanak saudara, tapi jangan lupa.. kurangkan minum air sejuk yer ibu-ibu.. Sebab ada sesetengah ibu, bila minum air sejuk, susu badan menjadi merundum. Minum air kopi pun ada yang turut memberi kesan. Setiap individu, memberi kesan yang berbeza. Asalkan ibu-ibu sendiri tahu minuman apa yang boleh memberi kesan, ia sudah memadai untuk mengawal. 🙂

Bagi yang masih menyusu dan mula merancang untuk ganti puasa, atau nak puasa 6 ke, jom cuba praktik apa yang di kongsikan oleh puan salwa dalam video pendek ni. Best tau. 🙂

Jom kita tonton video menarik hasil perkongsian dari seorang ibu muda yang membantu beliau kekal bertenaga berpuasa sehingga waktu berbuka, walaupun masih menyusukan bayi.  Yang paling menariknya, beliau dah amalkan rahsia ini hampir 7 tahun. Wow.. hebat kan?

Rahsia Menyusu Puasa Di Bulan Ramadhan from iReach HD on Vimeo.

Dah selesai menonton video menarik ni? Best kan perkongsian beliau ni. Saya sendiri pun teruja menontonnya. 🙂

Berbalik kepada topik yang saya ingin kongsikan bersama anda semua hari ini, mengenai perkongsian seorang ibu kepada bayi kembar. Kalau sebelum ni beliau susah hati sebab tak dapat nak menyusu kedua-dua bayinya dengan baik, tapi kini beliau dah menemui jalan penyelesaiannya.

Seronok tau, bila kita membaca kisah gembira seorang ibu yang bersungguh-sungguh nak menyusu sendiri bayi sendiri. Bukan mudah untuk seorang ibu memberi anaknya susu formula, melainkan kerana terpaksa. 

Jom baca kisah beliau yang menarik ni… 

—————————————————————————————————————-

Salam…

Seorang ibu yang nekad memberikan yang TERBAIK untuk anak kembarnya….SUSU IBU …

Twin Syaurah yang comel

 

Semoga ramai lagi ibu-ibu yang sedar akan kebaikan susu ibu.. tak salah kalau kita memilih juga yang TERBAIK untuk diri kita sendiri …

KESAN utama Shaklee Breastfeeding Set kepada ibu :

  • Badan rasa lebih bertenaga kecuali mereka yang kurang air maka badan akan menjadi semakin letih.
  • Perasaan yang gembira dan mood yang lebih stabil.
  • Badan tidak mudah rasa lesu dan letih.
  • Sentiasa rasa bersemangat.
  • Fikiran lebih positif.
  • Tidak mudah stress dan mudah menangani masalah dengan baik dan tenang.
  • Kita tidak akan mengalami kurang darah dan tekanan darah lebih stabil.
  • Membantu melancarkan sistem perkumuhan dengan lebih lancar terutama apabila consume cukup air dalam sehari. 
  • Badan mempunyai sistem imun yang tinggi dan mudah recover jika sakit.

3 Langkah ini perlu di lakukan jika anda mengambil Set Breastfeeding Shaklee

  1. Minum 3 liter air masak sehari : air merupakan indicator yang sangat penting bagi mereka yang mengambil natural supplement kerana air membantu untuk mengatasi masalah healing crisis, sebagai contoh ibu mengalami pening kepala jika kurang air dalam badan.
  2. Pam 3jam sekali : lagi kerap anda kosongkan breast lagi banyak susu boleh dihasilkan (supply by demand). Power pumping juga sangat membantu buat jika perlu.
  3. Niat IKHLAS, DOA dan TAWAKAL : mintaklah dengan Allah S.W.T kerana rezeki susu ibu itu datangnya dari Dia, Ikhlaskan hati untuk menyusukan anak bukan sebab ikut-ikutan atau ingin bersaing dengan kawan-kawan, dan seterusnya Tawakal..banyakkan berzikir sewaktu menyusukan dan mengepam. Sabar dengan usaha yang telah dilakukan jangan cepat mengalah bila hasil tidak seperti yang diharapkan.

Semoga info ini dapat dijadikan panduan untuk ibu-ibu yang menyusukan anak…

_________________________________________________________________

Bagaimana pula dengan anda? Saya percaya ramai ibu-ibu kat luar sana, memang akan mencuba yang terbaik mungkin untuk bayi mereka.. :- ).. Walaupun sering terbeban dengan kerjaya di tempat kerja, tapi yang sudah pasti, anak juga yang akan diutamakan.. Betul kan?

Bagi ibu-ibu yang masih mencari cara untuk menambahkan kuantiti susu yang merundum tu, apa lagi yang anda tunggu? Cubalah vitamin Shaklee sekarang, dan anda boleh lihat sendiri hasilnya selepas anda mengamalkannya.. 🙂

Jom tengok lagi testimoni ibu-ibu menyusu yang telah berjaya menyusu bayi mereka selepas mengamalkan set ibu menyusu Shaklee..

 

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 111 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge