10 Tips Tangani Stress Dalam Masa 1 Minit

Assalamualaikum,

Siapa yang tidak pernah stress kat dunia ni? hehee..

Tahu tak anda, stress ni bukan sahaja orang dewasa je tau, tapi baby pun pandai stress. Tetapi, bagaimana masing-masing menangani masalah stress ni, adalah berbeza. 🙂

Bagi yang sedang stress tu, saya ingin mengesyorkan kepada anda 10B untuk membantu menangani stress. Dengan 10 B ini, anda bukan sahaja dapat menghilangkan stress, bahkan ia juga dapat membantu anda dari melakukan benda-benda yang merbahaya akibat melayan rasa stress, seperti menumbuk dinding, memandu kereta dengan laju atau mengambil alkohol. Percayalah, melakukan benda-benda yang negatif ini, tidak dapat membantu menghilangkan rasa stress tersebut.

Nak hilangkan stress cara lebih sihat, jom cuba tips 10B ini. 🙂 Pasti hilang stress anda. 🙂

10 B Tangani Stress

  • Bertenang – jika anda rasa stress, anda perlu menenangkan diri terlebih dahulu. Fikiran yang serabut boleh membuatkan anda semakin rasa tertekan.
  • Bernafas secara dalam – di katakan, menarik nafas, dapat membantu mengurangkan tekanan dalam diri
  • Berkata ‘ relaxlah’ – bercakap perkataan positif, dapat membantu agar hati lebih tenang.
  • Beribadat – bagi orang islam, sudah pasti anda biasa mendengar, jika seseorang itu marah, hendaklah dia mengambil air sembahyang.
  • Berkongsi perasaan / masalah dengan seseorang – bila sedang dalam keadaan stress, berkongsi rasa di dalam hati dapat membantu mengurangkan rasa tekanan.
  • Berurut – ia tidak semestinya anda memerlukan tukang urut yang hebat untuk membantu menenangkan anda. Anda sendiri juga boleh melakukannya. Dengan berbaring, anda boleh mula mengurut kepala diri sendiri sambil memejamkan mata. Percayalah, anda pasti lebih tenang, selepas urat kepala yang tegang kembali kendur. Tapi, kalau ada duit, apa salahnya berbelanja di Spa. 🙂
  • Berehat dan mendengar musik – jangan biarkan rasa stress mengganggu anda. Carilah lagu yang anda gemar dan dengarlah. Kalau nak ikut nyanyi sekali, apa salahnya. Betul tak?
  • Beriadah – ada orang yang melepaskan tekanan, dengan membaling bola ke dalam jaring atau dengan bermain tennis, walaupun pihak lawan untuk main tennis tu cuma sebuah dinding kosong. Yang pasti, ia mampu menghilangkan rasa stress dalam diri
  • Bersenam – ada yang gemar untuk bersenam di taman-taman, dapat mengurangkan rasa stress
  • Berfikiran positif – sentiasa tanam dalam diri dengan memandang sesuatu itu sebagai benda positif,

Nak cuba vitamin Shaklee?

Untuk membantu menghilangkan stress, saya cadangkan anda untuk mengambil Set Stress Shaklee. Memang sesuai sangat untuk orang yang mudah stress, tau.. 🙂


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 502 times, 1 visits today)

Fatimah

Seorang ibu kepada tiga orang anak perempuan yang comel. sanggup berhenti kerja sebagai Pengurus dalam sebuah jabatan, di Syarikat Besar, demi menjaga sendiri anak-anak. Menjadikan Bisnes Online Shaklee sebagai bisnes sendiri yang boleh di buat di rumah, bagi membantu lebih ramai orang untuk mengamalkan cara hidup sihat dengan memilih produk semulajadi sebagai makanan tambahan utama. Kini merupakan Founder untuk Group A2M Family, bagi mencapai tujuan untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia yang ingin menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan utama atau sampingan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: