Testimoni Set Kesuburan: Akhirnya Berjaya Hamil Selepas Mengamalkan Supplemen Untuk Kesuburan

By | July 11, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua ..

Kisah ini bermula sekitar 3 bulan yang lepas…sahabat ummi ni (maaf, ummi tak leh bagitau nama atas permintaannya..) mengadu dengan ummi…Keinginan untuk mengandung membuak-buak dalam dirinya…Pelbagai usaha telah di lakukannya…

Sebut je apa kaedah yang boleh menyebabkan hamil…Berurut sudah…pantang itulah…inilah…telan macam-macam ubat…dari yang pahit sampai ke kelat…semuanya sanggup di buat..Malahan, beribu duitnya habis membuat permanian beradas la…sperma di suntik semula ke dalam rahim dan macam-macam lagi…dan ada antara rawatan tu sangat-sangat menyakitkan…tapi, demi anak, beliau sanggup…

Test dari doktor pakar mengatakan sahabat ummi ni tak ada sebarang masalah…si suami juga normal…malahan sperma yang di hasilkan juga sihat…so, apa masalahnya???

ibu hamil

So, dalam keadaan ini, ummi katakan ada sesuatu yang mungkin Allah telah rancang dan pastinya ianya adalah yang terbaik…sahabat ummi ni sangat-sangat stress dan tertekan…hampir lupa…umurnya dah mencecah 30 an…dan telah berkahwin hampir 7 tahun lamanya…

Memang orang lain hanya mampu melihat…tetapi berat penanggungan hanya sahabat ummi dan suaminya yang rasa…kebetulan, beliau terperasan facebook ummi ada gambar-gambar vitamin shaklee yang ummi amalkan selama ini…lantas sahabat ini bertanya jika ada yang sesuai untuk hamil…

Semasa itu, sejujurnya ummi merasa serba salah kerana ummi dapat rasakan betapa besar pengharapan yang di letakkan oleh sahabat ummi ini…Tetapi, oleh kerana beliau bersungguh-sungguh ingin mencuba, ummi pasrah…Tetapi berkali-kali ummi pesan pada sahabat ummi:- :

“Tolong makan suami dan isteri secara konsisten, yakin dengan usaha dan banyakkan memohon kepada Yang Maha Esa (kerana semua kejadian hanya akan terjadi dengan kehendakNya) dan banyakkan berpuasa serta bersedekah kerana Allah Taala…:Dan sekiranya Allah masih juga tidak makbulkan, redhalah atas kehendakNya..kerana Dia Maha Mengetahui setiap sesuatu yang berlaku”…

Selang sebulan, ummi masih belum menerima sebarang reaksi positif dari sahabat ummi ini…tetapi sahabat ummi ni tetap juga meneruskan pengamalan vitamin-vitamin ini…apa yang ummi perasan ada perubahan pada sahabat ummi ini…nada suaranya lebih positif, yakin dan ceria…

malahan beliau turut memberitahu ummi bahawa badannya terasa lebih ringan, cergas dan bertenaga…dan katanya perhubungan suami isterinya lebih mantap dan suaminya turut memuji kulitnya yang nampak lebih bersih dari sebelumnya!!!”

Tersenyum kejap ummi kerana ummi tahu berikutan pengamalan secara konsisten itu, kesannya secara perlahan-lahan mula nampak..

Berita Gembira Selepas Mengamalkan Secara Konsisten Selama 3 Bulan

Dan dengan kuasa Allah, hari ini, setelah lebih 3 bulan mengamalkan vitamin-vitamin tersebut…berita gembira ini ummi perolehi….terasa terngiang-ngiang di telinga ummi jeritan gembira sahabat ummi yang akhirnya berjaya hamil setelah lebih 7 tahun menunggu…Syukur Ya Allah kerana mengurniakan kegembiraan ini buat sahabat ku…

Apa vitamin yang di makan oleh sahabat ummi ni???Tadaaa…

1) Zinc Complex

– Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan…

2) Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin Shaklee)

– untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata-rata pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan. Dan uniknya multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

3) B Complex

– paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin B shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

4) Vitamin E

– membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi selenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan selenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.

** Bagi wanita yang mengalami masalah kitaran haid tidak teratur, boleh mengambil GLA complex sebagai tambahan.


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge