Nak Jana Pendapatan Online Untuk Bayar Sewa Rumah?

By | March 22, 2016

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua .. 🙂

Masih lagi mencari-cari peluang untuk membina bisnes sendiri tanpa perlu mengeluarkan produk sendiri tak?

Teringin sangat nak tambah pendapatan, sebab banyak sangat duit yang perlu digunakan untuk menanggung pembiayaan di rumah. Nak tanggung anak-anak yang ke sekolah lagi. Rumah sewa lagi. Kereta dan makan minum lagi.. Banyak kan.. 🙂

Shaklee menyasarkan perolehan meningkat 50%. Bahkan Shaklee juga turut melancarkan kempen kesedaran produk kepada pengguna. Peluang perniagaan turut di buka kepada orang ramai.

 

Sebelum saya kongsikan pengalaman saya sendiri, bagaimana saya mula kenal dengan Shaklee, meh kita layan dulu video best ni.. 🙂

 

 

 

Bercerita semula pengalaman saya sendiri sebelum kenal dengan Shaklee, dan sebelum itu pernah terjebak pula dengan MLM yang guna sistem piramid, rasa kesal juga, sebab tak kenal Shaklee semasa masih belajar di universiti dulu.

 

Alhamdulillah, saya lama dah join business online Shaklee, yang merupakan satu-satunya MLM yang paling lama dan paling bertahan saya pernah join. Saya mula kenal Shaklee pada tahun 2012.

 

Masa tu saya kenal sebab saya nak cari produk yang boleh memberikan saya tenaga, sebab saya tengah pregnant anak kedua. Badan cepat sangat penat. Lepas tu, asyik nak tidur je dalam pejabat. Bacaan HB pulak, tak berapa nak menarik. Huhu.

 

Saya cuba ambil inisiatif, cari dalam facebook, mana tahu jumpa produk yang saya akan berkenan. Produk Shaklee yang pertama saya ambil adalah Energizing Soy Protein (ESP). Best sangat tau. Bila saya dah mula minum ESP ni, badan sangat bertenaga.

 

Sebagai seorang pengurus, yang menjaga sebuah jabatan, saya memang mudah letih. Ke sana sini, ada je meeting nak kena hadir. Dalam seminggu, sudah pasti hampir setiap hari saya tiada di pejabat sebab nak hadir mesyuarat.

Bila dah pregnant tu, penat dia macam berganda-ganda pulak rasanya. Tapi selepas ambil ESP, bersama-sama set ibu hamil shaklee, alhamdulillah badan tak terasa penat. Cergas lagi ada. Hahaha.

Cerita pengalaman sebelum kenal Shakle ni, sebelum ni pernah juga join MLM yang guna sistem piramid, cuma untuk 3-4 bulan. Sebab hasilnya zero. Tiap bulan kena cari org.. Huhu.. Penat.

Bunyi macam mudah, tapi bila nak convince org utk join, kena pulak nak bayar monthly untuk keahlian, huish.. Tak sanggup. Ambil phone terus call HQ MLM tersebut, cakap nak quit jadi member. Syg wei, bulan-bulan kena byr keahlian, tapi bonus zero. Apa nama MLM tu? Banyak yang saya join, tapi semua hasilnya zero. Langsung tak pernah pegang pun bonus. Hahaha.

Selepas lama menyepi dari MLM piramid, alhamdulillah terjumpa Shaklee yang pada mulanya saya langsung tak tahu pun yang ia adalah MLM. Hahaha….

Sebab semasa saya mendaftar tu, yang saya diperkenalkan bahawa Shaklee ni adalah business online jual produk kesihatan. Tak perlu nak risau pun, pasal keahlian, sebab keahlian adalah untuk seumur hidup.

Tak perlu nak aktif pun. Tetapi upline tetap juga terangkan bagaimana bonus shaklee ni di kumpul, berdasarkan jualan pada bulan tersebut. Pada mulanya, saya buat bisnes ni tak serius mana pun.

Saja suka-suka, sebab saya masih ada komitmen dengan kerja hakiki saya. Cukup point, dapatlah bonus walaupun sedikit je point, cuma 150 uv je, tapi dapat bonus sebanyak RM2+.++ jugaklah. Sikit tapi berbaloi. Itu adalah bonus MLM saya yang pertama. Tak perlu ada downline pun.. Best sangat… 🙂

Lepas tu, bila tengok dalam group ahli Shaklee kat FB, sebab kami ada group secret eksklusif untuk ahli, tiba-tiba ada orang yang share, ada orang naik pangkat tetapi upline dia masih rank bawah.

Downline dah naik atas dah. Best nyer. Maksudnya, kalau anda daftar tahun 2015, dan mendaftar di bawah kawan anda yang dah pun menjadi ahli pada tahun 2012. Tetapi, anda memang komited nak berjaya, manakala kawan anda pula cuma goyang kaki, anda ada peluang naik rank MASTER, walaupun kawan anda masih kekal pengedar biasa. Seronok kan?

Tak percaya? Join dulu, baru tahu. Sebab sistem Shaklee berasaskan produk ni, membuatkan orang yang belum ada downline pun, masih mampu dapat bonus 4 angka. Kalau yang pakai sistem piramid, selagi anda tak ada orang bawah, jangan mimpi nak merasa bonus. Betul. Saya dah rasa, sebab tu saya tahu.

Rugi sebab kenal Shaklee lewat. Kalau kenal masa belajar dulu kan best. Sebab ada sorang Master, umur baru 26 tahun. Bonus dah ratus ribu.. Kan best tu. Nak dapat banyak macam ni, kenalah layan bisnes Shaklee macam bisnes sendiri. Bukan macam buat kerja kat kedai.

Sebab tu saya suka buat #bisnesonlineShaklee. Bisnes jalan, hubungan dengan Allah pun turut di jaga. Alhamdulillah.

Nak join Shaklee juga ke? Hubungi saya atau boleh daftar online DI SINI. 🙂


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 130 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge