Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua ..

skin-with-raised-rash-marks

Apakah Chicken Pox

Chicken pox juga dikenali dengan nama lain, iaitu cacar air. Ia disebabkan oleh virus Varicella (kumpulan virus herpes) dan amat muda berjangkit. Ia berlaku pada semua peringkat umur, biasanya pada kanak.

Penghidap chicken pox boleh menyebarkan virus sehingga 48 jam sebelum ruam timbul dan boleh terus menjangkitkan orang lain sehingga cacar air menjadi kering dan berkeruping.

Tanda dan Gejala

Penghidap chicken pox akan mengalami demam dengan bintik-bintik merah pada kulit. Kawasan bintik-bintik merah melibatkan muka, kepala, dada, belakang dan akhirnya seluruh tubuh. Ruam chicken pox akan timbul kurang dari 2 minggu selepas jangkitan berlaku.


Bintik-bintik merah yang baru akan mula timbul dalam beberapa hari dan bilangan boleh mencecah ratusan biji dan kemudian membentuk gelembung berisi air. Bila gelembung berisi air pecah ia menjadi kering dan berkeruping. Rasa gatal sederhana atau teruk menyebabkan pesakit akan menggaru dan akhirnya menyebabkan parut.


Gejala lain ialah sakit perut, tiada selera makan, sakit kepala, rasa tidak selesa, letih dan terganggu. Penghidap juga ada batuk ringan, hidung berair dua hari sebelum bintik-bintik merah timbul.

 

Samalah macam pengalaman wanita dalam video ni. Pertama kali kena chicken pox bila dah dewasa, perkara yang paling mengerikan adalah bagaimana nak hilangkan parut hodoh yang banyak sangat tu. 

 

Saya tak nak cerita panjang, baik anda tonton sendiri. 🙂

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Cuba anda tengok gambar kat bawah ni. Punyalah banyak parut kat muka beliau. Tapi, itu dulu. Masa beliau kena chicken pox. Tetapi, sekarang, muka dia dah gebu dan licin semula. Semua parut pun dah hilang. 

Berminat untuk membuat pesanan untuk menghilangkan parut chicken pox? Boleh beli sendiri guna kad kredit atau kad debit, dengan hanya klik link e-sell di bawah. Kalau nak beli dari saya pun boleh. 🙂


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com | Amalan Sihat (FB Page)

Amalan.Sihat (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 75 . BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 1,495 times, 1 visits today)
Cara Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: