Masalah Buah Pinggang Kembali Pulih, Tanpa Perlu Lagi Dialisis

By | February 20, 2016

Assalamualaikum,

Sakit buah pinggang ni adalah antara penyakit yang jarang kita ambil peduli, melainkan kalau doktor sahkan kita sendiri yang sakit. Betul tak? Sebab umumnya kita, bila dah sakit baru nak kalut cari penawar. Padahal, sejak sekolah dulu, selalu dengar motto “Mencegah lebih baik daripada merawat”. hehe.. Tapi, lebih suka merawat dari mencegah.. Betul tak? hehee..

Bercerita mengenai sakit buah pinggang, ramai yang tahu bahawa ia biasanya dikaitkan dengan rawatan dialisis. Rawatan dialisis ni adalah rawatan yang mengeluarkan darah, sama ada 2-3 kali seminggu, atau beberapa kali sebulan, bergantung kepada keadaan sakit seseorang.

Tahu kah anda?

Pesakit perlu mendapatkan rawatan hemodialisis sekurang-kurangnya tiga kali seminggu atau kira-kira 13 kali sebulan. Di hospital-hospital swasta, pesakit memerlukan sehingga RM3,250 sebulan bagi menampung kos bayaran RM250 untuk setiap sesi rawatan hemodialisis. (Sumber: Utusan Malaysia)

Kerana mahalnya kos rawatan dialisis, ada juga pesakit yang sanggup tidak di rawat, kerana mengalami masalah kewangan. Bayangkan semua gaji anda dalam sebulan terpaksa dihabiskan di mesin dialisis, padahal masih ada lagi urusan lain juga yang memerlukan perbelanjaan. Sanggup ke nak merawat dari mencegah? tepuk dada tanya diri sendiri. 🙂

Cuba anda tengok makcik ni. Proses dialisis ni memang menyakitkan. Sanggup ke anda sebagai anak, membiarkan ibu anda sakit seperti ini, hanya kerana anda sayangkan duit?

 

Bercerita mengenai sakit buah pinggang dan vivix, fatim nak berkongsi dengan anda, testimoni dari luar negara yang telah mencuba Vivix bagi tujuan merawat sakit buah pinggang beliau.

 

vivix

 

1. Kisah Penyembuhan Vivix –  Buah Pinggang Sembuh & Transplant Dibatalkan

 

Karen Sandifer, bekas penyelia Home Health Care, berkongsi kisah ini mengenai Brandy (sahabatnya) dan Vivix. Brandy dah bersedia untuk berikan satu buah pinggang dia kepada suami kerana suaminya mengalami kegagalan buah pinggang tahap 4 dengan buah pinggang polisistik.

“Tony mula mengambil Vivix sejak Febuari 2009 dan cuba teka? Kami pergi berjumpa pakar buah pinggang untuk membuat ujian supaya saya boleh memberikan buah pinggang dan sebahagian hatisaya, kerana dia berapa pada tahap tinggi (4) kegagalan buah pinggang dengan buah pinggang polisistik. Jika tahap 5 anda perlu dialisis untuk terus hidup. Jadi kami mahu melakukan pemindahan organ sebelum dia terpaksa hidup dengan dialisis.

“Apabila mereka melakukan ujian darah, kami diberitahu yang dia berada pada tahap 2 atau tahap 3 rendah, dan seterusnya menghentikan dia dari meneruskan diet untuk buah pinggang, dia tidak memerlukan ubat-ubatan untuk tekanan darah lagi dan boleh menikmati hidupnya kembali, kerana dia mempunyai masa bertahun lagi sebelum perlu memikirkan untuk menjalani hidup dengan dialisis! Berdasarkan kata pakar yang berunding dengan kami, kesemua mereka mengatakan TIADA PENAWAR!

Sumber – http://annschenkel.com/radiation-exposure-and-resveratrol/

 

2. Masalah kencing manis dan buah pinggang semakin baik, selepas mengamalkan dua botol Vivix

 

12717176_10207549921882335_5447295080230166765_n

 

 

promo vivix feb

 

Berminat nak beli Vivix Shaklee? Tunggu apa lagi, hubungi akak melalui:

WhatsApp: 011-3201 4534 (fatimah)

 

Belian atas talian dengan menekan butang di bawah!

011-3201 4534 (Sms/WhatsApp)

FatimahBtTony@gmail.com

Kedai Vitamin FatimahTony.Com (FB Page)

VivixShaklee.ByFatimah (IG)

ATAU UNTUK BACA LEBIH LANJUT TENTANG KEAHLIAN: KLIK DI SINI

BOLEH TERUS DAFTAR AHLI MENGIKUT LANGKAH-LANGKAH DI SINI

ASK ME HOW OR SIGN UP HERE. (then click join now)

 

“INGIN MENJANA PENDAPATAN 3-4-5-6 ANGKA SEBULAN? BERDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE, ANDA MAMPU MENJANA PENDAPATAN LUMAYAN DAN MENIKMATI FAEDAH-FAEDAH LAIN..

MODAL SERENDAH RM 79.50 (SM) / RM90.10 (SS). BACA SINI UNTUK KETAHUI BAGAIMANA DAPAT  --> FREE MEMBERSHIP

PENGEDAR SELURUH NEGARA DIALU-ALUKAN UNTUK BERSAMA DALAM GROUP EKSKLUSIF KAMI & ANDA AKAN DI BANTU SEHINGGA BERJAYA”

(Visited 23,675 times, 1 visits today)

One thought on “Masalah Buah Pinggang Kembali Pulih, Tanpa Perlu Lagi Dialisis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge