Nak Kurus Dengan Cepat Dan Sihat? Dapatkan Vitamin Yang Betul Sekarang.

By | May 24, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Menjadi kurus serta langsing dan ramping adalah idaman semua. Tidak kira, lelaki atau wanita, remaja atau golongan artis sekalipun. Kerana kita tahu, tubuh yang langsing dan ramping nampak menawan serta menggoda.

Namun, dengan bertambahnya permintaan untuk kurus, bertebaranlah pelbagai jenis produk yang memberikan jaminan bahawa sesiapa yang mengambilnya akan kurus dalam masa sekejap. Bahkan ada yang memberi janji bahawa badan akan kurus dalam masa 7 hari. Wah.. macam-macam kan?

 

Pada pendapat sayalah kan, kalau nak gemuk tu pun kadang-kadang mengambil masa, takkan nak kurus pula boleh dapat dengan jalan yang singkat. Sebab tu lah, tidak hairan kalau ada yang kurus semasa mengambil produk tersebut, tetapi bila stop, badan naik semula secara mendadak..seramnya.. hehe

Pilihan saya untuk menguruskan badan adalah vitamin Shaklee, kerana ia memang terjamin akan keberkesanannya. Bahkan, Shaklee menggunakan hampir 250 juta setiap tahun, semata-mata untuk membuat ujian dan kajian ke atas produk mereka. Ini adalah bertujuan untuk memastikan bahawa produk yang mereka tawarkan memang berkesan seperti yang dah di janjikan. Bukan sekadar janji manis je. hehe..

Bagi yang bercadang untuk mengurangkan berat badan, supplemen yang terbaik anda boleh ambil dari shaklee adalah ESP, Omega, Herb-Lax, Alfalfa, Lecithin & Protein (Cinch Shake Mix).

1. Kenapa Cinch Shake?

  • Cinch Shake adalah serbuk protein yang diperkaya dengan leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.
  • Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan, pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda.
  • Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak.
  • Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%
  • Antara sumber protein adalah seperti, kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu (susu, keju, yogurt), kekacang, avokado, ayam
  • Cinch Shake : Ia membakar kalori, di samping memberi rasa kenyang, dan dalam masa yang sama, ia memelihara otot tubuh. Ia bertindak sebagai makanan gantian. Boleh dibancuh bersama fibre..(Cinch memelihara otot, jadi, ia hanya membakar lemak, bukannya memusnahkan otot-otot kita..Jadi, jika anda sudah kurus nanti, tiadalah kelihatan kulit-kulit dan otot-otot yang menggeleber..sebab otot anda terpelihara).

2. Kenapa Lecithin?

  • Lecithin berfungsi untuk melarutkan lemak dan kolesterol dalam makanan, jadi, badan kita tidak akan menyerap benda-benda tersebut
  • Membantu menurunkan kolesterol dalam darah
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)
  • Membantu mengawal paras triglycerides
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluh-pembuluh darah
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol
  • Sepanjang mengamalkan protein diet ini, akan ada stagnant period…pada masa ini, tubuh badan akan shape-up, jadi, jangan berhentikan diet walaupun timbangan anda tidak menunjukkan sebarang perubahan.
  • Adalah penting bagi anda untuk memastikan bahawa berat sekadar turun 0.5-1kg sahaja dalam tempoh seminggu, sebab berat badan yang drastik turun tak elok untuk badan.. Silap-silap otot anda yang hilang..

Supplemen cadangan yang anda boleh ambil, antaranya :

  1. Herb-Lax + Cinch + Lecithin
  2. Untuk ibu menyusu = ESP + Supplemen untuk ibu menyusu + Lecithin (Boleh add on dengan Herb-Lax bagi mendapatkan hasil yang optimum).

Herb-Lax berfungsi sebagai detox. Bila usus anda bersih, penyerapan nutrien pun akan menjadi lebih mudah dan optimum..Tahukah anda? Kunci asas untuk kurus adalah detox terlebih dahulu… 😉

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus anda bersih, barulah badan anda akan dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.

 

Testimoni Mereka Yang Dah Berjaya

 

 

 

 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 152 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge