Atasi Masalah Jerawat Batu Dengan Bawang Putih

By | March 3, 2016

Masih mencari-cari formula yang sesuai untuk mengatasi masalah jerawat teruk tak? Tidak semua orang bertuah sebab memiliki kulit wajah yang cantik dan bersih dari masalah jerawat.

Tapi, tidak semua juga yang mengalami masalah jerawat kronik seperti di dalam gambar di bawah ni. Dengan keadaan jerawat yang bernanah, lepas tu besar, banyak pulak tu. Bukan itu sahaja, bila jerawat tu kecut, kesan parut akibat jerawat tu macam bentuk kawah di permukaan bulan.. HODOH!. Nak tutup guna bedak tebal pun tak kan berkesan. huhu..

 

Nak kulit bebas jerawat? Boleh! Asalkan tahu cara penyelesaiannya. Dan Shaklee ada jalan penyelesaiannya. Alhamdulillah..ramai yang tampil dengan kulit lebih cantik, licin dan yang pastinya bebas dari kesan parut jerawat. Dan bonus tambahan lain, kulit mereka juga menjadi lebih cerah. Tak ke seronok tu? hehee

Tapi apa-apa pun, kena tahu dulu kenapa agaknya jerawat terjadi supaya kita boleh atasi dan rawat dengan lebih berkesan. Jerawat terjadi bukan sahaja disebabkan oleh masalah pengeluaran sebum yang berlebihan, tetapi juga boleh dipengaruhi oleh keadaan hormon yang tidak stabil, kekurangan zinc dalam badan, faktor keturunan juga boleh jadi dan yang tak boleh dilupa adalah bila kulit terlalu terdedah kepada persekitaran yang kotor. Keadaan ini boleh menyebabkan pembiakan bakteria di permukaan kulit dan kemudianya boleh menimbulkan jerawat.

Jadi nak hilangkan jerawat macam mana dengan Set Jerawat Shaklee ni?

Di sini saya akan khususkan cadangan untuk Jerawat Kronik iaitu Vitamin C Sustained Release, ESP, Garlic dan Zinc Complex. Fokus utama adalah untuk menghilangkan jerawat. Bila jerawat dah hilang, boleh fokuskan untuk menghilangkan parut dengan lebih berkesan pulak. Step by step ya, apa yang penting jerawat HILANG! Mari kita tengok apa kelebihan vitamin untuk jerawat ni

 

set kecantikan kulit jerawat batu

 

 

[Vitamin C Sustained Release] 

Vitamin C membantu mengatasi kulit jerawat dengan 2 cara iaitu bertindak sebagai antioksidan dan menghasilkan kolagen. Sebagai antioksida, Vitamin C akan menghalang sebarang radikal bebas dan kekotoran dari merosakkan kulit. Disebabkan kulit terdedah kepada pencemaran, toksin dan juga bertindak sebagai pintu keluar bagi toksin, maka ianya perlulah dilindungi secara konsisten.
Radikal bebas yang meningkat di kawasan kulit akan meningkatkan pengeluaran sebum dan akhirnya jerawat terjadi. Haaa jadi adalah penting untuk mengawal the root cause of acne ni, itulah cara merawat yang betul!.

 

[ESP- Energizing Soy Protein] 

ESP adalah sumber protein, diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit. ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari. ESP diperlukan untuk merawat kulit yg rosak akibat dari jerawat

 

[Zinc Complex] 

Bagaimana zinc boleh merawat jerawat?

Ada sebab bagaimana zinc membantu untuk kulit berjerawat terutamanya lelaki.

Kajian menunjukkan orang yang kulitnya berjerawat mempunyai tahap zinc yang lebih rendah berbanding yg tidak mempunyai jerawat. Zinc boleh mengurangkan jerawat sebanyak 50%.

Zinc boleh mengurangkan jumlah minyak semula jadi atau sebum, yang dihasilkan dalam kulit. Ia juga boleh membantu menyembuhkan kulit yang rosak sekitar jerawat yang tidak berkembang. Beberapa penyelidikan telah menunjukkan bahawa timbulnya jerawat sebahagiannya adalah disebabkan daripada kekurangan zinc dalam diet harian.

 

[Garlic Complex] 

Banyak kelebihan bawang putih. Tapi agak mustahil nak telan bawang putih yang mentah semata-mata untuk merawat jerawat.

Jadi garlic complex adalah pilihan terbaik. Bawang putih cenderung untuk bertindak lebih baik pada bakteria jerawat dan mereka yang mempunyai kulit berminyak di mana pengeluaran minyak adalah berlebihan pada kulit yg membawa kepada jerawat.

Garlic adalah sumber antioksidan yang cepat dan powerful. Kesan ini boleh menghalang radikal bebas yang merosakkan sel kulit. Bawang putih juga bertindak sebagai pencair darah kerana kandungan salisilat. Ini membolehkan aliran darah yang betul dan meningkatkan kesihatan peredaran darah.

PENTING!!! 
Produk di atas HANYA memberi kesan yang optimum apabila dimakan dengan cara yang betul. Sebagai pengedar Shaklee yg bertauliah, saya bertanggungjawab untuk memastikan anda mendapat kesan yang maximum. Siapa yang bakal mendapat consultation PERCUMA berkenaan produk yang di ambil? Tentulah HANYA pelanggan saya. Saya tidak bertanggungjawab untuk consult pelanggan orang lain.

Jika mahu kulit bebas jerawat
Jika mahu tingkatkan keyakinan dengan perubahan kulit yg lebih licin dan sihat
Hubungi saya untuk atasi masalah jerawat anda hari ini dengan Set Jerawat shaklee

Fast action fast result 

Terhegeh-hegeh action terhegeh-hegeh juga la resultnya 

 


BERMINAT DENGAN PRODUK SHAKLEE? Untuk mengetahui harga produk shaklee, BOLEH KLIK DI SINI
PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA (SHAKLEE ID 887938)

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 324 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge