Tingkatkan Kesuburan Dengan Vitamin Shaklee

Kehamilan adalah satu berita gembira yang dinantikan oleh setiap pasangan yang telah berkahwin. Hakikatnya, itulah antara matlamat perkahwinan di dalam islam sendiri, selain daripada keperluan hakiki bahawa lelaki dan wanita saling melengkapi antara satu sama lain.

 

 

Namun demikian, tidak semua pasangan bernasib baik, mudah untuk mendapatkan zuriat. Justeru, pelbagai petua dicuba, semua pantang-larang dipatuhi. Terdapat pelbagai petua dan tips yang boleh kita cuba untuk meningkatkan kesuburan, sekaligus meningkatkan peluang untuk hamil.

Namun, entry kali ini saya akan berkongsi idea dengan anda semua tips untuk meningkatkan kesuburan bersama vitamin Shaklee. Apapun, niatkan di dalam hati, semua ini adalah sebahagian daripada usaha kita inshaALLAH.

 

Vitamin-vitamin Shaklee yang disyorkan untuk meningkatkan kesuburan suami dan isteri

 

GLA Complex

gla complex

Saya syorkan pengambilan GLA Complex kepada kaum wanita untuk membantu meningkatkan tahap kesuburan mereka. Secara amnya, terdapat beberapa fungsi berkaitan kesuburan yang boleh dibantu oleh GLA Complex ini

  1. Mengatur kitaran haid seseorang wanita supaya lebih cantik lantas memudahkan perkiraan waktu subur dibuat
  2. Menambah kualiti kepada cecair mukus serviks wanita supaya lebih subur. Fungsi GLA ialah membantu seseorang wanita menghasilkan cecair mukus serviks yang berkualiti (subur). Cecair mukus serviks ini sifatnya seperti putih telur, pekat dan banyak. Awas jika ia tidak bersifat sedemikian.
  3. Cecair mukus serviks inilah yang membantu pergerakan sperma melalui tiub fallopian terus ke uterus untuk proses persenyawaan dengan ovum. Selain daripada itu, cecair mukus ini juga membantu sperma untuk hidup selama 5 hari di dalam tiub fallopian, justeru meningkatkan peluang kehamilan walaupun belum ‘kena’ waktu subur ketika ‘bersama’

 

Zinc Complex

zinc complex

Disarankan pengambilan Zinc Complex ini untuk suami, terutamanya bagi tujuan kesuburan. Zinc Complex pula membantu menambah kualiti sperma suami dari segi bilangan sperma, motiliti dan ciri-ciri fizikal sperma.

Kajian menunjukkan bahawa antara ciri-ciri sperma yang bagus ialah mempunyai kandungan zinc yang tinggi. Ini kerana, zinc sendiri merupakan bahan utama yang diperlukan untuk menghasilkan bahagian luar dan ekor sperma yang kuat. Hanya sperma yang kuat dan berkualiti sahaja mampu menembusi segala rintangan untuk tiba kepada ovum. 

Selain itu, zinc berperanan membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi kepada kaum lelaki, serta memainkan peranan dalam proses pembentukan genetik pada DNA, di samping fungsi asas zinc untuk meningkatkan sistem imun (melawan bakteria) di dalam tubuh.

Vita-E Complex

kepentingan vita-e complex 

Pengambilan Vitamin E disyorkan untuk kedua-dua pihak suami dan isteri. Umum mengetahui yang vitamin E merupakan anti-oksidan.

Anti-oksidan berfungsi untuk memelihara sel-sel tubuh daripada dirosakkan oleh radikal bebas yang mudah berkeliaran di dalam tubuh manusia. Perlu diingat, radikal bebas boleh merosakkan kualiti sperma dan ovum.

Vitamin E Shaklee yang kaya dengan Selenium pula membantu meningkatkan kualiti dan ‘sperm count’ serta mengurangkan risiko kecacatan pada janin. Vitamin E pada kaum wanita penting untuk kesihatan rahim.

Selain daripada itu, Vitamin E yang terkenal dengan jolokan nama ‘vitamin cinta’ atau ‘vitamin seks‘ ini sangat membantu memperbaiki tahap libido (keinginan seks) seseorang.

So, itulah dia 3 vitamin asas daripada Shaklee yang disyorkan bagi tujuan meningkatkan kesuburan sekaligus membantu meningkatkan peluang untuk hamil.

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 80 times, 1 visits today)

Fatimah

Seorang ibu kepada tiga orang anak perempuan yang comel. sanggup berhenti kerja sebagai Pengurus dalam sebuah jabatan, di Syarikat Besar, demi menjaga sendiri anak-anak. Menjadikan Bisnes Online Shaklee sebagai bisnes sendiri yang boleh di buat di rumah, bagi membantu lebih ramai orang untuk mengamalkan cara hidup sihat dengan memilih produk semulajadi sebagai makanan tambahan utama. Kini merupakan Founder untuk Group A2M Family, bagi mencapai tujuan untuk membantu lebih ramai rakyat Malaysia yang ingin menjadikan bisnes Shaklee sebagai sumber pendapatan utama atau sampingan.

You may also like...

1 Response

  1. INTAN says:

    terima kasih untuk sharing yang menarik ni
    INTAN recently posted…Vitamin Agar Cepat HamilMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Click To Folllow My Blog

Get the latest posts delivered to your mailbox: