7 Tips Untuk Kembalikan Keanjalan Payudara Yang Kendur

By | April 7, 2016

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua..

Setiap wanita sangat mementingkan kecantikan dalaman dan luaran..betul tak?hehe… malahan, kecantikan payudara juga dititikberatkan, walaupun suami jarang memberi komen..tapi kena ingat, kalau isteri cantik menawan, macam anak dara, biarpun anda sudah ada anak 10 orang, sudah pasti suami semakin sayang..kalau boleh, nak sentiasa berada dekat dengan anda..hehe..

Namun, sebagai wanita yang pernah menyusukan bayi, tidak hairanlah jika anda mengalami payudara kendur.. Bukanlah kekenduran itu satu penyakit, tapi kalau kembali anjal, kan lebih cantik.. betulkan?

Jadi, dengan kesempatan ini, saya ingin berkongsi anda, bagaimana untuk mengembalikan keanjalan payudara..

Sebenarnya ramai yang sudah bertanya kepada saya, ada tak supplemen shaklee yang boleh membantu untuk mengembalikan keanjalan kulit? Jadi, saya beritahu, biasanya payudara lembik atau tidak anjal adalah disebabkan oleh cara pemakanan kita disamping dipengaruhi oleh cara hidup kita. 

Tubuh badan kita perlukan protein untuk kekal elastik atau kenyal, selain itu, senaman memainkan peranan penting bagi mendapatkan tubuh yang menawan.. Jadi, sangat penting untuk kita memastikan di dalam diet seharian, mengandungi sumber protein.

Untuk membantu mengembalikan keanjalan payudara, saya cadangkan beliau untuk amalkan soya protein, yang telah saya amalkan selama 11 tahun.. Alhamdulillah.. Selepas seminggu, saya menerima sms yang sangat memberangsangkan..

“… Beb, suami aku kata breast aku anjal lepas seminggu minum ESP ko… best2..aku suka sangat!! “

Rasanya, sudah banyak entry sebelum ini, yang saya kongsikan mengenaikan kebaikan ESP ni.. Ramai yang dah mencuba, dapat merasa perbezaannya.

7 Tips Penjagaan Payudara Agar Kembali Anjal Dan Kencang

 

Tips #1: Makan sedikit lemak haiwan. Makan ikan yang berminyak dan tukar kepada minyak zaitun extra virgin bukan lagi minyak goreng standard.

Tips #2: Top up diet anda dengan suplemen antioksidan, termasuk vitamin C, E, beta-karoten, mineral selenium. Juga makan banyak buah-buahan segar yang kaya antioksidan dan sayur-sayuran, khususnya bawang merah, bawang putih, lobak merah,tomato, brokoli, kubis dan kubis bunga.

Tips #3: Makan lebih banyak serat, terutama gandum, rye, millet, beras merah dan kacang-kacangan. Serat membantu untuk menggerakkan makanan melalui usus dan boleh mengurangkan penyerapan semula estrogen.

Tips #4: Hadkan alkohol – boleh menyebabkan peningkatan kadar estrogen.

Tips #5: Menghadkan pengambilan pada kopi, cola, coklat dan teh pekat.

Tips #6: Tingkatkan pengambilan protein anda. Protein diperlukan untuk membina dan menjaga nada otot dan pejal. Protein juga menyediakan Kolagen sangat diperlukan. Di syorkan tiga hingga empat kali sehari pengambilan makanan yang mengandungi protein.

Hal lain yang penting untuk mengelakkan ‘melorot’ atau payudara ‘kendur’ memakai bra menyokong yang elok, terutama semasa kehamilan dan sukan.

Tips #7: Cubalah untuk mengurut payudara setiap hari, sehingga mendapat hasil yang di inginkan. 🙂

 

Cara Mengurut Untuk Menegangkan Payudara

  • Duduk di atas kerusi dan tegakkan badan seperti mendada..
  • Tarik nafas dalam-dalam dan tahan selama 8-10 saat.. Kemudian lepaskan perlahan-lahan.. lakukan 7 kali sebagai panas badan..
  • Ramas kedua-dua payudara perlahan-lahan selama 5 minit..
  • Ramas dan tolak kedua-dua payudara ke dalam. Lakukan selama 5 minit..
  • Letakkan kedua-dua tangan dibawah payudara.. Tarik nafas dan tolak payudara ke atas.. Tahan payudara dari jatuh apabila lepaskan nafas.. Lakukan selama 5 minit..
  • Angkat tangan kanan tegak keatas.. Tangan kiri meramas payudara belah kanan dan tolak ke atas dan ke dalam.. Lakukan selama 5 minit..

.:. Ulangi langkah 6 pada payudara sebelah kiri..

Sebelum saya terlupa, saya nasihatkan kepada anda, sebelum anda membeli apa-apa produk protein, pastikan pengedar tersebut  juga turut mengamalkan pengambilan protein serta tahu keadaan kesihatan anda. Konsultasi yang berterusan adalah penting.

TESTIMONI


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 12,399 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge